Nogomet

Poudarki

 • Posest žoge 60:40 in streli 14:4 za Slovenijo
 • Skupina C: Ferski otoki - Srbija 0:3, Estonija - Italija 1:2
Corry Evans in Kyle Lafferty
20-letni vezist Corry Evans, ki še čaka na članski debi pri Manchester Unitedu, je s svojim prvim golom na peti reprezentančni tekmi razžalostil slovenske navijače. Foto: Reuters
Bojan Jokič in David Healy
Severnoirci z destrukcijo igre skušajo onemogočiti Slovence, ki so v prvem polčasu trikrat streljali na vrata, dvakrata pa mimo njih. Foto: Reuters
Milivoje Novakovič
Milivoje Novakovič je bil v 13. minuti z glavo prekratek, v 38. pa prav tako z glavo premalo natančen. Foto: MC NZS.si/Taka
Slovenija - Severna Irska
Navijači v razprodanem Ljudskem vrtu so bili spet 12. igralec slovenske izbrane vrste, a vseeno niso mogli preprečiti prvega poraza na prenovljenem mariborskem stadionu, ki je bil v prejšnjem ciklusu neosvojljiva trdnjava. Foto: Sandi Fišer
Corry Evans, Kyle Lafferty, Christopher Brunt
Selektor Severne Irske Nigel Worthington je veliko tvegal z bunkerjem na začetku 2. polčasa, kar se mu je obrestovala z zadetkom po izjemno natančni akciiji Cathcarta in Evansa. Foto: Reuters
Slovenija - Severna Irska
Valter Birsa je bil imel dve lepi priložnosti, a so mu nasprotniki obrakrat v zadnjem trenutku preprečili zadetek. V 1. delu se je takole izkazal vratar Taylor, v 2. pa je strel blokiral kasnejši podajalec za zmago Cathcart. Foto: Sandi Fišer
Robert Koren in Warren Feeney
Slovenija se je enkrat po porazu s Severno Irsko že imenitno pobrala, bo tako tudi v drugo? Foto: Reuters
VIDEO
Veliko razočaranje po por...
VIDEO
Grenak poraz za začetek k...

Dodaj v

Šok v Ljudskem vrtu! Bridek poraz proti Severni Irski

Jalova pobuda Slovencev, gosti zadeli iz edinega pravega napada
3. september 2010 ob 11:57,
zadnji poseg: 3. september 2010 ob 23:17
Maribor - MMC RTV SLO

Slovenija je začela pot proti Poljski in Ukrajini s porazom! Sredi najhujšega slovenskega pritiska je zadel rezervist Corry Evans in prinesel Severni Irski zmago sredi Maribora (1:0).

Polne tribune Ljudskega vrta so videle enosmerni promet proti vratom Maika Taylorja, a kaj ko so bili slovenski napadalci premalo natančni in zbrani. Na drugi strani je Craig Cathcart z imenitno podajo presekal slovensko obrambo na pol, na drugi vratnici pa je rezervist Evans prehitel Andraža Kirma in spravil žogo za hrbet nemočnega Samirja Handanoviča.

Od Belfasta do Maribora
Severna Irska
, ki je do konca tekme premeteno kradla čas in se zbrano branila, je zadela prvič po sedmih tekmah, po 17 dolgih mesecih pa je sploh prvič zmagala. Nazadnje je 1. aprila 2009 ugnala ravno Slovenijo, ki pa se je po šoku v Belfastu pobrala in začela svojo neverjetno pot proti svetovnemu prvenstvu v Južni Afriki.

Novi Ljudski vrt prvič osvojen na pravi tekmi
Slovenski izbrani vrsti je tako nepričakovano spodrsnilo že na štartu kvalifikacij za Euro 2012, s tem je Slovenija izgubila sploh prvo kvalifikacijsko tekmo v prenovljenem Ljudskem vrtu. Popravni izpit sledi v torek, ko bodo varovanci Matjaža Keka gostovali v Beogradu pri Srbiji. Favorizirni moštvi skupine C Srbija in Italija sta slavili v gosteh, "orli" so s 3:0 ugnali Ferske otoke, "azzurri" pa so z 2:1 odpravili Estonijo.

