Prva liga

Poudarki

  • Glavni greh: Prepozno plačali odškodnino za Čubića
Zavrč v Domžalah po zmagovitem golu Zlatana Muslimovića
Zavrč je bil v dodatnih kvalifikacijah za igranje v prvi ligi na dveh tekmah boljši od Aluminija, toda za "zeleno mizo" je Zavrč izgubil bitko, tako da je najresnejši kandidat za novega prvoligaša Aluminij. Foto: www.alesfevzer.com
       Kako je lahko teh 6.000 evrov tako velik greh, da mora Zavrč kar iz prve lige? Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij.       
 Odvetnik Zavrča Igor Majnik
Miran Vuk
Miran Vuk pravi, da je odločitev NZS-ja sramota za nogomet. Foto: www.alesfevzer.com
       Nabavil sem si dva poštena psa, ki se me veselita, ko se vrnem domov. Raje posvečam svoj čas njima kot ljudem v sodniški in nogometni organizaciji.       
 Miran Vuk
VIDEO
Zavrč ostal brez licence

Dodaj v

NK Zavrč ogorčen: Kako je lahko 6.000 evrov takšen greh?

Superpokal preložen na poznejši termin
6. junij 2016 ob 12:04,
zadnji poseg: 6. junij 2016 ob 17:10
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

"To je sramota za nogomet," je odločitev NZS-ja, da nogometašem Zavrča ne podeli licence za igranje v Prvi ligi, komentiral Miran Vuk. Na nitki je tudi usoda kluba.

Licenčna komisija NZS-ja za pritožbe je potrdila odločitev komisije NZS-ja za licenciranje nogometnih klubov, ki je Zavrč zavrnila zaradi neizpolnjevanja finančnih meril. Zavrč bo tako moral v nižjo ligo, kaj točno je v ozadju zapleta, pa je na novinarski konferenci povedal predsednik kluba Silvo Šterbal:

"Zalomilo se je pri hrvaškem tretjeligašu Mosorju iz Žrnovnice. Od tam je k nam prišel vratar Hrvoje Čubić. Z njim smo prekinili pogodbo decembra. Vse obveznosti so bile poravnane. Zanj smo morali plačati Mosorju 7.000 evrov. Tisoč smo plačali takoj, za preostalih 6.000 smo se dogovarjali o obrokih. Strinjali so se, da plačamo do 14. aprila. Plačali smo 14. aprila, vendar nam dokumentacije niso podpisali. O tem smo obveščali NZS. Vztrajali smo, da je treba imeti ta papir, nam pa ga ni uspelo pridobiti. Tako smo licenčno dokumentacijo oddali brez tega potrdila. Smo pa priložili potrdilo o plačilu, ki je imelo datum 14. april in ne 31. marec, kot bi moralo biti po pravilih. 3. maja smo dobili odločbo, da zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti ne moremo dobiti licence. Pritožili smo se, a zaman."

Odvetnik Zavrča Igor Majnik se sprašuje: "Kako je lahko teh 6.000 evrov tako velik greh, da mora Zavrč kar iz prve lige? Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij. Ostane nam le še pritožba na izvršilni odbor in odbor za nujne zadeve ... Če bomo res morali v nižjo ligo, bo to velik udarec za klub. Vprašanje je, ali si sploh želimo igrati v nižjih ligah ali pa je bolje razpustiti klub."

Miran Vuk: To je sramota za nogomet
Novinar Radia Slovenija Danijel Poslek se je po telefonu pogovarjal tudi Miranom Vukom, ki pri NK Zavrč vleče glavne poteze: "To je sramota za nogomet. Imamo najboljšo logistiko od vseh klubov prve lige, nihče nima toliko kakovostnih igrišč za trening, kot jih imamo mi. Medtem pa veliki igralci, ki imajo pod seboj sodniško in nogometno zvezo, niso kaznovani. O tem bi lahko povedal marsikaj."

