Prva liga

Poudarki

  • Lazović: Prišel sem, da v prestolnico vrnemo naslov
Danko Lazović
Danka Lazovića so predstavili na novinarski konferenci v družbi športnega direktorja Ranka Stojića, trenerja Marka Nikolića in predsednika Milana Mandarića. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
       V zadnjem mesecu in desetih dneh sem na Kitajskem individualno vadil. Sem dobro pripravljen, toda individualni treningi so nekaj, vadba z ekipo pa povsem drugo. Potreboval bom nekaj časa, a upam, da bom čim prej tudi v ekipi. Imam veliko željo in voljo, da čim prej zaigram. Moramo pa pametno in strokovno delati, da ne bi prišlo do kakšne poškodbe.       
 Danko Lazović
Danko Lazović
Lazović je kariero začel pri beograjskem Partizanu, kjer je igral tudi v sezoni 2014/15. Foto: Reuters
       Kakovost potrebujemo, da skupaj z Mariborom dvignemo ugled slovenskega nogometa v regiji in Evropi, da ne bomo v senci kolegov okoli nas.       
 Milan Mandarić
VIDEO
Lazović okrepil napad Olimpije

Dodaj v

V Ljubljani najbolj odmevna okrepitev po Prosinečkem

Zadnjo tekmo odigral 1. novembra
25. februar 2016 ob 08:52,
zadnji poseg: 25. februar 2016 ob 12:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Vodstvo nogometnega kluba Olimpija je potrdilo, da je do junija leta 2017 podpisalo pogodbo s srbskim napadalcem Dankom Lazovićem. Gre za eno najbolj odmevnih okrepitev v zgodovini slovenske lige.

"Do zdaj je v Olimpijo prišel samo en igralec takšnega ugleda in kakovosti, to je bil Robert Prosinečki. Včeraj so me poklicali iz srbske nogometne zveze. Napovedali so, da resno računajo na Danka v naslednjem ciklusu reprezentančnih kvalifikacij. Prepričan sem, da si bo z igrami pri Olimpiji to zaslužil," je nogometaša na novinarski konferenci predstavil športni direktor Ranko Stojić.

32-letni Lazović, ki se sam sicer noče primerjati z velemojstrom Prosinečkim, je v karieri branil barve beograjskega Partizana, nizozemskih velikanov Feyenoorda in PSV-ja, Bayerja iz Leverkusna ter ruskih prvoligašev Zenita in Rostova. V karieri je na 371 tekmah dosegel 123 golov. Nazadnje je igral na Kitajskem v drugi ligi za ekipo Beijing Enterprises.

Za reprezentanco Srbije je med letoma 2002 in 2014 zbral 47 nastopov in dosegel 11 zadetkov.

Prišel zaradi trenerja in zanimivega projekta
"V Ljubljano sem prišel iz dveh razlogov. Prvi je zagotovo trener Marko Nikolić, s katerim sem imel priložnost sodelovati že v beograjskem Partizanu, drugi pa je povezan z zelo zanimivim in obenem ambicioznim projektom, ki so si ga zastavili v vodstvu kluba. Prisotna je velika želja, da po dolgih 20 letih v prestolnico vrnemo tako želeni naslov državnega prvaka. Glede na to, da sem nove soigralce spoznal šele včeraj, v tem trenutku zelo težko povem kaj več kot to, kar sem slišal od trenerja. To pa je, da ima Olimpija odlično zmes izkušenejših igralcev in mladih nadarjenih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost. Moram priznati, da sem navdušen nad sprejemom vseh ljudi v klubu in komaj čakam, da se vse skupaj začne
," je povedal Lazović.

Navdušen je tudi trener Marko Nikolić: "O kakovosti Danka Lazovića je brezpredmetno izgubljati besede, saj gre za dokazanega igralca z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Imel sem to srečo in čast, da sva leto in pol sodelovala pri Partizanu, izjemna kariera, ki jo je ustvaril v tujini, pa zgolj priča o njegovih nogometnih in človeških kapacitetah. Ne le, da je odličen nogometaš, ima tudi izjemen značaj. Njegova tekmovalnost ne pozna meja, saj je znano, da je, kjer koli je igral, storil čisto vse, da je njegovo moštvo na koncu slavilo in osvajalo lovorike.” Ker je Lazović zadnjo tekmo odigral 1. novembra, trener pričakuje, da bo stoodstotno pripravljen čez dva do tri tedne, a bo poskušal pomagati tudi prej, če bo to potrebno.