Izidi kvalifikacij za Euro 2012:
- od skupine A do skupine E
- od skupine F do skupine I

Dve Kekovi menjavi v začetni postavi
Slovenija je začela z nekoliko spremenjeno standardno enajsterico. Ker Marko Šuler, ki je v prejšnjih dneh po daljšem odmoru zaradi poškodbe sicer začel trenirati, še ni povsem nared je v obrambi začel Matej Mavrič-Rožič, ob boku Milivoja Novakoviča v napadu pa je bil Zlatan Ljubijankič, ki je dobil prednost pred Zlatkom Dedičem.

Severni Irci so pošteno premešali postavo, selektor Nigel Worthington pa se je zatekel še k večji destrukciji igre kot smo jo videli na obračunih v prejšnjih kvalifiikacijah za SP 2010 (2:0 v Mariboru in 1:0 v Belfastu).

Pobuda in priložnosti na slovenski strani
Dvoboj se je začel s pogumna igro na obeh straneh, a brez izrazitih priložnosti v prve pol ure tekme. Dve polpriložnosti za Slovenijo: v 13. minuti je bil Novakovič prekratek na lep predložek Kirma s prostega strela, v 21. minuti pa je Birsa v zmedi pred severnoirskimi vrati iztržil le kot, saj je bil vratar Taylor priseben ob odbijanju žoge od njegovih branilcev.

Stopnjevanje pritiska ob koncu polčasa
Ob koncu polčasa so Kekovi varovanci le izpeljali lepo in tekočo napadalno akcijo. Boja Jokič je prestregel žogo in Slovenci so hitro prešli v napad. Kirm je z natančno podajo v sredini kazenskega prostora našel Novakoviča, ki pa je z glavo meril naravnost v dobro postavljenega Taylorja. Zatem je sledil pravi pritisk domače izbrane vrste: Ljubijankič je močno, a nenatančno streljal s strani, Kirm je izvrstno prodrl, a prepozno oddal žogo, ki je šla po celotni dolžini gola, kjer ni bilo pa nobenega Slovenca, da bi jo pospravil v mrežo.

Pravo obleganje severnoirskih vrat
Slovenija je v po odmoru nadaljevala tam, kjer je končala - z obleganjem severnoirskih vrat. Birsa je naprej ustrelil s prostega strela, minuto zatem pa je Cathcart ob Birsovem strelu na drugi vratnici preprečil slovensko vodstvo. Popolna ofenziva, a slovenskega gola, ki je visel v zraku, ni bilo od nikoder. Žoge so letele mimo nasprotnih vrat oz. so se slovenski vezisti niso mogli sporazumeti z napadalcema.

Šok v 70. minuti! Mat Cathcart - Evans
Slovensko obleganje je gostujoči selektor premeteno prekinil v 67. minuti z dvojno menjavo. Namesto poškodovanega Davida Healeyja je vstopil Kyle Lafferty, namesto Granta McCanna pa Corry Evans. Član Manchester Uniteda se je proslavil že tri minute zatem, ko se je ob prvi pravi gostujoči akciji znašel na pravem mestu za prvi gol Severne Irske po sedmih tekmah! Levji delež pri zmagovitem golu je pripadel Craigu Cathcartu, ki je z imenitno kot na pladnju Evansu serviral "match" žogo.

Zaostanek ohromil slovenske napade
Kekovi menjavi - Dedič namesto Novakoviča in Josip Iličič namesto Kirma - nista oživili slovenske ofenzive. Zaostanek je vidno dvignil goste in zmedel gostitelje. V 81. minuti je stadion že skočil pokoncu, da bi slavil izenačenje, a je Ljubijankič z roba kazenskega prostora zadel le zunanjo mrežo Taylorjevih vrat.

Na prvi oviri poraz, sledi še devet skokov
V zadnjih minutah je v igro namesto Ljubijankiča vstopil Tim Matavž, a tudi v štirih minutah sodniškega dodatka Slovenci niso sprožili več poštenega strela proti gostujočim vratom in dragocene prve tri točke so pripadle Severnim Ircem. Do konca skupinskega dela kvalifikacij sledi še dolgih 13 mesecev in devet tekem, izgubljeno se lahko povrne že v torek na Marakani.