"S kurjimi tatovi se ne bi več srečeval"
Na vprašanje, ali bo Zavrč sploh igral v drugi ligi, je Vuk odgovoril: "Poskrbel bom, da bodo ti objekti normalno dihali, sponzorji pa bodo še vedno pomagali, kot bodo lahko. Pogodbe igralcev veljajo, ne glede na to, ali je prva ali druga liga. Kdor bo želel oditi, bo ob plačilu odškodnine odšel. Želim si, da bi imeli že ob zimskem premoru toliko prednosti, da bi si zagotovili preboj v prvo ligo."

Se bo Vuk morda umaknil? "Iz Zavrča se ne bom umaknil, saj sem tam doma. Se pa ne bi več srečeval s temi kurjimi tatovi, ki so v teh organizacijah. Še zdaleč niso moj nivo in ne funkcioniram na takšen način. Naša logika z logiko teh prisklednikov na NZS-ju ne gre skupaj. Nabavil sem si dva poštena psa, ki se me veselita, ko se vrnem domov. Raje posvečam svoj čas njima kot ljudem v sodniški in nogometni organizaciji."

Superpokal preložen na poznejši termin
Tekma superpokala med državnim prvakom Olimpijo in pokalnim zmagovalcem Mariborom, ki bi morala biti kot uvod v novo sezono odigrana 24. junija, je prestavljena na poznejši termin. Ne Olimpija ne Maribor nista pripravljena oziroma zaradi objektivnih razlogov zmožna tekme organizirati v predvidenem terminu, sporočajo iz NZS-ja. Nov datum tekme bo določen naknadno.

T. O., Danijel Poslek
Prijavi napako
Komentarji
frutek01
# 06.06.2016 ob 12:08
Farsa v halozah končana. Bravo nzs.
AKidra
# 06.06.2016 ob 12:19
Sem Mariborcan, ampak pogresam Mursko Soboto ali pa vsaj Betince. Mislim, da bi bile tekme zelo dobro obiskane.
Picasso
# 06.06.2016 ob 12:09
Hvalabogu da je cirkusa konec.
mc007
# 06.06.2016 ob 12:11
Če sem iskren, tudi Aluminij ni neka huda poštena "združba"...
drg
# 06.06.2016 ob 13:10
@Peter F.: V prvo ligo naj gre Krka, da bo vsaj še kakšno mesto v prvi ligi, ne pa same vasi s 300 prebivalci.

Kaj ti nuca mesto, če jih pride na tekmo manj, kot v kakem vaškem klubu. ;)
rundek
# 06.06.2016 ob 13:01
Dodatne kvalifikacije so bile torej farsa. Čestitke vsem vpletenim!
hooooogar
# 06.06.2016 ob 12:35
Ne spomnim se, da bi veselica kdaj trajala toliko časa, kot je ta v Zavrču. Končno so se našli pametni, in temu pralnemu stroju izklopili elektriko.
robnin9
# 06.06.2016 ob 12:28
Tudi jaz sem za Muro. Vendar bodo morali najprej priti v 2. ligo, potem upam... Triglav je bil v ligi, vendar bi se morali prej zment z okolišani (Zarica, Šenčur,...), da bi Gorenjska imela konstantnega prvoligaša. Tudi zasavci (Trbovlje, Zagorje) bi si glede na preteklost zaslužili vsaj drugoligaša, pa Ajdovščina,...
Krka je izpadla, ker je bila zadnja. Prvi bo dobil povabilo Aluminij, potem Drava, Triglav.
tedy123
# 06.06.2016 ob 12:45
Vsaj do sedaj je vedno veljalo, zadnjeuvrščeni nepreklicno izpada !!?
zabavljac
# 06.06.2016 ob 13:21
pri milovanovicu se osebno veckrat vprasam, ce gleda isto tekmo kot gledalci po tv...
ElTorro
# 06.06.2016 ob 17:15
Zanimivo bi bilo videti uradno razlago NZS.

Ker če je res tako, kot pravijo pri NK Zavrč, potem je to farsa. Ali to pomeni, da vsaka zamuda pri plačilih med sezono avtomatsko pomeni nepodelitev licence za prihodnjo sezono?