"Motivira me dejstvo, da se bomo borili za naslov državnega prvaka. Kot sem seznanjen, ga Olimpija ni osvojila že 20 let. Želim biti del zgodovinskega dosežka, zato sem prišel v Ljubljano. Menim, da to ni korak nazaj v moji karieri. Olimpija želi priti na vrh, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v regiji. Slovenski nogomet se dviguje, slovenske lige še zdaleč ne smemo podcenjevati, iz nje se prodaja igralce za take denarje, kot se iz Partizana ali Crvene zvezde. Posel z Olimpijo sem vzel resno, moje razmišljanje je trenutno le pri njej, reprezentanca bo prišla sama od sebe, če bom v Ljubljani dober," je na svoji predstavitvi dejal Lazović, ki se je do zdaj najbolje počutil na Nizozemskem, kjer je preživel sedem let: "Tam so me naučili profesionalizma."

Mandarić: Kakovost, ne količina
"Podpisali smo za leto in pol, a iskreno upam, da bo naše sodelovanje še daljše, saj je opcija tudi podaljšanje pogodbe. Z veliko pomočjo našega trenerja smo pripeljali igralca, kakršnih je do zdaj malo prišlo v Slovenijo. Vedno smo govorili, da bomo klub krepili s kakovostjo in ne količino. To je dokaz tega. Cilj ostaja, da ostanemo na prvem mestu. Tako je od prvega dne, odkar sem prišel v klub. Ne odstopam od tega. Prvak si lahko, če imaš v ekipi šampione. Prepričan sem, da mi imamo tako ekipo. Še posebej s tem, ko smo pripeljali Danka, mislim, da bomo izpolnili naš cilj," je o svojih pričakovanjih spregovoril predsednik Milan Mandarić.

Olimpija bo imela v napadu poleg Lazovića še Miroslava Radovića, Blessinga Elekeja in Juliusa Wobaya.

R. K., M. R.
Prijavi napako
Komentarji
zabijač
# 25.02.2016 ob 09:03
kaj če bi mi vsi raje počakali, da se MB in OLI ter seveda ostali pokažejo najprej na terenu, pa da se odigra par kol pa bomo pol pametni a? Ali ste sami otroc tu gor? Hvala bogu, da se končno dogaja tudi v SLO ligi.Zanimanje in pozornost medijev je na visoki ravni in to je to za začetek.
dolinc
# 25.02.2016 ob 09:36
Mb pripelje 36 letnega Novakoviča iz japonske lige = SUPER nakup
Olimpija pripelje 32 Letnega Lazovića iz Kitajske lige = Zgrešeno, vozijo strošene stare igralce

hmmm...
mrblack
# 25.02.2016 ob 09:02
@NzA

Mlade, obetavne kot Novakovica?
ErazemP
# 25.02.2016 ob 09:34
Vsi vse veste in znate, nihče pa ne omenja vsaj treh dejstev oz. domnev.

1.) Šporarja in Hentyja, ki sta vendarle bila z Olimpijo vsaj nekaj časa, je klubsko vodstvo prodalo globoko nad ceno. Oprostite, ampak 5 milijonov za Hentyja je prodaja, ki smo jo do zdaj v slovenski ligi sanjali (osebno ne bi dal zanj niti 2 milijona), kar pomeni, da imajo kadrovniki iz Olimpije v mednarodnih vodah neko zaupanje

2.) Zaradi tega in predvsem, ker je Henty odšel res pozno, je težko najti okrepitev, ki bi bila vrhunsko pripravljena. Lazović je vendarle star 32 let, igralci v tej starosti v resnih ligah - Anglija, Nemčija, Italija - pomenijo stebre ekipe tu se jih pa obravnava kot neke starčke, ki komajda hodijo.

