Nogomet
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Trg San Carlo po stampedu
Prizor s torinskega trga San Carlo takoj po stampedu. Foto: EPA
VIDEO
Panika v Torinu: ljudje h...

Dodaj v

Torino in Juventus žalujeta: umrla ena izmed poškodovanih v stampedu

Vse od usodnega večera je bila v komi
16. junij 2017 ob 22:24
Torino - MMC RTV SLO

Za posledicami poškodb med stampedom v Torinu ob ogledu finalne tekme Lige prvakov med Juventusom in Real Madridom je v četrtek zvečer v bolnišnici umrla 38-letna Erika Pioletti.

Županja Chiara Appendino je razglasila, da se bo mesto na dan pogreba žrtvi, ki je bila vse od usodnega večera v komi, poklonilo z dnevom žalovanja. Po sprejemu v bolnišnico so jo neuspešno oživljali več kot 30 minut. V naslednjih dneh se je njeno stanje poslabševalo.

Piolettijeva, doma iz mesteca Domodossola na severu Piemonta, je bila najtežje ranjena izmed več kot 1.500 poškodovanih ljudi, ki so pred dvema tednoma finale iz Cardiffa spremljali na torinskem trgu San Carlo. V prerivanju in brezglavem diru se je osem ljudi huje poškodovalo. 7-letni deček, ki je bil več kot teden dni prav tako v komi, počasi okreva.

Kriva petarda ali solzivec?
Na trgu je bilo med tekmo 30 tisoč ljudi. Dan po stampedu so poročali, da je panika nastala po vodstvu Reala s 3:1 in eksploziji močnejše petarde, ko naj bi nekdo v šali začel vpiti "bomba" in vsem pognal strah v kosti, saj so menili, da gre za teroristični napad. Policija neljubi dogodek še vedno preiskuje in domnevnega vzroka še ni potrdila. Priče so poročale tudi o tem, da naj bi nekdo uporabil solzivec, zaradi česar so ljudje težko dihali.

"Nogometni klub Juventus želi izraziti iskreno sožalje ob smrti Erike. Dogodek, ki se je zgodil 3. junija, in žrtve te tragedije ostajajo v srcih in mislih vseh, ki so povezani s klubom," so pri stari dami zapisali v izjavi za javnost.

Na finalu evropskega pokala leta 1985 v Bruslju med Juventusom in Liverpoolom je na stadionu Heysel umrlo 39 ljudi, ko so navijači pritisnili ob zid in je nato ta popustil.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
DAbears
# 17.06.2017 ob 04:21
Dajte tega izsledit
Pa ta ne sme bit nekaznovan
psychocandy7
# 16.06.2017 ob 23:00
RIP pa da bi v nebesih mela en dobr kabelski paket pa celo večnost uživala v samih dobrih fuzbal tekmah
Liga prvakov v nogometu
link
Četrtfinale LP: Juventus - Real, Liverpool - Manchester City
190
16. marec 2018 ob 13:12 Z žrebom četrtfinalnih parov Lige prvakov sta najzadovoljnejši vodilni ekipi španskega in nemškega prvenstva. Barcelona bo namreč gostila Romo, Bayern pa se bo pomeril s Sevillo.
Več novic ...
Kazalo