Če je tako, potem bomo težko sestavili ligo s tremi klubi, kaj šele desetimi.
verbatim989
# 06.06.2016 ob 13:10
@Peter F., obisk tega ni pokazal, da je Krka "iz mesta".
richy
# 06.06.2016 ob 19:19
V tej zgodbi nekaj smrdi. Pišejo o neplačanih 6000€ in je napisano v članku tudi

Smo pa priložili potrdilo o plačilu, ki je imelo datum 14. april in ne 31. marec,

iz česar jaz sklepam, da so plačali z dvema tednoma zamude, pa da precej komentatorjev sploh ni prebralo članka. Če je temu res tako, da so plačali le z zamudo, mi je bolano, da NZS meče klub iz lige, če pa je v ozadju kaj drugega pa izza računalnika ne morem vedet, ampak bi bilo dobro, da se stvar razčisti in napiše pravi razlog nepodeljene licence.
Belphegor
# 06.06.2016 ob 17:29
Zavrč je edini klub, ki bi ga verjetno brez kakršnekoli nostalgije pogrešal v prvi ligi, je pa za kvaliteto vsekakor bolje, da igrajo oni (ne glede na antipatičnost niso slabi), kot pa da se elito popolni s kakšnim manjšim klubom samo po sili razmer.

Mora pa verjetno biti še kaj več kot 6.000 €, ker upam si staviti, da niso vsi ostali pa kar brez finančnih grehov.
JohnSmith
# 06.06.2016 ob 12:42
A ni v soboto Milovanovič na tekmi proti Turčiji razlagal, kako je Zavrč dobil licenco in bo še naprej igral v 1. SNL?
Taadey
# 06.06.2016 ob 12:54
weylakuc, v vseh ligah je tak, da klub, ki je zadnji v ligi, mora izpast ne glede na vse, če ne ne bi imelo smisla vse skupaj, Dobi pa prednost nekdo iz nižje lige po napredovanju, razen, če res nihce ne bi imel interesa, pol bi možnost po tem imel še dalje Zavrč in tudi Krka ja.

Drugače, pa sem tudi sam razočartan, Zavrč je kar vredu klub, ko pride kaki derbi se zbere predcej ljudi, tudi atmosfora je v takem dobra itd... A Če napreduje Aluminij, tam pa je res Mrtvašnica, ni neke infrastrukture, malo gledalcev hodi na tekme, no vsaj v drugi ligi je tako, do 100 ljudi najvec, razen ob derbiju z Dravo, enako kot v Novem mestu, Domžalah, Gorici.. ko je bolj klavrn obisk, saj je igrišče tudi bolj v Selu, v Kidričevem, ni gledalcev, igrišče "sred šume".. bzw..
JugadorPerfecto
# 06.06.2016 ob 14:43
Superpokal 24.junija?

Pa kje živi ta NZS....
frutek01
# 06.06.2016 ob 13:11
@johnsmith
Milovanović je itak nekompetenten komentator. O nogometu ve približno toliko, kot celotna xy-vaška ekipa skupaj. Skratka njegov komentar mora iti na levi noter, na desni ven. V nasprotnem primeru ima gledalec okvarjeno izkušnjo spremljanja dobre nogometne tekme. Zadnji primer je včerajšnja tekma naše reprezentance.
likid
# 06.06.2016 ob 12:11
Kakšno sprenevedanje glede datuma superpokalne tekme.

Datum je tako ali tako bil popolnoma mimo, Dobrih 10 dni po začetku priprav. NZS ga je forsirala pred predvideno prvo tekmo Maribora v evropskih pokalih in sedaj enostavno za takšen butast datum ni več potrebe, ker bo tudi Maribor začel evropske tekme v istem terminu kot Olimpija.

