Lionel Messi je že v prvem polčasu zadel dvakrat. Foto: EPA
Lionel Messi je že v prvem polčasu zadel dvakrat. Foto: EPA
Neymar in Gerardo Martino
Gerardo Martino je priložnost ponudil tudi Neymarju. Foto: EPA
Isco
Isco, ki je poleti prišel iz Malage, je bil junak na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti in Zinedine Zidane
Carlo Ancelotti in njegov pomočnik Zinedine Zidane sta bila v drugem polčasu že pošteno zaskrbljena. Foto: EPA
Diego Costa
Diego Costa je Atleticu zagotovil zmago v Seviili. Foto: EPA

Levante, ki se je aprila na Camp Nouu upiral vse do 84. minute, je bil odličen tekmec za uvod v novo sezono. Na klopi Barcelone je na uradni tekmi debitiral Gerardo Martino. Že v 3. minuti je Barca izpeljala lepo akcijo, s hitrimi podajami je popolnoma izigrala obrambo gostov, Cesc Fabregas je kombiniral z Alexisom Sanchezom, ki je le še potisnil žogo v prazno mrežo.

V 12. minuti je Pedro podal z leve strani pred vrata, Lionel Messi pa je brez težav zatresel mrežo. Zelo razigrani Fabregas je zrežiral tudi tretji zadetek, ko Daniju Alvesu ni bilo težko matirati Keylorja Navasa. Gostje so bili popolnoma razbiti, nikakor niso dohajali silovitega ritma Barce, Pedro je v 26. minuti povišal na 4:0.

V 42. minuti je Pedro Lopez v kazenskem prostoru popolnoma po nepotrebnem podrl Adriana, ki je bil daleč od vrat. Messi je rutinsko zadel z bele točke. V zadnji minuti prvega dela je Sergio Busquets našel Xavija, ki je spretno poslal žogo pod Navasom v mrežo za 6:0.

Sredi drugega dela vstopil Neymar
Drugi polčas je bil le še formalnost. Martino je v igro poslal Neymarja, Brazilec je v 64. minuti zamenjal Sancheza in prejel aplavz s tribun. Končni izid je postavil Pedro v 73. minuti po lepi akciji Fabregasa.

Betis odlično začel v Madridu
Madridski Real, ki je že v lanski sezoni izgubil veliko točk proti manj zvenečim tekmecem, se je dolgo mučil na stadionu Santiago Bernabeu. Betis je že v uvodnih minutah odločno krenil proti vratom Diega Lopeza. Po četrt ure igre je Cedric ušel Sergiu Ramosu in našel Jorgeja Molino, ki je iz bližine zatresel mrežo. Zmedenost gostiteljev bi lahko kaznoval še Verdu, ki je iz ugodnega položaja meril mimo vrat.

V 22. minuti je Marcelo poslal diagonalno podajo na daljšo vratnico, kjer pa Karim Benzema ni stegnil noge. Žogo bi lahko potisnil v prazno mrežo, a ni bil zbran. Francoz je hitro popravil napako, dve minuti zatem je unovčil podajo Isca. Betis je bil še naprej nevaren, v 33. minuti je Nosa Igiebor po kotu z glavo stresel prečko. Še pred odmorom je Benzema zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

Isco rešil kraljevi klub
Takoj na začetku nadaljevanja je po kombinaciji Isca in Benzemaja do strela prišel Cristiano Ronaldo, a je zadel le okvir vrat. Real je vse bolj pritiskal, priložnosti so se vrstile, Carlo Ancelotti je že nervozno gledal na uro. V igro je poslal še Angela di Mario in Alvara Morato. Pet minut pred koncem si je le oddahnil, ko je Marcelo sijajno podal z desne strani, Isco pa je z močnim strelom z glavo poskrbel za tri točke kraljevega kluba.

1. krog:
REAL SOCIEDAD
- GETAFE 2:0 (1:0)
Vela 42., Seferović 70.

VALLADOLID - ATHLETIC BILBAO 1:2 (1:1)
Ebert 31.; Susaeta 28., Muniain 50.

VALENCIA
- MALAGA 1:0 (0:0)
Costa 64.

BARCELONA - LEVANTE 7:0 (6:0)
Sanchez 3., Messi 12., 42./11-m, Alves 24., Pedro 26., 73., Xavi 45.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Busquets, Sanchez (64./Neymar), Xavi, Fabregas, Pedro (76./Tello), Messi (71./Iniesta).

Levante: Navas, Pedro Lopez, David Navarro, Hector Rodas, Juanfran, Simao (46./Pallardo), da Silva Pinto (46./El Adoua), Xumetra, El Zhar (64./Ivanschitz), Ruben Garcia, Barral.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande





REAL MADRID - BETIS 2:1 (1:1)
Benzema 26., Isco 86.; Molina 15.

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira (55./Casemiro), Modrić, Isco, Özil (69./di Maria), Benzema (80./Morata), Ronaldo.

Betis: Andersen, Javier Chica, Perquis, Paulao, Nacho, Javier Matilla, Igiebor, Juanfran (69./Vadillo), Verdu (78./Rodriguez), Cedric (62./Juan Carlos), Jorge Molina.

Sodnik: Jesus Gil Manzano




OSASUNA - GRANADA 1:2 (0:2)
Punal 58.; El Arabi 38., Yebda 45.

SEVILLA - ATLETICO MADRID 1:3 (1:1)
Perotti 37.; D. Costa 35., 79., Rodriguez 90.

Sevilla: Beto, Coke, Fazio, Pareja (46./Kondogbia), Alberto Moreno, Iborra (63./Israel Puerto), Rakitić, Marin, Vitolo, Perotti, Bacca (73./Gameiro).

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Koke (81./Rodriguez), Gabi, Mario Suarez, Arda Turan (59./Oliver), Villa (70./Baptistao), Diego Costa.

Sodnik: Carlos Clos Gomez


RAYO VALLECANO - ELCHE 3:0 (2:0)
Bueno 40., 74., Perea 44.

ALMERIA - VILLARREAL 2:3 (1:0)
Rodri 39., 74.; Dubarbier 65./ag, dos Santos 83., Pereira 86.
Jokića (Villarreal) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

CELTA VIGO - ESPANYOL 2:2 (1:0)
Lopez 42., Charles 47.; Mata 53., Bifouma 75.