Trener Diego Simeone, predsednik Enrique Cerezo in športni direktor Jose Luis Perez Caminero so si segli v roke. Foto: EPA
Trener Diego Simeone, predsednik Enrique Cerezo in športni direktor Jose Luis Perez Caminero so si segli v roke. Foto: EPA

Predsednik Enrique Cerezo je končno dočakal veliki trenutek. "Hvala Diego, da smo lahko vsa zadnja nepozabna leta delili s teboj," je bil navdušen 67-letni Cerezo. Atletico je pod vodstvom Simeoneja leta 2012 zmagal v Evropski ligi, predlani je osvojil španski kraljevi pokal, v lanski sezoni je na Camp Nouu v zadnjem krogu postal španski prvak, v Ligi prvakov pa je imel roko in pol že na pokalu, na koncu pa je v podaljšku izgubil proti madridskemu Realu.

Zelo pomembno vlogo je odigrala sestra Natalia Simeone, ki je tudi zastopala Diega na pogajanjih, ki so se vlekla vse od decembra. Zavrnil je mamljivo ponudbo Manchester Cityja, na mizi pa je imel še ponudbe nekaterih drugih evropskih klubov.

"Naš cilj je, da igralci ne mislijo o tekmecih, ampak le o tem, da nosijo dres Atletica. Zelo veliko moči smo porabili, da smo prišli do te točke, ko je klub zelo stabilen v vseh pogledih. Prepričan sem, da bo klub v naslednjih letih še naprej rastel," je pojasnil 44-letni Simeone, ki je 23. decembra 2011 nasledil Gregoria Manzana.