Arjen Robben je v letošnji sezoni v Bundesligi zadel petkrat. Foto: Reuters
Arjen Robben je v letošnji sezoni v Bundesligi zadel petkrat. Foto: Reuters

v zadnjem desetletju postal pravi zaščitni znak Bayerna, je podaljšal pogodbo do 30. junija 2018.

32-letni Nizozemec je tako kot njegov soigralec pred nekaj meseci Franck Ribery podaljšal pogodbo in bo na Bavarskem ostal vsaj do 34. leta starosti.

K Bayernu je prišel 28. avgusta 2009 iz madridskega Reala. Pripeljal ga je takratni trener Louis van Gaal. Debitiral je na sanjski način, Wolfsburgu je zabil dva gola (3:0) in vse od takrat je eden ključnih igralcev najboljšega nemškega kluba.

"München je zame in mojo družino drugi dom, Bayern pa najboljši klub na svetu," je pojasnil kapetan nizozemske izbrane vrste. V karieri je igral še za Groeningen, PSV iz Eindhovna in Chelsea.

"Arjen je pravi profesionalec in na svojem položaju eden izmed najboljših na svetu. Pri nas je že osem sezon in brez njega bi si kar težko predstavljali naše uspehe. Zelo smo zadovoljni, da se je odločil za podaljšanje, dogovorili smo se kar v telefonskem pogovoru," je bil nasmejan predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Od prihoda v klub je Robben z Bayernom osvojil 15 lovorik, med drugimi pet naslovov nemškega prvaka. 25. maja 2013 je v finalu Lige prvakov dosegel odločilni zadetek v 89. minuti na Wembleyju za zmago nad Borussio iz Dortmunda z 2:1.

Bayern, ki vodi v nemškem prvenstvu in je na najboljši poti do petega zaporednega naslova, bo spomaldanski del Bundeslige začel v petek v Freiburgu.