3.) In predvsem en aspekt je, ki ga komentatorji pozabljate/mo. Očitno si Mandarić želi takojšnjega naslova. Vidi, da je priložnost tu, klub se je finančno konsolidiral z dvema prodajama igralcev katerim so se pred sezono povečini smejali in za katera pred sezono Olimpija ne bi pokasirala niti milijona skupaj. Iz tega naslova je seveda prišel denar, da lahko kupiš dva ali tri starejše igralce, ki bi z izkušnjami v teh nekaj tekmah pomagali prinesti naslov. Mandarić je šel očitno "all in" in kupil nekaj igralcev, ki jih seveda ne bo mogel ugodno prodati, a so prišli le zaradi osvojitve naslova. Za perspektivne mladce bo že čas pred štartom nove sezone, tudi letos je v Olimpijo prišlo ali pa z njimi pogodbo podaljšalo cel kup mladeničev (med drugim tudi v tej polsezoni), ki pa pač še ne dobivajo priložnosti in se bodo kalili v drugih klubih. Mlade in perspektivne igralce je torej Olimpija pripeljala pred sezono in ne dvomim, da bo temu tako tudi pred začetkom naslednje, ta prestopni rok je vendarle nek "rezervni" rok, v katerem se zgodi precej malo res odmevnih nastopov in igralci niso kar na voljo. Je pa Olimpija zato pred sezono in tudi med polčas le-te obdržala mlado jedro ekipe in se okrepila s Kreflom, Klinarjem, Elekejem, Vodičarjem, Čoralićem, Omerovićem, Tijanićem in verjetno še kom.

Ali se bo izteklo ali ne bomo pa šele videli.
Malilaba
# 25.02.2016 ob 09:07
BadAss
Tud jaz navijam za MARIBOR???? in upam da bodo osvojili naslov ampak je bolj zanimivo ?e so drugi klubi konkuren?ni to je dobro za slo nogomet. Vsaka ?ast Mandari?u.
Ocelot
# 25.02.2016 ob 09:20
No, nekaterim bo šlo v nos, ker se je v tem prestopnem roku Olimpija okrepila predvsem z izkušenimi (starejšimi) igralci iz Srbije in Afrike + seveda Elekejem in Vidmarjem. A tele okrepitve so za slovenske razmere bile še lani nepredstavljive. Radović je bil zvezda v poljski ligi, ki je krepko pred našo, kariera Lazovića pa je res fascinantna in se ji v slovenski ligi deloma lahko približa le Novaković s svojo epizodo pri Kolnu. Wobay je še precejšnja neznanka, saj je do sedaj igral v precej "eksotičnih ligah", a kdor ga je videl z Nefčijem igrati proti Kopru, je videl, da gre za zelo dobrega igralca.
Po imenih ima Olimpija res zelo močno ekipo, verjetno močnejšo od Maribora, kako bo pa vse skupaj klapalo med seboj, bomo pa seveda videli...
Rolf
# 25.02.2016 ob 09:52
@Hvala bogu, da se končno dogaja tudi v SLO ligi.Zanimanje in pozornost medijev je na visoki ravni in to je to za začetek.@

Se popolnoma strinjam. Da bi le še v naprej trajalo.
Saphan
# 25.02.2016 ob 09:11
Kaj je Mariborčani obremenjujejo s tem, koga Olimpija kupuje? Celo predlagajo, kaj bi bilo bolje :)
Mladih reprezentantov Slovenije ima Olimpija 5x več kot Maribor, igralci so v povprečju dosti mlajši in seveda tujcev je v Olimpiji dosti manj kot v MB. Raje skrbite za svoj klub.
ajverson4
# 25.02.2016 ob 09:37
eni se sploh ne zavedate kaj te okrepitve pomenijo za slo ligo. To je zdaj neki čisto drugi nivo

Bivši uporabnik
# 25.02.2016 ob 12:26
Bojim pa se da se bosta vzpostavila afriški in srbski klan v moštvu, trener pa se ve komu do dal prednost

Pero aroma postaja moj najljubsi troll poleg Zbornaye. Afriski klan, sestavljen iz dveh igralcev :)))
Se kar ne morem verjet, da ga nekateri se vedno jemljete resno.
timus
# 25.02.2016 ob 09:49
pa kaj vsi pisete v primeru maribora in olimpije o tem da naj pripeljejo raje kakovostne mlade slovence.....
Pa daj se pozanimajte o cem govorite. mladih zares kvalitetnih slovenskih igralcev je kot prvo zelo malo. tisti ki pa so (Lazarevič, Belec, struna, npr.) pa v tujini zasluzijo vec kot bi lahko doma.
olimpija ima odlicno pokrito ekipo z mladimi talenti (kapun, zajec ,delamea, baskera) . tako da ne vem o cem sanjate. igralci kot so novakovic, lazovic, radovic woobay in tavares pa vnasajo samozavest in mirnost medm ladimi, ki se niso tako psihicno zreli. zato je njihova prisotnost nuja v ekipi ki zeli osvajati lovorike. Zelo , zelo malo je ekip ki so osvajale lovoriko s samo mladimi igralci.
demiensatlier
# 25.02.2016 ob 09:45
Riera ma tud impresivno kariero
ABADON
# 25.02.2016 ob 09:40
Zdej pa samo se Norijakija Kasaia cakamo....
Bivši uporabnik
# 25.02.2016 ob 12:20
To smo vsi čakali, da se nam pridruži nogometni znalac juk.
Ta človek ima insiderske informacije vseh klubov, do centa natančno pozna poslovanje klubov. To je tisti človek, ki je pol leta nazaj trdil, da je Šporar sforsiran in precenjen.