Verjetno bo tekma sedaj okoli 7.7.2016.
verbatim989
# 06.06.2016 ob 17:35
Odvetnik Igor Majnik. To je oni, ko je ptujskega župana udaril nedolgo nazaj.
ElTorro
# 06.06.2016 ob 20:42
Tak vaski klub nima kaj poceti v nasi ligi, tedenske menjave trenerjev in neka mafijska posla preko ruke pac niso na nivoju.

Pa veš, da je Olimpija v pretekli sezoni imela več trenerjev kot Zavrč, Maribor pa le enega manj?
In če se držimo nogometa je bilo Rastoderjevo lastninjenje Olimpije veliko bolj mafijsko od tega kar počne Vuk.

Bomo torej še kak vaški klub vrgli iz lige?
Soni
# 06.06.2016 ob 19:53
frutek01
Ampak nazadnje so plačali, ne moreš jih sedaj kar vreči iz lige. Klub lahko zaradi tega propade, vsakega kluba pa je zelo škoda. Da ni pri tebi bolj želja, da pride v prvo ligo kak tvoj klub?
rangerno1
# 06.06.2016 ob 18:00
Naj se vprašajo drugače, kako je lahko 6000€ tako veliko za plačat, če jim je to smešen znesek? :)
Jazst2
# 06.06.2016 ob 14:09
keri bedni komentarji... kako si vi poenostavljeno predstavljate nogometni svet... saj človek ne more verjeti....
alojzr2
# 06.06.2016 ob 17:39
Meni se tudi zdi, da Zavrč disciplinirajo iz nekih družbenopolitičnih vzrokov. Denar še nikoli ni bil težava v naši družbi.
slovenc pa pol
# 06.06.2016 ob 17:31
Ljudje so za smešne zneske izgubljal stanovanja...
wickerman
# 06.06.2016 ob 19:43
Kaj je Vuk z trenerji delal je njegov problem. Meni so antipatični iz nekega drugega razloga. Koliko "prelazov" so oni odigrali to še ni videno. Pa golob v zadnjih minutah. Najbloj mi je ostala v spominu spomladanska tekma proti Kopru, 0:2 do dvajsete minute gladko. Datkovič dvakrat sam kot duh po kotu.

Me pa zanima kdo bo novi prvoligaš. Upam, da ne kakšna Drava. Za njih je 6000 evrov znanstvena fantastika.
Soni
# 06.06.2016 ob 19:29
frutek01
A mogoče ti veš o tej stvari kaj več, kot ostali? Razloži prosim, zakaj si tako zagret, da je odločitev pravilna, jaz res nič ne razumem!?
mikic007
# 06.06.2016 ob 18:32
No ja, če Zavrč navaja dejstva, potem to res ne more biti razlog. A drugi pa imajo vse plačano v roku? Od čistilke do vseh dobaviteljev? Čudno se mi zdi, da bi plačan znesek lahko tako strogo kaznoval klub. Sicer sem za plačilno disciplino, ampak kazen mora biti sorazmerna.

Drugače pa, kdor si po pravilih in športni plati pribori nastop v ligi, bi tam moral biti. Drugače bo to nek delegiran šport, ki ga slej ko prej več nihče ne bo gledal.
zozozo
# 06.06.2016 ob 15:28
Ma ta finančna merila so kr neki. Če so po rezultatih uvrščeni, je nepošteno, da ne smejo igrati.
313
# 06.06.2016 ob 13:19
V prvo ligo naj gre Krka, da bo vsaj še kakšno mesto v prvi ligi, ne pa same vasi s 300 prebivalci.

Katero mesto izmed naštetih v nadaljevanju sodi omenjeno skupino: Ljubljana, Maribor, Domžale, Nova Gorica, Celje, Velenje, Krško, Koper?
proteus
# 06.06.2016 ob 12:23
Aluminij je imel priložnost, pa je ni izkoristil.
torej ima Krka prednost
jackm8
# 06.06.2016 ob 22:34
Mene, pa Zavrč nikoli ni motil. Vodstvo mogoče še malo, je pa vsaj en klub, ki proti večjim ne postavi pasivne obrambe brez prekškov in čaka na zadetke.