Selektor Kek: "Gol iz nepazljivosti"
Matjaž Kek, selektor Slovenije: V športu pridejo tudi takšni trenutki kot je ta današnji. Poskušali smo vse, da bi tekmo dobili, energija in pritisk sta bila na vrhuncu, a smo dobili gol iz nepazljivosti. Nasprotniku lahko le čestitam, oni so gol dali, mi ne, moram pa pohvaliti tudi reakcijo publike in to sem povedal tudi fantom, da si nimajo ničesar očitati, saj so naredili vse, da bi tekmo dobili. Manjkalo nam je nekaj v 16-metrskem prostoru, malo nepazljivosti in dobiš gol.

Nigel Worthington, selektor Severne Irske: Slovenija je pritisnila, a ubranili smo se, dosegli gol in se veselili zmage. Do tega nas je pripeljalo trdo delo, tako kot Slovenci imamo tudi mi dobre igralce in s trdim delom smo uspeli!

SKUPINA C
SLOVENIJA - SEVERNA IRSKA 0:1 (0:0)
12.400; Evans 70.

Slovenija: S. Handanovič, Brečko, Cesar, Mavrič-Rožič, Jokič, Birsa, Koren, Radosavljevič, Kirm ( 75./Iličič), Novakovič ( 75./Dedič), Ljubijankič ( 88./Matavž).

Severna Irska:
Taylor, McAuley, Cathcart, Craigan, Baird, Davis, McCann ( 67./C. Evans), Feeney, Healy ( /67. Lafferty ), Brunt ( 89./Gorman), Hughes.

Sodnik:
Pavel Cristian Balaj (Romunija)

Statistika

Slovenija

Severna Irska

streli 144
streli v okvir vrat53
prekrški512
posest žoge6040
koti74FERSKI OTOKI - SRBIJA 0:3 (0:2)
Lazović 13. , Stanković 18., Žigić 90.

ESTONIJA - ITALIJA 1:2 (1:0)
Zenjov 31.; Cassano 60., Bonucci 63.

Torek ob 20.30:
SRBIJA - SLOVENIJA (Beograd)

Ob 20.50:
ITALIJA - FERSKI OTOKI

Lestvica:              
SRBIJA 1 1 0 0 3:0 3
ITALIJA 1 1 0 0 2:1 3
SEVERNA IRSKA 1 1 0 0 1:0 3
ESTONIJA 2 1 0 1 3:3 3
SLOVENIJA 1 0 0 1 0:1 0
FERSKI OTOKI 2 0 0 2 1:5 0

 
 

R. K., To. G., foto: Sandi Fišer
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Bojan Jokič in Boštjan Cesar ter Warren Feeney
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Boštjan Cesar, David Healy
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Slovenija - Severna Irska
Severnoirski navijači
Severnoirski navijači
Ljudski vrt
Prijavi napako
Komentarji
lip07
# 03.09.2010 ob 12:08
Poljska oz. Ukrajina - idealni destinaciji, zato fantje potrudite se, da bomo lohka vodko ulival.
SLOVENIJA GRE NAPREJ !!!!!!
Triptico
# 03.09.2010 ob 22:46
In Kek je zopet postal kekec, slovencelji pač, ko zmagamo smo oh in sploh in Kek majstore, ko ne, pa vse najslabše. Takšni navijači so pač bedaki in si jih naši fantje ne zaslužijo. Ponavadi so to ljudje, ki v življenju niso naredili nič, pa tudi nikoli ne bodo, imajo hode komplekse itd., itd. Proti Srbija pa po zmago....
rexi09
# 03.09.2010 ob 12:00
Vsaj 18 tock bi mogl nabrat v te skupini in se 2 domaci zmagi prot ITA in SRB kar bi pomenil 24 tock in to bi mogl zadostovat za uvrstitev na EURO.
Podolski-20
# 03.09.2010 ob 23:08
Eno vprašanje za Keka bi lahko postavli novinarji, če bosta Kirm pa Koren v sredo spet igrala, ker potem grem na handicap naložit na Srbe. Bom bar nekaj profitiral na računu:)
CarlosNorris
# 03.09.2010 ob 23:06
Nekateri komentarji vseeno malo pretiravajo- slovenska igra danes je bila IMO daleč od zanič, zelo očitno smo dominirali v napadu (vsaj drugo polovico), zmanjkalo nam je sreče (v bistvu bi temu tudi lahko rekli tudi realizacija, ki pa je na koncu koncev napaka nas) in pa porazu je botrovala prevelika pazljivost Keka, ki si je mislil da se zmagovalne ekipe pač ne menja in je vztrajal z igralci, kljub temu da je imel na voljo kvalitetnejše menjave.

