Petar Stojanović je bil lani januarja blizu odhoda k nemškemu prvoligašu Hannovru, a se je v zadnjem hipu prestop izjalovil. Foto: www.alesfevzer.com
Petar Stojanović je bil lani januarja blizu odhoda k nemškemu prvoligašu Hannovru, a se je v zadnjem hipu prestop izjalovil. Foto: www.alesfevzer.com

O prestopu 20-letnega slovenskega branilca v Zagreb se je govorilo že nekaj dni, zdaj pa je selitev tudi uradno potrjena. Špekulira se, da je odškodnina približno dva milijona evrov. Treningom se bo pridružil na začetku prihodnjega tedna, ko Dinamo začenja priprave na spomladanski del sezone. Jesen je končal na prvem mestu, dve točki pred Rijeko in šest pred Hajdukom.
Ponosen, da je prišel v Zagreb
"Najprej bi se želel zahvaliti Mariboru in vsem tam, ki so mi omogočili, da sem danes tu in podpišem za Dinamo. Zelo sem srečen in ponosen, da sem prišel v Dinamo, ki zadnjih 10 let prevladuje na Hrvaškem in ima odlične izide. Vem, kaj tu pričakujejo od mene. Ekipa je odlična, sam pa verjamem vase in sem prepričan, da bom z Dinamom v prihodnjih letih nadaljeval zbiranje lovorik in da bomo dosegali odlične izide,"
je za spletno stran Dinama povedal Stojanović.
Desni bočni branilec je najmlajši nogometaš, ki je do zdaj oblekel dres članskega moštva Maribora (pri 16 letih), novembra 2014 pa je na prijateljski tekmi proti Kolumbiji z 19 leti postal tudi najmlajši debitant v slovenski reprezentanci. Redno igra za mlado izbrano vrsto.
"Petra spremljamo že dalj časa in vemo, kaj so njegove odlike. Mlad je, a že ima izkušnje z igranjem na visoki ravni v Mariboru, reprezentanci in Ligi prvakov, tako da smo prepričani, da je prava rešitev za naš desni bok. Seveda lahko še napreduje in verjamemo, da bo, ko se privadi na novo okolje, samo še boljši," je dejal trener in športni direktor Dinama Zoran Mamić.