Kevin Kampl je po Borussii in Bayerju pristal v tretjem klubu v Bundesligi. Foto: EPA
Kevin Kampl je po Borussii in Bayerju pristal v tretjem klubu v Bundesligi. Foto: EPA

Kampl je prestal zdravniške preglede in podpisal štiriletno pogodbo. Na leto naj bi zaslužil okoli tri milijone evrov. Nosil bo številko 44. Doslej najdražji prestop slovenskega nogometaša se je zgodil leta 2014, ko je madridski Atletico za Jana Oblaka Benfici plačal 16 milijonov evrov.

Kampl je v Bundesligo prišel konec leta 2014, ko je iz Salzburga prestopil v Borussio iz Dortmunda. Tam se ni znašel, tako da je poleti odšel v Bayer, s katerim je podpisal petletno pogodbo. Na 72 tekmah je dosegel pet golov.

Ambiciozni Leipzig je v prejšnji sezoni navdušil v nemškem prvenstvu, kjer je zaostal le za Bayernom in zasedel drugo mesto. Tako bo letos igral v skupinskem delu Lige prvakov, njegovi nasprotniki so Monaco, Porto in Bešiktaš.

Športni direktor kluba Ralf Rangnick, ki je imel pred leti enako vlogo tudi v Salzburgu, je želel Kampla pripeljati že pred časom, a je Slovenec takrat za 12 milijonov evrov podpisal za Borussio iz Dortmunda. Leipzig je bil takrat šele v drugi nemški ligi. Po zgolj šestih mesecih je Kampl odšel v Leverkusen, kjer pa v letošnji sezoni ni bil prva izbira trenerja Heika Herrlicha.

Kampl bo zaradi urejanja klubskega statusa izpustil kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Litvo.

Po podatkih spletne strani transfermarkt.de je bil Kampl udeležen v tri od desetih najdražjih prestopov slovenskih nogometašev. Na petem mestu je njegov prestop iz Red Bull Salzburga v Borussio Dortmund, Nemci so zanj Avstrijcem plačali 12 milijonov evrov, le milijon manj je vreden šesti najdražji prestop, ko je Kampl iz Borussie odšel v Bayer.

Na tretjem mestu je 15-milijonski prestop Samirja Handanovića iz Udineseja v Inter, na četrtem je Zlatko Zahović, ko je iz Porta za 13,5 milijona odšel v Olympiakos.

Deset najdražjih prestopov slovenskih nogometašev:
 1. Kevin Kampl        iz Bayer Leverkusna v RB Leipzig           20 milijonov
 2. Jan Oblak          iz Benfice v Atletico Madrid               16
 3. Samir Handanović   iz Udineseja v Inter                       15
 4. Zlatko Zahović     iz Porta v Olympiakos                      13,5
 5. Kevin Kampl        iz Red Bull Salzburga v Borussio Dortmund  12
 6. Kevin Kampl        iz Borussie Dortmund v Bayer Leverkusen    11
 7. Josip Iličić       iz Palerma v Fiorentino                     9
 8. Zlatko Zahović     iz Olympiakosa v Valencio                   8
 9. Robert Berić       iz Rapid Dunaja v St. Etienne               7,5
10. Tim Matavž         iz Groningena v PSV Eindhoven               7