Drugi tip komentarjev pa je pomoje še slabši- tisti, ki pljuvajo po komentarjih, ki pretiravajo s kritiko in govorijo:,, Tipično slovenceljsko, spet pluvajo takoj, taki so res samo Slovenci itd''. Mislim da se pri teh komentatorjih zelo pozna da nimajo nobenega stika z ostalim svetom. Dragi moji, TAKO JE POVSOD PO SVETU! Če se vam zdi da Slovenci prehitro obrnemo hrbet svojim ekipam se še kako motite. Če hočete državi, kjer so igralci (vzemimo samo nogomet) podvrženi veliko veliko hujši graji in kritikam, poglejte samo Srbijo in Anglijo (bom predvideval da znate jezika). Če že kaj drži, je to, da dobi v Sloveniji veliko vrhunskih športnikov, ki so sposobni največjih uspehov a free pass in od medijev in od navijačev in da niti približno niso podvrženi takim pritiskom kot konkurenca iz drugih držav.
A6
# 03.09.2010 ob 22:40
kur*ev bunker od s ircev in njihov nogomet v pi*di.
3rac
# 03.09.2010 ob 22:37
SLAB začetek - DOBER konec!
telebajsek97
# 03.09.2010 ob 22:57
Ja, najbolj, takoj Keka menat...
PA A STE VI NORMALNI???
Enostavno ne morjo vsega zmagat!!! Dons ni šlo, mogoče bo že proti srbiji...
Loh rečm sam razvajenci. Super so končal kvalifikacije za SP 2010, fenomenalno igral na SP-ju in zdej vi mislte, da ker so to dosegl bodo zdej sam še zmagoval, al kva???
Treba je bit velik tudi v porazu, ne sam v zmagi!!!
rhino
# 03.09.2010 ob 22:46
Škoda.Hvaležen sem Korenu in Novakoviču za vse,kar sta storila za reprezentanco,ampak že dlje časa sta ona dva najšibkejša člena.Tako,da mislim, da bi bilo prav,da se da priložnost tistim ki so v formi.
bujaka
# 04.09.2010 ob 00:12
Ko bi vbi vidli kaj je začel delat handanovič , ko so naši zapravlli priložnosti. Tak je bil razočaran da si je kr z dresom zatiskal oči in skakal tam pred golom.

