Nogomet
Neymar in Tite
Tite je kot klubski trener osvojil vse, kar se je dalo v Braziliji in Južni Ameriki. Pri Gremiu, Internacionalu in zlasti Corinthiansu je gojil odgovorno igro, katere temelj je obramba, a hkrati je dopuščal najboljšim posameznikom svobodo v igri. Naslednji veliki izziv za Neymarja in druščino je domača Copa America prihodnje poletje. Foto: Reuters

Dodaj v

Tite ostaja selektor Brazilije do SP-ja 2022

Naslednji cilj - domača Copa America 2019
26. julij 2018 ob 09:13
Sao Paulo - MMC RTV SLO, STA

Adenor Leonardo Bacchi, ki ga svet pozna pod vzdevkom Tite, bo ostal na selektorskem stolčku brazilske nogometne reprezentance do leta 2022, čeprav je Selecao letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji končal že v četrtfinalu.

"Brazilska zveza in Tite sta podaljšala pogodbo do konca svetovnega prvenstva leta 2022 v Katarju," so zapisali pri brazilski nogometni zvezi CBF na spletni strani, s čimer so potrdili pričakovano odločitev, da Tite ostane glavni trener petkratnih svetovnih prvakov vse do Katarja 2022.

"Zveza nam je dala pogoje, da zgradimo okolje enotnosti in profesionalizma. Gre za velik izziv, ki se ga veselim in sem že osredotočen na naslednje tekme in tekmovanja," je v izjavi zapisal Tite, ki ohranja visoko stopnjo zaupanja javnosti, zaradi česar tudi ni bilo veliko pomislekov, ali naj nadaljuje delo ali ne.

Prerodil Selecao po Maracanazu
Tite je prvi selektor Brazilije po Claudiu Coutinhu leta 1978, ki mu je zveza po izpadu na svetovnem prvenstvu podaljšala pogodbo še za eno svetovno prvenstvo. Brazilci so v četrtfinalu letošnjega svetovnega prvenstva izgubili z 1:2 proti Belgijcem. Tite je brazilsko izbrano vrsto prejel junija 2016, ko so končno odpustili Dungo, ki je po katastrofi v polfinalu domačega svetovnega prvenstva proti Nemčiji (1:7) nekako še preživel, a nato je obupno začel južnoameriške kvalifikacije za Rusijo 2018. Pod Titejem so Brazilci zaigrali kot prerojeni, suvereno osvojili najtežje kvalifikacije na svetu in spet postali favoriti za svetovni naslov, a jih je proti Belgiji pokopala neučinkovitost, velika motnja so bili tudi Neymarjevi igralski vložki.

Prvi veliki izziv 57-letnega Titeja čaka že prihodnje leto, ko bo Brazilija med 7. in 30. junijem gostiteljica južnoameriškega prvenstva Copa America 2019. Prva tekma po izpadu z SP-ja Brazilijo čaka 7. septembra, ko se bo v New Jerseyju pomerila z ZDA. Na 26 tekmah pod vodstvom Titeja so Brazilci 20-krat zmagali, doživeli pa le 2 poraza.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
bugattiveyron
# 26.07.2018 ob 10:58
Zasluženo. Po mojem mnenju opravlja dobro delo na klopi Brazilije. Brazilci so igrali lep nogomet, končno pa so zgledali tudi organizirano v obrambi. Gladko so osvojili težke kvalifikacije, na SP pa pač naleteli na super Belgijce. Za mene so bile na SP najbolše Francija, Belgija in Brazilija, škoda ker so bile vse v istem delu tabele, ker bi si katerekoli dve od teh reprezentanc zaslužile finale in naslov.
Deschamps
# 26.07.2018 ob 11:16
Suvereno imenovati Juznoameriske kvalifikacije za najtezje na svetu je malo zaljivo do evropskih kvalifikacij. Mogoce imajo juznoamericani res vec tekem, ampakmz vidika konkurence je pa v evropi vsaj enako stevilo zelo kvalitetnih mostev, ki se na SP ne uvrstijo.