Si kar ne upam predstavljati kakšen halo bo povzročil Aluminij v Prvi Ligi v že tako razgretem ozračju med pretendentoma.
Bivši uporabnik
# 06.06.2016 ob 14:42
Meni je zanimivo dejstvo, da so klubi iz večjih sredin zelo slabi. Zakaj so Kranj, Ptuj, Jesenice, Murska Sobota, Kočevje, Kamnik, itd. tako slabe nogometne sredine, da ne premorejo prvoligaša?
Nekatere vasi pa to zmorejo imeti.
Bivši uporabnik
# 06.06.2016 ob 18:51
A res verjamete temu o 6k € zamude? Potem noben klub nebi nikdar dobil licence. Ljudem, ki so v osebnem stečaju, a vodijo nogometni klub (oz. ga financirajo), zame niso verodostojni...
alkum
# 06.06.2016 ob 14:55
Ob 15 uri tiskovna konferenca NK Zavrča. Ta bo verjetno zanimiva z odkritimi marsikaterimi novicami,ki enim ne bodo všeč
nesreča
# 06.06.2016 ob 12:33
To sem napovedal že med drugo tekmo Aluminija in Zavrča. Kaj zdaj? Gre Zavrč v peto ligo al kako?? Ima Aluminij vse pošlihtano?? Se Krka vrne al gre Drava notri?
Btw gredo prvak 3. SNL Sever - Brežice, zaziher v drugo ligo. V soboto so premagali prvaka 3. SNL Center- Ilirijo v Šiški 4:0. V sredo povratna v Brežicah. Drugi par: prvak 3.SNL Zahod ,Brda : prvak 3. SNL Vzhod, Beltinci 0:0.
RudeCorona
# 06.06.2016 ob 22:23
"....klub pa nosi ime enega najbolj donosnih podjetij v Sloveniji"

Klub nosi ime reke, ki teče skozi Novo mesto.
Voly
# 06.06.2016 ob 19:06
V slovenski nogometni ligi nisem ravno "doma", ne vem kaj se okoli tega kluba dogaja, vendar meni je milo rečeno zelo čudno, da zaradi neplačila teh 6000 € klub mečejo iz 1. lige!
Seveda mora biti plačilna disciplina, toda klub je razložil, da so ta dolg plačali.
Pa še nekaj, na našem majhnem prostoru je vsakega kluba škoda, že tako jih je veliko propadlo.
A kdo pozna toliko razmere, da lahko razloži kaj je tukaj ozadje? Vem, da se je Zahović na smrt skregal s predstavniki kluba, vendar mislim, da le nima toliko besede pri NZS, da bi se jim maščeval na tak način. Ali se motim?
PoLo
# 06.06.2016 ob 17:21
Ce pa ni problem pa naj bi jih placali pa bi meli mir, ne pa zdaj z nekimi osebnimi zamerami in tem ven hodit !
PoLo
# 06.06.2016 ob 17:19
To se lahko nekdo sprasuje samo v SLO !!!! pa ce bi bilo 0,06 centa mora bit problem !!!!
juk
# 06.06.2016 ob 12:16
Kaj to pomeni neizpolnjevanje finančnih kriterijev? očitno bo Krka obstala v ligi.
primos
# 06.06.2016 ob 22:51
Pravila jasno pravijo da zadnji na lestvici pod nobenimi pogoji ne more ostati v ligi

