Vsako slovo je težko. Raul v slačilnici po zadnji odigrani tekmi v karieri. Foto: Reuters
Vsako slovo je težko. Raul v slačilnici po zadnji odigrani tekmi v karieri. Foto: Reuters

Pred 10.000 gledalci Raul ni dosegel zadetka, je pa bil podajalec pri zadnjem golu Argentinca Gastona Cellerina za končnih 3:2 proti Ottawi.

Raul je bil član Real Madrida od 1994 do 2010. Z njim je osvojil šest španskih prvenstev, tri lige prvakov in svetovno klubsko prvenstvo. Na 741 tekmah je dosegel 323 zadetkov, kar je bil dolgo španski rekord. Zdaj si ga lastita Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Bil je tudi dolgo član španske reprezentance, od katere pa se je poslovil 2006, dve leti preden je Španija prvič postala evropski prvak in dve leti pozneje še svetovni prvak. V reprezentanci je na 102 tekmah dosegel 44 zadetkov.

Iz Real Madrida je odšel 2010 in bil naslednji dve leti član nemškega Schalkeja. 2014 se je preselil v New York, kjer bo z družino zagotovo ostal naslednjih nekaj mesecev. Ali se bo vrnil v Real, še ne ve. "Vedno so mi ponujali možnost vrnitve. Vrata si odprta, toda trenutno nimam ponudbe in zdaj ni čas, da govorim o tem. Zdaj je čas, da se odpočijem. Prihodnost bo povedala, kaj se bo zgodilo," je povedal 38-letni Raul.

"Zadnje leto je bilo čudovito, toda pred tremi meseci sem se odločil, da se upokojim. Sanjsko je, da sem se s svojimi soigralci uvrstil v finale in zmagal," je še povedal Raul.