Sarma je faca
EBEL-Acroni
# 03.09.2010 ob 22:38
Irci iz samo ene prave akcije do zadetka. Naši so mel 115 dobirh akcij, vendar brez zadetka. Pa to ni Res!
čarli23
# 03.09.2010 ob 22:38
Nezaslužena zmaga pa kaj še. Dal so gol, naši ga pa ne bi dal če nam napad vodi Novaković ki je iz forme popolnoma, Kirm ki ne zna podajat, Koren ki ne zna zadet okvir vrat in podajat. Mi praktično igramo z dvema defenzivnima vezistoma na igrišču. Na klopi pa ofenzivni igralci DAdo Stevanović ki ne dobi priložnosti nikoli, Iličić v življenski formi, Matavž... Kek pa čaka pa čaka pa čaka...
luka26
# 03.09.2010 ob 22:38
OneRound
# 03.09.2010 ob 22:31
Ampak roko na srce, Irci so pa tudi eni navadni seratorji!
manrose.
# 03.09.2010 ob 12:20
Saj zato se ji pa reče verjetna postava :)
blazm
# 04.09.2010 ob 00:02
tako je, milovanoviča bi blo prvega treba zamenjat. ekipa s. ircev je imela na gostovanju 3 komentatorje, mi pa milovanoviča
po nogometno je to 3:0 !
GOLUŽAJOKA
# 03.09.2010 ob 23:33
ma sej ni važn kdo je trener nimamo mi kvalitete k v košarki tko da če ne grejo 100 procentov v tekmo zgubijo proti vsakmu če pa grejo pa se da igrat z vsakmu sam ni mi pa jasn kaj dela koren 90 minut v igri, on bi mogu it prvi vn
B in .
# 03.09.2010 ob 23:14
Ja. Kek je odličen retorik... tudi motivator; tisto v čemer je slabši je pa nažalost danes splavalo na površje.
white_star
# 03.09.2010 ob 22:48
Kirm je sam za laufanje pa nč druga. On bi mogu prej na klop kot pa Koren čeprov bi se med njima odviju hud boj za sedenje na klopi. Iličić bi mogu začet tekmo pa bi blo sigurno drugače igrati
mile
# 03.09.2010 ob 22:43
Mater ste pametni.
vesoljec
# 03.09.2010 ob 22:40
KABL SO SPIPAL VUN.... TK JE PROU....
jurica
# 03.09.2010 ob 22:36
Vzdušje je pa bolj slabo na tribunah,a je Alfi Nipič umrl??????
arsenal4life
# 03.09.2010 ob 12:39
jst osebno pricakujem minimalno 20 tock, pol bomo pa vidl kako bojo srbi pa italijani igral z drugimi in seveda upam na kaksen kiks italjanov in srbov...
satyr
# 04.09.2010 ob 01:01
@atm: Mavrič je čisto OK obrambni igralec (ne glede na to kje/v kateri ligi igra!), lahko bi celo mirno rekel, da ne vidim razlike med njim in Šulerjem! Samo toliko... :D
B in .
# 03.09.2010 ob 23:56
Še neki Milovanovič in stara garnitura na TvSlo.. športnega programa, prosim - v penziji ni tako slabo.. zamenjat. Pa to je postalo že nemogoče gledat. Milovanovič obrača istih pet stavkov vse tekme... ali igra Gorica, Slovenija... ali pa Celje pivovarna laško v rokometu, tam malo priredi kakšen stavek zaradi narave športa.
Bivši uporabnik
# 03.09.2010 ob 23:09
mene sicer tema ne zanima, jst bi rd sam minus dubu
L`pool
# 03.09.2010 ob 22:50
Kaj ste vi debilni al kva?? Slovenija je bila danes 123145646874864564x boljši nasprotnik, sam pač žoga ni šla v gol. Severnim Ircem je treba čestitati, čeprav so zmagali popolnoma nezasluženo. Matjaž Kek je pa odličen selektor in ta reprezentanca se bo brez večjih težav uvrstila na EP 2012. Novakovič je vodja današnje reprezentance. Mavrič je danes igral odlično, prav tako Kirm. Nič še ni izgubljenega. Glave gor in srečno v Beogradu!
robert91
# 03.09.2010 ob 22:49
Še enkrat več se je potrdilo, da Ivo Milovanovič našim prinaša neserečo. Upam, da se bo končno upokojil.Sicer pa nas je v prejšnjih kvalifikacijah poraz proti S. Ircem prebudil. Zgodovina pa se ponavlja, mar ne?
romantik
# 03.09.2010 ob 22:49
imeli smo igro, Irci pa rezultat
dkurto
# 03.09.2010 ob 22:49
Nič fantje, glave gor!!!
Včasih se pač zgodi, to kar se je dons nam. Poraz čim prej pozabit, pa v Beogradu na zmago od prve minute, igra to obeta!!!!
demiensatlier
# 03.09.2010 ob 22:40
In kar naenkrat vsi pesimisti, bravo uporabniki RTV slo foruma!
crveni77
# 03.09.2010 ob 22:39
kak ste smešni eni,po 1.tekmi vsepovrek kritizirate,ne najdem druge besede za vas ko golazni! namesto da bi stopli za fante in selektorja,saj je komaj 1.tekma,bolši smo bli,nismo meli sreče,glavo gor zaj!
čarli23
# 03.09.2010 ob 22:18
iličić pokazal v eni minuti več kot Kirm
Kevin Diaz
# 03.09.2010 ob 12:52
@miha07

Lepa žoga - to je poleg parkirišča pri parku Tivoli, ob celovški cesti, severno od dvorane.
mihabegelj
# 04.09.2010 ob 10:15
upajmo da bo veliko naših navijačev tudi v beogradu
BoLhCa
# 04.09.2010 ob 07:49
Včerajšnji poraz je zgolj in samo zaradi Keka! Ne moreš držati Iličiča na klopi, kateri je v vrhunski formi in daleč, daleč pred vsemi slovenci in irci v tehnični kontroli, iznajdljivosti in tako naprej.
Kaj dela Novakovič v igri ? Matavža notri, itak je v 5min naredu več kt Nova v 85min.
Koren ? Pa ta je izven forme, zgleda kot naključno pobran mož iz ceste.