torej bo nekdo iz 2. lige postal prvoligaš

na Krko torej gladko pozabite
prlek28
# 06.06.2016 ob 21:35
Prav smešno se sliši zadeva o Zavrču. To je kakor da bi jaz šel na tekmo in rečem, da nimam za vstopnino, da pa bom naslednjič plačal dve. Glede na to koliko pompa je bilo okoli Zavrča so morda problemi drugačne narave.
repina931
# 06.06.2016 ob 18:14
V izjavi je zapisano, da so plačali le da jim Hrvati niso dali potrdila, tako da ne trdit da niso plačali, vprašajte se raje koliko so kateri drugi klubi dolžni igralcem in drugim sodelavcem ( Rudar, Gorica, Koper) pa nočem rečt da bi njih mogli tudi vrečt iz lige ampak v tem primeru je NZS samo čakala na neko drobnarijo da jih vrže ven pa če se kdo strinja al pa ne, zato pa sem naštel zgornje tri klube, prav tako bi še rad povedal to, da se imena klubov ki so bankrotirala nebi smela v nikakršnem primeru potem prevzemati, saj je to samo potuha da se rajši gre v bankrot kot pa da bi se vsaj potrudili poplačati dolgove
slovenkaaaa
# 06.06.2016 ob 17:59
Sem Mariborcan, ampak pogresam Mursko Soboto ali pa vsaj Betince. Mislim, da bi bile tekme zelo dobro obiskane.
Se strinjam, po defaultu bi en klub od tam doli moral bit v ligi.


ti pa imaš smisel za geografijo, ko ti je MS tam doli. :)
zerdo_90
# 06.06.2016 ob 15:37
Pol pa nebo več mesa in rib?
alkum
# 06.06.2016 ob 20:31
Če Zavrč ni dobil licence,potem bi v naši ligi dobili licenco štirje mogoče pet klubov in nič več!! Ampak eni so priskledniki in dajejo,zato pa dobijo licence.
V Gorici so sami priznali,da imajo milijon evrov dolga,v dolgovih je tudi rudar in še nekateri in ti dolgovi so prek 100 tisoč a tu sedaj mrdajo klub,ki je poravnal še tistih 6000 evrov dolga!!
frutek01
# 06.06.2016 ob 18:00
Ja kaj pa je 6000 eur a ne Vuk?
Nogometna organizacija je edina, ki ima urejeno vsaj prvo ligo in igralci dobijo, kar jim po pogodbi pripada. Prav tako klubi. Imeli so pol leta časa pa niso plačali, zdaj se pa sprenevedajo. Edina športna liga v Sloveniji, kjer so finance urejene. Nzs z licenciranjem je lahko za zgled vsem ostalim športnim panogam, in tudi drugim gospodarskim sektorjem. Na vseh nivojih imamo nategovanje malih ljudi, malih podjetij. Vsaj pri nogometu tega ni.
prlek28
# 06.06.2016 ob 12:39
Sem Mariborcan, ampak pogresam Mursko Soboto ali pa vsaj Betince. Mislim, da bi bile tekme zelo dobro obiskane.

Kaj bo Mura v prvi ligi, če niso sposobni priti v drugo ligo? Sem bral da Odranci in Beltinci nimajo želje po drugi ligi, tako da je tretja liga vzhod brezvezna, če noben klub ne želi napredovati.
LESTVICA
1. MARIBOR 45
2. OLIMPIJA 36
3. ALUMINIJ 30
4. DOMŽALE 27
5. CELJE 26
6. MURA 24
7. GORICA 22
8. RUDAR 18
9. TRIGLAV 16
10. KRŠKO 15
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

19. KROG


RUDAR - MARIBOR 1:3 (1:1)

GORICA - OLIMPIJA 1:3 (1:1)

DOMŽALE - KRŠKO 2:1 (0:0)

MURA - TRIGLAV 0:0

ALUMINIJ - CELJE 4:1 (3:1)

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)
Andres Vombergar (Olimpija)

9 golov
Jan Mlakar (Maribor)    
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Francesco Tahiraj (Aluminij)
Luka Zahović (Maribor)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)   


6 golov
Senijad Ibričić (Domžale)
Saša Ivković (Maribor)
Rok Kidrič (Aluminij)
Marcos Tavares (Maribor)


   
11 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

9 podaj
Asmir Suljić (Olimpija)    

   
6 podaj

Luka Bobičanec (Mura)
Senijad Ibričić (Domžale)

5 podaj
Erik Gliha (Aluminij)
Jasmin Mešanović (Maribor)
Dejan Petrovič (Aluminij)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo