Jasmin Kurtić se bo s Torinom boril za mesta v Evropi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jasmin Kurtić se bo s Torinom boril za mesta v Evropi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Seydou Keita
Seydou Keita lahko igra na katerem koli položaju v vezni vrsti, slovi tudi kot odličen skakalec in dober strelec. Foto: Reuters

25-letni vezist, ki je v Sassuolo prišel iz Palerma, kjer je igral dve sezoni in pol, je nastopal še za Belo krajino, Gorico in Varese. Kurtić je za Sassuolo zaigral na 18 tekmah, ni pa še zatresel mreže. Klub trenutno v Serie A zaseda šele 18. mesto, Torino pa je šesti.

Slovenskega napadalca Etiena Velikonjo, ki v Cardiffu ni dobil prave priložnosti, pa je valižanski klub do konca sezone posodil portugalskemu prvoligašu Rio Aveju. Velikonja je pred odhodom na Otok igral za Maribor, pred tem pa za Gorico. Po 21 krogih portugalskega prvenstva Rio Ave zaseda osmo mesto.

Keita se vrača v Španijo
Malijski vezist Seydou Keita bo kariero nadaljeval pri Valencii. "Netopirjem" v tej sezoni ne gre vse po načrtih, saj so šele na desetem mestu La Lige. 34-letni nogometaš je z Valencio podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Nazadnje je igral na Kitajskem za Dalian Aerbin. Zdaj mora Malijec, ki je za reprezentanco nastopil na 88 tekmah in dosegel 24 golov, opraviti le še zdravniški pregled in bo postal novi nogometaš vrste Juana Antonia Pizzija.

Keita je pred prihodom v Španijo igral v Franciji, kjer je bil član Marseilla, Lorienta in Lensa, nato pa je leto dni igral za Sevillo. Iz Andaluzije je sledila selitev v Katalonijo, kjer je ostal štiri sezone, toliko kot Pep Guardiola, s katerim sta si bila zelo blizu in je bil Keita ves čas eden glavnih adutov s klopi katalonskega stratega. Z Barcelono je trikrat osvojil La Ligo, dvakrat tudi Ligo prvakov, skupno pa kar 14 lovorik.

Jones iz Schalkeja v Bešiktaš
Američan Jermaine Jones bo kariero nadaljeval v Turčiji pri carigrajskem Bešiktašu. Schalke ga je Turkom posodil do konca sezone. Jones bo lahko s turško ekipo po koncu polletnega sodelovanja sklenil dveletno pogodbo. V Gelsenkirchen je prišel leta 2007. 32-letni vezist je zbral tri nastope za Nemčijo, kjer se je rodil, kasneje je nastopal za ZDA, ameriški dres pa je oblekel 38-krat.