Včeraj bi gladko ostale tri pike doma, če bi vsaj od polčasa bile menjave:
Nova - Matavž
Kirm/Koren - Iličič

Jebiga... bo treba drugje iskat sedaj te pike, vendar resno ne vem kje~
olfanož
# 04.09.2010 ob 01:20
Mah nimate kaj za jamrat, irci so prišli v celem drugem polčasu 2x čez sredino in se jim je pač usral. Jebi ga.
atm
# 04.09.2010 ob 00:54
Če bo dejansko Kek naredil ustrezne menjave in dal več priložnosti Matavžu in predvsem Iličiču, potem je bil današnji poraz koristen. Če ne, smo že izpadli.

Sicer pa ne vem, zakaj igra v prvi ekipi Mavrič, ki igra v drugi avstrijski ligi. Naj bi vzel koga iz Maribora. Andjelković je boljši, ampak Kek ga bo seveda poklical šele, ko ga bo kupil kakšen tuj klub.
blazm
# 04.09.2010 ob 00:49
Milovanović je edini, ki ve kdaj ni gol.
Aja, ups...
atm
# 04.09.2010 ob 00:44
Milovanović je edini, ki prepozna dobro obrambno igro ("naši se dobro branijo"). Milovanović je edini, ki pozna pravila tekmovanja (svetovnem prvenstvu, četrtfinale: "ja, če bo ostalo pri 1-1 po 90. minutah, bomo videli podaljške in če bo tak izid še po 30 minutah podaljša, bomo danes gledali enajstmetrovke in če bo po 5 serijah enajstmetrovk še vedno izenačen izid, potem bomo gledali še dodatne serije enajstmetrovk"). Milovanović je edini, ki ve, koliko je ura po njegovi uri. Milovanović je s komentiranjem ubil Chucka Norissa, ko je ta gledal tekmo Slovenije.
Kevi
# 03.09.2010 ob 23:41
Kek je pač vztrajal s to postavo, ker je prinašala rezultate, nekateri so bili med 11 tudi zaradi "stare slave", vendar sedaj ko se je videlo, da ta ekipa ni več "nepremagljiva", verjamem da bo posegu po menjavah. V Srbiji napovedujem nastop Iličiča od prve minute, počasi se bo treba zahvaliti Novakoviču in Korenu, ki sta po tistem ko sta bila prva zvezdnika reprezentance 2 leti nazaj sedaj najšibkejši člen ekipe! Ta poraz bo dodatno motiviral ekipo v to sem prepričan, spet bomo morali napadati iz ozadja kar nam Slovencem vedno odgovarja, poraz boli, vendar verjamem da bo prinesel pozitivne spremembe in da bomo iz tega prišli zmagovalci!
Za Slovenijo v dobrem in slabem! <3
:cool2:
# 03.09.2010 ob 23:27
Pa saj ne morejo čisto vse zmagat! Bolje streznitveni poraz zdajle na začetku, da se bodo zresnili in odšpilali do konca tako kot je treba, kot pa da jim SP preveč ostane v glavah.

Igrali so dobro, manjkala je pika na i, Irci pa so imeli tudi malo sreče, da je tam Kirm zaspal. Praktično edina prilika, pa so dali gol. Zame je ta tekma samo izjemno lep primerek tekme, kjer je boljši poražen. Dajmo jih na igrišče še 10x, pa me zanima, če bi zmagali še katero! Statistika pač...

Ajde Zmajčki, mi smo z vami! Gremo zdej po skalp v Srbijo!
Marko.marko
# 03.09.2010 ob 23:20
Tega sem se bal in sem vedel da se bo enkrat zgodilo, pač se je danes, karnaenkrat smo favoriti in poraz boli ampak, ni sladke zmage brez grenkega poraza. Upam samo, da je bil tisti izpad programa na tvs2 takoj po tekmi zgolj in samo tehnične narave, ne pa posnemanje ruskih kolegov iz lanskega novembra. Osebno me namreč še bolj zanimajo mnenja ob porazu kot pa napihnjena hvaljenja po zmagah.