Pozabil si omenit, da je trdil, da L. Zahovica ni v reprezentanci, ker se pise Zahovic. Ocitno tudi v Herenveenu nimajo radi tega priimka, glede na to da so ga najprej za nekaj casa dali igrat v mladinsko ekipo, zdaj pa zacenja na klopi.
Drugace pa imam obcutek, da nekateri sploh ne spremljajo slovenske lige. Novakovic, Lazovic itd. so velika okrepitev za naso ligo. Lani je recimo Volas, popolnoma propadel igralec iz madzarske lige, v pol sezone dosegel 10 golov in 4 podaje. 6 najboljsi strelec lige, zdaj pa pojdite stet stevilo minut, ki jih je odigral, v primerjavi s Tavaresom, Verbicem, Omoregiem, Zahovicem itd... In si poglejte, kje je zdaj. A mislite, da bodo 19-letni kandidati za spansko reprezentanco hodili k nam pilit znanje al kaj? Maribor ima Bajdeta, zraven pa penzionista Tavares in Nova. Olimpija ima Elekeja, zraven penzionista Lazica in Radovica. To je to. Nobena pametna ekipa ne bo imela 4 19-21 letnikov na enem polozaju.
The Stig
# 25.02.2016 ob 09:12
Blagor joy-u, ki si je lahko ogledal vse pripravljalne tekme obeh moštev in ima vpogled v stanje nasprotnikov, tako da je s svojim strokovnim znanjem lahko postavil oceno.
Ja NzA, namesto Nove bi lahko MB pripeljal kakega mladinca iz svoje šole :)
ErazemP
# 25.02.2016 ob 09:53
Musician pravi "Očitno mu vodstvo ni razložilo da Olimpija(trenutna) še nima naslova in da nimajo kaj vračat naslova v Ljubljano."

Hmmm, od kod je pa potem bil klub, ki je osvojil recimo leta 1995 naslov državnega prvaka, če ne iz Ljubljane. Očitno je "odslužen" 32 letni nogometaš bolj brihten kot komentator, ki vse ve pa ne zna pogooglat niti tega, da je bil naslov osvojen v Ljubljani. Mogoče je včasih dobro uporabit tudi možgane.
Plevc
# 25.02.2016 ob 09:34
@musician: Ko si že tako picajlast, se boš verjetno strinjal, da bi naslov v Ljubljano vrnili tudi Slovan, Svoboda, Ilirija... četudi nikoli še niso bili prvaki. Je res?
Saphan
# 25.02.2016 ob 09:19
@kaliber
Zakaj? Kaj ni važna kvaliteta in ne nacionalnost?
Saphan
# 25.02.2016 ob 10:35
@fikafika
Vredu. Sicer ne vem, kaj ti je bilo lepo v Olimpiji zadnjih 25 let, ko je vse, kar je šlo lahko narobe, tudi šlo, ko so klub vodili nesposobneži, ko smo podpisovali nesposobne in sumljive igralce, ko mladi niso dobivali priložnosti, ko so klub skoraj uničili...

Ampak ja, tebi je bilo lepo. Verjemi mi, tebe Olimpija ne bo pogrešala.
The Stig
# 25.02.2016 ob 09:54
Kar pravi Erazem je res, razen teze o Mandaričevem "all in"
Nobenega "all in" ni, ker so to prosti igralci. Brez odškodnine. Drugace niti ne bi smeli priti, ker je prestopnega roka v Sloveniji konec.
Brez odškodnine, strošek so plače in premije. Na koncu pa bo prodaja čisti dobiček.

