Toni Kroos, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Javier Hernandez in Alvaro Arbeloa so odločeni, da prvič po lanskem finalu Lige prvakov premagajo Atletico. Foto: EPA
Toni Kroos, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Javier Hernandez in Alvaro Arbeloa so odločeni, da prvič po lanskem finalu Lige prvakov premagajo Atletico. Foto: EPA
Diego Simeone
Taktični velemojster Diego Simeone je v letošnji sezoni trn v peti Carla Ancelottija. Foto: EPA
Leonardo Jardim
Leonardo Jardim je s svojimi varovanci presenetljivo izločil že Arsenal. Foto: EPA
Massimiliano Allegri in Giorgio Chiellini
Massimiliano Allegri pričakuje pravo taktično bitko in zelo obrambno igro Monaca. Foto: EPA

V lanski Ligi prvakov je najpomembnejšo tekmo dobil Real. 24. maja sta se v finalu srečala prav madridska tekmeca. Atletico je bil že na pragu naslova, a je Sergio Ramos z glavo v 93. minuti izsilil podaljšek v Lizboni. Real je imel več moči in po 120 minutah slavil s 4:1 ter desetič osvojil evropski naslov.

V letošnji sezoni Real še brez zmage
V letošnji sezoni je Atletico najprej osvojil španski superpokal proti Realu (1:1 in 1:0), kraljevi klub je nato izločil še v osmini finala španskega kraljevega pokala (2:0 in 2:2), dobil pa je tudi obe prvenstveni tekmi (2:1 in 4:0). Real je doživel pravi polom 7. februarja na Vicente Calderonu. Tokrat bo igral v polni postavi, tudi s Jamesom Rodriguezom, Tonijem Kroosom in Garethom Balom.

V vratih bo Oblak
Mario Mandžukić
, ki je izpustil dve tekmi zaradi težav z gležnjem, bo zelo verjetno začel v napadu. Vrača se tudi Raul Garcia. Diego Simeone je pojasnil, da bo v vratih od prve minute Jan Oblak, čeprav je že okreval Miguel Angel Moya.

Suarez: Ne razmišljamo o maščevanju
"Madridski derbi je vedno poseben. Zdaj bo še toliko bolj, saj je v igri polfinale Lige prvakov. Zelo dobro se poznamo. Zmagovalec bo tisti, ki bo naredil manj napak. Sploh ne gledamo nazaj in na poraz v finalu maja lani. Ne razmišljamo o maščevanju. Vsi smo zelo motivirani. To je za nas že finalna tekma," je poudaril vezist Mario Suarez.

Ancelotti stavi na hitrost in kakovost posameznikov
Carlo Ancelotti
se zaveda, da ga čaka velik izziv. Na novinarski konferenci je bil dobre volje, ker je kraljevi klub le še dve točki za Barcelono v Primeri division.
"Vsak poraz proti Atleticu je bil malce drugačen. Bolje moramo unovčiti naše kvalitete. Individualno smo boljši, naša ekipa je tudi hitrejša. Na prvi tekmi si želimo zmagati, a tudi remi bi bil dober izid. Morda lahko napredujemo celo z dvema remijema. To bosta zelo izenačeni tekmi, saj je Atletico zares odlično organiziran v obrambi. Sanjamo o ponovitvi naslova, vsi imamo še v mislih gol Ramosa v lanskem finalu," je pojasnil italijanski strateg.
Tekma prihaja v pravem času za Real
"Ta tekma prihaja v pravem času. Ujeli smo formo, dobro smo pripravljeni. Februarska tekma se ne bo ponovila, saj smo sveži in lahko igramo z veliko energije. Računam lahko na vse igralce," je optimističen Ancelotti.

Posebna pohvala Simeoneju
"Simeone je izjemen trener. Zelo rad ga imam. Mislim, da je eden najboljših na svetu. V čast mi je, da se lahko merim z njim. Vedno znova imam velike težave, ko je treba sestaviti taktiko za te tekme," je trenerja colchonerosov pohvalil Ancelotti.

Stara dama favorit proti Monacu
Juventus, ki je v polfinalu Lige prvakov nazadnje igral leta 2003, ni imel dobre generalke za obračun z Monacom, saj je v prvenstvu izgubil proti Parmi z 0:1. V napadu je manjkal Carlos Tevez, ki bo v torek igral.

Trener Massimiliano Allegri bo na sredini igrišča pogrešal poškodovanega Paula Pogbaja, Andrea Pirlo se vrača po poškodbi. Morda bo začel na klopi, Allegri se še ni dokončno odločil. Nekaj težav z zdravjem je imel prvi vratar Gianluigi Buffon, določene skrbi Allegriju povzroča tudi poškodba branilca Andree Barzaglija.
Allegri: Morda nas čaka zelo dolgočasna tekma
"Naš cilj je preboj v polfinale. Popolnoma mi je vseeno, kakšen bo končni izid po obeh tekmah. Na prvem srečanju je pomembno, da ne dobimo zadetka. Morda nas čaka zelo dolgočasna tekma. Prepričan sem, da bo to precej težja preizkušnja od tiste v osmini finala proti dortmundski Borussii. Monaco ne napada veliko, odlično se brani, malo igralcev je napadalno usmerjenih. V skupinskem delu Lige prvakov so prejeli le en gol, v francoski ligi pa daleč najmanj izmed vseh klubov, le 22. Najbolj pomembno je, da igralci vedo, da ne bo prav nič odločenega v Torinu," je poudaril Allegri.

V Juventusovo korist govori to, da na domačem igrišču še ni izgubil tekme proti tekmecu iz francoske lige, ob tem pa bo pri Monacu manjkal poškodovani kapetan Jeremy Toulalan. Monaco meri na prvi polfinalni nastop po sezoni 2003/04, takrat je tudi zaigral v finalu, a izgubil proti Portu z 0:3.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:
ATLETICO MADRID - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Jesus Gamez, Tiago, Koke, Gabi, Arda Turan, Torres, Griezmann.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)




JUVENTUS - MONACO

Verjetni postavi:
Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pereyra, Morata, Tevez.

Monaco: Subašić, Raggi, Wallace, Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia, Dirar, Joao Moutinho, Martial, Berbatov.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Povratni tekmi bosta 22. aprila.




Sreda ob 20.45:
PARIS SG - BARCELONA

Paris SG: Sirigu, van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, Rabiot, Cabaye, Matuidi, Lavezzi, Cavani, Pastore.

Barcelona: ter Stegen, Adriano, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)




PORTO - BAYERN

Verjetni postavi:
Porto: Fabiano Freitas, Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro, Herrera, Casemiro, Oliver, Quaresma, Aboubakar, Brahimi.

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Juan Bernat, Xabi Alonso, Lahm, Thiago, Götze, Müller, Lewandowski.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)

Povratni tekmi bosta 21. aprila.