No pa poraz me je spomnil še na tekmo Slovenija Švica, ko je Cime zadel za 3 pike. U končni fazi pa je bila zelo srečna tudi tekma z SP-ja proti Alžiriji. To je pač nogomet.

Igra? Igra nikakor ni bila slaba in izkušnje za reprezentanco neprecenljive. Do danes se je tako igralo samo proti amaterjem (San Marino, Malta ...) - vsi na polovici nasprotnika. Zdaj pa pritiskamo "ob zid" večje reprezentance, razlika pa je, da so te trše in te lahko, veliko lažje udarijo nazaj.

Nič ni izgubljenega, se vidimo v Ukrajini al pa na Poljskem, al pa v obeh državah, uglavnem gremo na Euro 2012!
Podolski-20
# 03.09.2010 ob 23:11
Pa vsi ki kritizirate Radosavljeviča, on je naš najbolj konstanten in najbolj pomemben igralec. Igra vrhunsko, dober je v defenzivi, zna naredit viška igralca, ima podaje ki imajo oči, če ste pozorno gledali tekmo ste videli. Rado je care in on si je prigaral mesto v začetni postavi z razliko od enih.
politik kritik
# 03.09.2010 ob 23:04
Pravte Keka zamenjat, pa ljudje a se spomnete kva se je zgodil ko je Katanec odšel. Vsi so ga klical nazaj pa ga prosil naj pride nazaj, samo probajo naj Keka ven vreč pa bom znoru.
Matej19
# 03.09.2010 ob 22:59
Ko so naši zmagovali in nas uspešno zastopali na SP, ste jih vsi hvalili, češ da so najboljši, da je Kek največji car in ne vem kaj še vse (čeprav je vse to res). Zdaj pa po enem porazu vzganjate nek krik kak je Kek nesposoben, da naši igralci nimajo pojma, ... Mogoče je Kek res naredil napako z prepoznimi menjavami, ampak ne vem, kako lahko človek po eni tekmi postane največji bedak. Jaz sem še spoštujem naše in se jim klanjam do tal za dogodke, ki so mi jih pričarali letošnjega poletja.

Glede igre pa: bili smo veliko boljši nasprotnik ampak žoga sploh ni hotela najti poti med stotimi nogami Severnoirskih nogometašev pred golom. Gol ki pa so ga dosegli pa je samo plod sreče in takšnega bunkerja (predvsem v drugem polčasu), ki ga nisem zasledil še niti pri Italijanih.

Ta poraz je res hud udarec za nadaljevanje kvalifikacij. Danes smo potrebovali zmago ampak sreča nam je obrnila hrbet. Bo potrebno na preostalih tekmah še bolj pritisnit in iztržit kakšno točko na gostovanjih pri Italijanih in Srbih, ter dobiti vse preostale domače tekme. Mogoče lahko remiziramo s katerimi izmed prej omenjene dvojice.

SRCE BIJE ZA SLOVENIJO
sledge
# 03.09.2010 ob 22:52
Sam neki bom komentiral če ta Kek ne vidi kaj je Iičič če ne ve kaj je igralec v top formi in ga drži na klopi pol lepo prosim gospd Kek z krilami vsaj tako se drži zadnje čase ko da je b. prijel za jajce naj spakira pa gre to je tako kod da FC Barcelona nebi hotela igrati z Mesijem če še ni prepozno, ker doma zgubljat pa imeti željo se uvrstit na neko tekmovanje oprosti đabe trening !!!!!
Moyca
# 03.09.2010 ob 22:51
Ok, kritike so sicer dobrodosle, sam na takem nizkem nivoju?? Prosm vas!! ... Itak, en poraz, pa takoj pljuvat osebe, katere ste se teden dni nazaj koval med junake, ker so spisal nov zgodovinski uspeh v slovenskem nogometu - to ste "karakterji"!!

Drgac pa, bravo nogometasi!!! ... Se je sele zacel, glave gor!! ... Mi smo z vami - tisti s tapravimi karakterji :)
fuj_plagiatorji
# 03.09.2010 ob 22:45
po vsakem uspehu pride streznitev, za nas je prisla v najboljsem moznem trenutku
LFC
# 03.09.2010 ob 22:39
Škoda škoda... Bo skor nuja zmagat v Srbiji.

Skupina bo zelo izenačena...
Evropsko prvenstvo v nogometu
Kazalo