Pa še nekaj, Mandariča projekt prehiteva, Olimpija je v boljšem položaju, kot je bilo načrtovano.
Tako da...nevoščljivim pripombam totih, ki so jih poln usta potrebe po močni ligi, želijo pa ravno obratno, se lahko samo nasmihamo
zmajčica
# 25.02.2016 ob 13:28
@Voly @pero aroma.. etc.

Pa dobro a vi sploh spremljate nogomet?

Šporar je poleti podpisal pogodbo z Olimpijo pod pogojem da se mu omogoči ( beri : da se ne bo kompliciralo pri prestopu) v kakšen večji evropski klub ko bo on tako želel. Želel si je v Basel - Mandaric mu je to omogočil. Plus to da je Šporar izgubljen do konca sezone zaradi poškodbe katero je imel že pred prestopom ( počival je zadnje 3 tekme pri Olimpiji).
Torej kako točno bi nam on pomagal do naslova?

Hentyja Mandarič ni želel prodati - gladko je zavrnil ponudbo za katero se bi vsem slovenskim prvoligašem cedile sline. Potem ga je prodal za rekorden znesek - Rusi so ga močno preplačali. In to potem ko je Henty na kolenih prosil naj mu Mandaric omogoči prestop.
A mislite da je pametno zadrževati nogometaša ki si tako želi prestopa? Ste sigurni da bi dajal svoj maksimum?

Še enkrat... kako bi ta 2 glede na okoliščine pomagala Olimpiji do naslova? Če seveda zanemarimo da je s prestopom 2 igralcev Olimpija zaslužila 9milijonov kar je bilo še pol leta nazaj nepredstavljivo za prvo ligo.

Da o komentarjih glede super okrepitve imenovane Lazovič ne govorimo. Res ste sami strokovnjaki...ni kaj :)
Saphan
# 25.02.2016 ob 10:37
@ juk
Stojić je tud šele 6 mesecev. Olimpija je prva, jesenski prvak, prodali so za 9M dva igralca, ter še bolj okrepili moštvo. Javi se konec maja.
letur.lefr
# 25.02.2016 ob 10:34
Bomo videli. Komaj čakam začetek. Vsekako je to dobra okrepitev. No ... koliko bo to okrepitev bomo šele videli. Tako kot za Novo. Vendar vsaj nekaj se dogaja, prihajajo imena, ki jih poznamo. Ne more se kar takoj, v prvi sezoni "razsvetljenstva" prve lige, pojaviti ogromno število talentiranih mladih igralcev itd. Treba je graditi tudi na zvenečih imen, četudi bo kakšen nakup zgrešen. Riera, Nova, Lazo ... to je vse super.

Gremo Maribor, ti si šampion!
kok
# 25.02.2016 ob 15:28
Ta Mandarič Olimpijo navdušeno spremlja in ne zamudi nobene njene domače tekme (niti prijateljskih). Če bi se mu fučkalo in bi želel z Olimpijo prati denar bi sedel ob kaminu v Kanadi in pustil Stojiča, da dela umazan posel zanj.
Boli_dzoko
# 25.02.2016 ob 09:55
In potem Zaho zavije čokoladico.
Teźkk verjamem, da ne bi Zaho takoj požrl.
Z ovitom vred.

No sej, ko bo par krogov pred koncem Olimpija krepko prva, bo pa spet razlagal o gatah, ribah, mesu, žabarski zaroti, ...
NzA
# 25.02.2016 ob 08:58
Zakaj vlečejo odslužene Srbe iz kitajskih lig? Raje naj pripeljejo kakšnega mladega obetavnega, po možnosti Slovenca, igralca iz kake srednjekakovostne lige v Evropi. Igranje na Kitajskem je kot, da si v penzionerskem domu, zboljšati se ne moreš, kvečjemu nazaduješ.
DirtySanchez
# 25.02.2016 ob 19:11
Pozabil sem še Wobaya ki zna že zdaj izstopati iz povprečja prve lige :)
DirtySanchez
# 25.02.2016 ob 19:08
Eden izmed razlogov ( poleg tega da sta odlična nogometaša) zakaj veliko raje vidim Radovića in Lazovića v klubu kot Novakoviča je zagotovo njun pozitiven karakter ( Pač... za Milivoja vemo da zna biti težek). Oba navijači enostavno obožujejo - Radovič ni zastonj postal legenda Legije, podobno velja za Lazoviča ki je prav tako zelo priljubljen kjerkoli je igral. Sta motivatorja, prave vodje in s srcem na mestu! Poleg tega imata še ogromno evropskih izkušenj in verjamem da bosta, ko bo prišel čas za Evropo odločilen dejavnik.
Če tu dodamo še Vidmarja, ki je znan po tem da zna "pokomandirat" zadnjo linijo verjamem da bodo prav ti trije pripomogli k temu da bo Olimpija čez nekaj mesecev z naskokom najboljši klub v državi. Zdaj verjetno še ne... pač... prva dva potrebujeta še nekaj časa. Potem so tu še ostali mladi talenti ki bodo slej ko prej eksplodirali ( tu mislim predvsem Zajca, pa tudi Eleke....itd). Jaz se za prihodnost Olimpije nič ne bojim :) Ja.. zna se zgoditi da izgubi prvenstvo, ampak to je že počasi ekipa ki si jo želim videti v EVROPI !
GLaDOS
# 25.02.2016 ob 19:00
Fajn je brat komentarje...Še posebej me nasmejijo komentarji s štajerskega konca, ki nimajo nobene logike in so z novimi članki Olimpije celo kontradiktorni svojim izpred par dni ali celo ur.

