Louis van Gaal je bil na klopi Manchester Uniteda dve leti. Foto: Reuters
Louis van Gaal je bil na klopi Manchester Uniteda dve leti. Foto: Reuters

asa je, kdaj bo na klop rdečih vragov sedel Jose Mourinho.

Van Gaala so odpustili le dva dni po osvojitvi angleškega FA-pokala, ki si ga je Manchester United zagotovil z zmago po podaljšku nad Crystal Palaceom (2:1).

64-letni Nizozemec je kljub ogromnim vložkom ekipo popeljal le do petega mesta v angleški Premier ligi, kar pomeni, da Manchester United v prihodnji sezoni ne bo nastopal v Ligi prvakov. Van Gaal je imel pogodbo s klubom še za prihodnjo sezono.
"Radi bi se zahvalili Louisu in njegovi ekipi za odlično delo v zadnjih dveh sezonah. Vrhunec je bil osvojen pokal FA, ko smo z 12. lovoriko izenačili rekord, sam pa je postal trener z lovorikami v štirih različnih državah. Svoje delo pri nas je opravil profesionalno in častno, nekaterim našim mladim igralcem pa je pokazal, da se lahko povzpnejo na veliko sceno. Želimo mu vse dobro v nadaljevanju kariere," je odločitev o slovesu trenerja pospremil izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward.

Mourinho naj bi imel že nekaj časa stik z vodstvom Manchester Uniteda, konkretnejši korak v komunikaciji pa je bil narejen konec aprila, ko je bilo jasno, da se bo klub le stežka prebil v Ligo prvakov. Vodstvo kluba naj bi Mourinha ustoličilo že v torek.