Vsekakor pa bi s siritvijo SP-ja na 48 ekip najvec morala pridobiti prav UEFA in CONMEBOL.
montebuba
# 26.07.2018 ob 09:48
Pomoje je dobil šanso zato ker igra gledljiv in dober nogomet, malo zmanjkalo proti belgiji v četrtfinalu;
Pomoje na domači Copi America šteje samo naslov;
judoka
# 26.07.2018 ob 09:23
Scolari je bil selektor na SP v Braziliji. Dunga je bil naslednji, potem ko je prvi odstopil po SP.
smithies
# 26.07.2018 ob 19:27
Marcelo je ob boki Roberto Carlosa. Oba sta najboljša zadnja vezna. Marcelo pripravi ogromno priložnosti in prenese žogo v napadalno tretjino, kar ponavadi delajo zadnji vezni. Fagner še ni vrhunski igralec, čeprav je bil boljši kot Danilo. Manjkal je Dani Alves. On in Marcelo bi lahko spomnila na Cafuja in Roberto Carlosa. Takrat so Brazilci tudi zadnjič osvojili naslov. Manjka pa jim še vedno golgeter. Jesus ni bil na nivoju, Firmino tudi ni klasična devetka, šele pri Liverpoolu je začel igrati na tem položaju. Brazilci so postali prvaki, ko so imeli vrhunskega napadalca (Pele in Zagallo, Tostao, Romario, Ronaldo). Trenutno ga ni na vidiku, razen Diego Costa, ki pa meni iz nejasnih razlogov ne igra za Brazilijo. Z njim bi že na domačem prvenstvu zmagali.
kopibrejk
# 26.07.2018 ob 15:37
Sking je hotu povedat, da je alergičen na Brazilce - verjetno finale 1994 - butthurt pa to ...Titeju na minulem prvenstvu očitam pomankanje ravnovesja v fazi napada - pretirano zaupanje v Williana, ki je bil prepočasen, preveč predvidljiv in tako prelahko delo za npr. belgijske branilce, zaradi česar je tudi izostal učinek na temeljito pokriti Neymarjevi strani. Je pa seveda brazilsko igro v najbolj šampionskih momentih krasila ofenzivna igra bekov (C. Alberto, Luizinho, Cafu, Oscar, Branco, R. Carlos ...). Marcelo, še manj pa kak Fagner, F. Luis itd. niso seveda niti na sledi teh igralcev ...
montebuba
# 26.07.2018 ob 14:13
Sking
In? No povej mi enega ki je prišel do naslova svetovnih ali evropskih prvakov res gladko superiorno z zmagami po 2 ali 3:0
Še celo ena bolj suverenih letos francija pa še onaje imela v skupini izenacene tekma..pa še belgijci bi jih lahko vrgli ven v polfinalu

Španci so bili nepremagljivi v obdobju 2008-2012.
Pa tudi takrat so dvakrat po penalih šli naprej, pa zahvalijo se lahko Casillasu, ki jih je mnogokrat reševal. Tudi v finalu proti tulipanom ko je Robbnu 2× obranil 1 na 1 situacijo, pa v četrtfinalu obranil penal Paragvaju. Z De Geo bi imeli nič zvezdic še danes. Torej bli so močni a niso zmagovali suvereno in so se namučili ker se proti favoritu vsi vedno dobro pripravijo in pokažejo proti njemu vedno maximum...koneckoncev pa če zmagaš se igra hitro pozabi. Igra se analizira le če zgubljaš in izpadas ter isces vzroke za poraze. :))
linus.si
# 26.07.2018 ob 12:46
SKing.....in kaj si hotu povedat?
Olorin
# 26.07.2018 ob 09:29
Ce se znebijo Vnemarja, bodo res kandidati za naslednji naslov.
johnsmith
# 26.07.2018 ob 11:38
Potlehsevalja je res igralec, ki ga Brazilija ne potrebuje. Tudi jaz mislim, da bi več dosegli brez njega.
SKing
# 26.07.2018 ob 11:30
Lepo so izpadli Brazilkoti proti Belgiji - neprecenljivo!
vito corleone
# 26.07.2018 ob 11:30
Brazilci so mi najbolj pri srcu že odkar spremljam nogomet, nepozabna pa je tista generacija, ki je osvojila SP 2002 (vsaj zame, glede na to da sem začel spremljati nogomet na SP '98). Tudi letos bi navijal za njih, pa me je samo zaradi Neymarja vse minilo. Ne glede na njegove igralske kvalitete, vse izniči s svojim vedenjem, porazno. Močno upam, da konča reprezentančno kariero!

Tite pa super, pričakovano. Proti Belgiji so izgubili zgolj po nesreči, ampak to je pač turnirski sistem, odloča dnevna forma.
Če bo nadaljeval v tem stilu, bodo naslednje SP še bolj nevarni in prvi favoriti Francozom s to izjemno generacijo.
SKing
# 26.07.2018 ob 11:44
johnsmith - jaz spremljam nogomet od leta 1994 oz. malo že od 1992, ampak recimo da redno od leta 1994.

In o Brazilcih se je vedno govorilo o superlativih, čeprav so na SP 1994 zmagali po sledečem scenariju:
- v skupini dve suvereni zmagi (proti takrat povprečni Rusiji in povprečnemu Kamerunu) in remi s Švedsko
- v 1/8 finalu so 1:0 premagali ZDA in to z golom v 72 minuti
- v 1/4 finalu so 3:2 premagali Nizozemsko - gol za zmago v 81 minuti
- v 1/2 finalu 1:0 premagali Švedsko - gol za zmago v 80 minuti
- v finalu premagali Italijo po 11m.

A to so rezultati, na osnovi katerih se jih kuje v nebo? Haha - res smešno.

Na SP 2002 pa so tudi imeli ogromno sreče dvakrat proti Turkom - že v skupini so jih premagali s pomočjo sodnika, v 1/2 finalu pa so bili Turki najmanj enakovredni in so Brazilci s težkimi napori zmagali 1:0. Ampak na SP 2002 so v finalu v drugem polčasu proti Nemcem dejansko igrali vrhunsko.

Vendar pa Brazilci niso bogovi in mnogi to pozabljajo. Od leta 2002 niso niti blizu naslova svetovnega prvaka.
Nikolaj
# 26.07.2018 ob 09:27
Brazilija je najboljša, njihov nogomet je poezija
Kazalo