Štajerska mentaliteta je zelo čudna, če jim nekaj ne diši postanejo umsko na ravni otroka, govorijo neumnosti velikih razsežnosti, imajo vedno prav in normalna komunikacija z njimi ni možna. Pa ne mečem vse štajerce v ta koš, jih je pa večina takih - očitno mariborski zrak ni kvaliteten saj se večina mojih znancev iz Maribora, ki že dlje časa živijo v Ljubljani, obnaša neprimerno bolj umirjeno in razumsko.

No ja...pač moje osebno mnenje.

1. Olimpija, 2. Domžale, 3. Maribor (še vedno moja napoved od začetka sezone)
BigLjSlo
# 25.02.2016 ob 13:27
pero aroma zadel je v žebljico z vijolčno glavico zato
so pa sedaj take posledice
matisek
# 25.02.2016 ob 12:26
Zanimivo kako štajerci pljuvajo po odlični okrepitvi Olimpije. Ali to pomeni da si dejansko mečete pesek v oči in vas skrbi napad Olimpije? Starček pri 32 letih še ni, edino če to pomeni da pri vas igrajo dedje (36 let pa te fore), pa tudi glede tega si pač zatiskate oči, saj ima Olimpija veliko več mladih in talentiranih igralcev kot MB, kateri je svojo največjo in morda celo edino mlado zvezdo (kateri je bil mimogrede Ljubljančan) prodal za 2m€!!!
Kot drugo, kitajska liga, ki jo tako pljuvate je za vas New York!!!

Prestolnica je pa vedno bila in vedno bo - LJUBLJANA!

p.s. Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje!
LP
maniac
# 25.02.2016 ob 10:43
Res je, da se na kakovosti lige z Lazovičem, Novakovičem, Riero itd ne pridobivamo ravno dosti, je pa zagotovo ogromno pridobila liga na imenu in mislim, da bo zdaj naprej lažje pripeljat kakšnega ''znanega'' igralca za naše razmere seveda pa upam, da se tudi raven igre še dvigne in da začnejo slovenski klubi dejansko postajat kandidati za evropske lige in ne samo za izpad v kvalifikacijah po možnosti v prvem krogu. Glede napovedi letošnjega prvenstva pa mislim, da se bo kaj hitro po kakšnih 5 krogih ugotovilo kateri klub je delal dobro. Na koncu koncev se je treba zavedat, da se prvenstvo ne bo odločilo na derbiju ampak na ''malih'' tekmah kjer favoriti dosti x puščajo točke in ravno na takih tekmah si je Maribor pridelal zaostanek in ravno na takih tekmah je Olimpija izgubila lepo točkovno prednost, Seveda vrjamem v uspeh mojega kluba, si pa želim zanimivega prvenstva in po eni strani tudi vzpon še katere izmed ekip da nebomo kot špansko prvenstvo z dvema tremi dobrimi ostali pa po 20 točk odzadaj. Kar se pa tiče nekaterih primerjav Novakoviča in Lazoviča oz. japonske in kitajske lige pa so prav smešne.. ligi sta obe nič kaj konkurenčni boljšim evropskim ligam in s kakovostjo teh dveh igralcev nimata popolnoma nič. Kar sta igralca dosegla sta dosegla že pred temkaj pa lahko kateri od njiju prispeva bo se pa šele videlo.
šurda
# 25.02.2016 ob 09:11
" ritka "
Ti, kar sladko sanjaj ! NK: Olimpija bo sredi Maribora osvojila
najmanj 1 točko !

Lazović je dobra okrepitev, ker obstajajo samo dobri in slabi
nogometaši, ne pa stari !
boroč
# 25.02.2016 ob 18:01
RUBEŽ
Že samo primerjanje s Prosinečkim je žalitev za le tega, kaj šele da bi bila enakovredna igralca. Olimpija odpad - skladišče za veterane.
----------------------------------------------------------------------------
Čudna logika, kaj je šele potem Maribor, saj ima Novaković 36 let. Igralec je dober ali slab, lahko je star ali perspektiven. Pred 30 ali 35 igralcem pač ni več mladosti, najstniška leta so že za njim. Vendar je lahko še kako kvaliteten. Spomnim se, kako sta veterana Šekularac in Milutinović rešila OFK Beograd pred izpadom iz 1. YOU lige, oba že krepko v veteranskih letih.
In kateri pravi ljubitelj športa se ne spomni Sir Stanley Mattyusa, ki je v prvi angleški ligi igral pri 50 letih..
V okolju z balkansko mentaliteto je igralec pri 30 ali malo več letih star, odslužen, skratka za na odpad. In to reče navijač, ki ima nekaj čez 30 let, pa je zaripel v obraz in ima debelo rit.
zorb
# 25.02.2016 ob 15:31
Dajmo biti realni.
Olimpija je izgubila celoten napad od lanske ekipe, a novi obrazi so uveljavljena imena in bi morali biti enakovredni. Odlocala bo kemija znotraj ekipe, v koliko bo prava bo Maribor tezko prvak.
Maribor je izgubil le Stojanovica in Volasa, a dobil Novakovica. Lazovic in Novakovic prihajata z podobnega okolja in po kvaliteti sta enakovredna-mislim da nihce ni zato mocnejsi. Kemija med Tavaresom in Novakovicem ni vprasljiva, saj tudi lani je tavares v vecini zacel na klopi.
Stojanovic ni izguba za Maribor, bil je velik provokator znotraj ekipe in zato je moral odit.
Kot navijac Maribora bi zelel naslov doma, ampak bo tezka. Naj zmaga boljsi!!!
Saphan
# 25.02.2016 ob 10:20
@fikafika
A dej no. 50 let si navijal za Olimpijo v Mariboru? In sedaj, ko je Olimpija prva na lestvici in podpisuje res kvalitetne okrepitve, te pa ne zanima več? Hehe.
AKidra
# 25.02.2016 ob 09:09
Najbolj zveneči okrepitvi v zgodovini slo lige sta bila Milko Djurovski v Mariboru in predvsem Prosinečki v Olimpiji. Kljub temu sem mnenja, da bi bilo bolj zveneče, če bi kakšen klub kot trenerja zaposlil v tem trenutku Pušnika ali Keka. Lazović, Novaković, Riera... Ti niso več v najboljši formi. Če pa se izkaže, da bodo nosilci igre, potem pa se je za bati za prihodnost slo lige.
akxrah
# 25.02.2016 ob 16:46
RUBEŽ: ne nakladaj Olimpija je pripeljala samo 2 Srbska igralca Lazoviča in Radoviča
Saphan
# 25.02.2016 ob 14:36
@weylakuc
Ja, Tavares je čisto ponorel, ker ima sedaj Novaković višjo plačo, čeprav ima drugačen dogovor s Zahovićem. Ko se je dobil z njim v torek zvečer, je skoraj prišlo do pretepa, eni pravijo, da zato ker je Tavares tako popizdil, drugi da zato je je bil Zaho pijan. Vse skupaj so zaenkrat pometali pod preprogo, vendar dvomim da bodo s tako kemijo zmagovali. Verjetno, jih še Domžale prehitijo in če izpadejo iz pokala ne bo Evrope. Obstajajo tudi trenja med izraelskim klanom in albanskim, ki je v Mariboru zelo močen. Viole podpirajo albanski klan… ne vem kako se bo vse skupaj končalo…
weylakuc
# 25.02.2016 ob 14:12
Kolikor sem slišal je prestop Novakovića v MB izval velike napetosti v ekipi na relaciji Tavares-Nova-Zahović.

Tavares je bil dolgo časa tiho pod Jurčičem misleč, da dela klub prostor za mlajše, sedaj pa je šokiran nad dejstvom da je namesto njega klub pripeljal 37. letnega Novakoviča.

@Pero aroma

Verjamem da imas glede na tvojo obveščenost tudi ti informacije o tem, zakaj jih držiš samo za sebe?
shearer alan
# 25.02.2016 ob 14:02
men pa ni jasno zakaj je potem maribor prodal stojanovica za drobiz...pa se na drugem mestu so trenutno..a ne bi bilo boljse da bi ga zadrzali v klub in bi jim pomagal pri naslovu...upam da res olimpija postane prvak da vidim potem te vase face...polni samega sebe ste
judoka
# 25.02.2016 ob 13:54
@pero aroma

Aha, vnetje se je umirilo. Ok. Torej Svicarji niso vedeli da je zaradi vnetja pocival par tekem?
Torej so ga pregledali, ampak pred tem ga niso spremljali?
tomjaz11
# 25.02.2016 ob 11:53
pero@ saj imaOlimpija tukaj dva odlična kondicijskega trenerja kot sta Ošep(lani veliko pripomogel uspehu Celja) in Djordjević, predvsem sledjega, ki ogromno sedolaval z najboljšimi klubi in reprezentanco Italije, ker tudi ve kako je s tem in zato sta veliko pripomogla Hentyu, da ima takšno hitrost in izgleda, da nisi gledal lansko sezono nič, kakšen je bil Henty, ko je šel v preigravanje so ga zaustavili z lahkoto in to sezono so komaj dohetevali in kaj šele zaustavili, edino če je pretiraval s soliranjem.
Boli_dzoko
# 25.02.2016 ob 10:09
ChoChi, če si ti tak nogometni laik, da se ne zavedaš, da se en Novaković skrije pred Lazovićem je to pač tvoj problem.

Glede menedžerskih sposobnosti si pa ponovno mimo udaril. Stojić je v pol leta nažgal Zdrahota.
Saphan
# 25.02.2016 ob 09:08
Super, sijajen igralec. Komaj čakam, da se začne. OLIMPIJA!
Saphan
# 25.02.2016 ob 15:04
@weylakuc
Ja, to sem tudi jaz slišal. Še posebej nervira vodstvo in viole to, da se v slačilnici govori po hrvaško in žabarsko, kar je še dodatno razpizdilo Tavaresa saj mu otroci namesto 'kaj' oziroma 'prosim', odgovrjajo s 'kwa' in 'šta'.
Plevc
# 25.02.2016 ob 14:06
Teorije so vse OK. Nič ne rečem niti o teoriji zarote glede potencialnih poslov in "kraje", ki naj bi grozila Olimpiji.

Vse je izvedljivo, ali pa se bo izvedlo, se izvaja in kako se bo izvedlo pa bomo šele videli.

Vseeno se mi zdi zanimivo, kako je sedaj prišlo do tega, da so Švicarji celo vedeli, da Šporarja nekaj boli, govorilo in pisalo se je, da ga boli stopalo, pa je Olimpija vseeno vedela, da gre za vnetje tetive, oni pa na podlagi vseh informacij niso dognali, kaj natančno je s Šporarjem narobe, ampak so zlahka odšteli 2,8 milijona in zdravo.

No ja, tudi to lahko verjamem, če je temu tako.

Kako pa se bo v tem spomladanskem delu izšlo na zelenicah pa bomo videli. Jaz mislim, da se obeta zanimiv boj.
Bivši uporabnik
# 25.02.2016 ob 13:45
A vendar bodo finančne transakcije s sumljivim ozadjem pripeljale Olimpijo do dna.

Za transakcije Olimpije je javnost seznanjena, medtem ko za transakacije Maribora nebi tako rekli.
Mandarić ima zadosti denarja, da mu ni treba goljufati davkarijo, kot je to počel pred njim Bananar.
judoka
# 25.02.2016 ob 13:44
@pero aroma

A po tvoje Basel Sporarja ni pregledal, preden so za njega odsteli milijoncke? A so jim za pregled uturili dvojnika?
zmajčica
# 25.02.2016 ob 13:39
Ja raurbef imas prav. Mandarič - multi milijonar si je prišel uničiti svoje ime ki si ga je ustvarjal desetletja ... za 2 milijona € več na njegovem računu.( ki so za njega enako vredni kot zame moja ford fiesta)
plosk plosk..... :)

Daj še kaj napiši - tvoje mnenje me resnično zabava :)
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo