Lionel Messi je Mapouja Yanga Mbiwa prijel za vrat. Foto: Youtube
Lionel Messi je Mapouja Yanga Mbiwa prijel za vrat. Foto: Youtube
Lionel Messi in Ali Bongo
Lionel Messi je pred dnevi položil temeljni kamen za novi stadion v Port Gentilu. Foto: Reuters
Messi izgubil živce

S tem so še 38. osvojili lovoriko, ki je poimenovana po ustanovitelju tega katalonskega velikana. V prvem polčasu sta zadela Neymar (26. minuta) in Lionel Messi (41.), v drugem polčasu pa je visoko zmago potrdil Ivan Rakitić (66.).

Udarec z glavo
Številni gledalci pa so si bolj kot suvereno zmago zapomnili incident iz prvega polčasa, ko se je prvi zvezdnik Messi zapletel v obračun z branilcem Mapoujem Yango Mbiwo, igralca iz Srednjeafriške republike je udaril z glavo, nato pa ga prijel za vrat. Argentinec je za nešportno potezo prejel rumeni karton. Očitno se je hitro pomiril, saj je nekaj minut pozneje zabil za 2:0. Videa obeh dogodkov lahko pogledate pod to novico.

Ne najbolj prijetni dnevi
Za 28-letnega Argentinca sicer niso najbolj prijetni dnevi, saj se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik, da je pokazal "podporo diktaturi, ki je preprečila preiskavo ritualnih umorov." Kako se je začelo?

Obiskal Gabon
Messi je prejšnji teden obiskal Gabon, kjer je sodeloval pri eni od slovesnosti, kjer so začeli dela pred afriškim prvenstvom, ki ga bo leta 2017 gostila ta država. Gabon vodi Ali Bongo, ki je leta 2009 zamenjal pokojnega očeta Omarja, ki je državo vodil skoraj 42 let.

Je res delal PR-storitve?
Nekatere humanitarne organizacije je zmotil Messijev odnos do voditelja Gabona, ki ne velja ravno za vzornega demokratičnega voditelja. Thor Halvorssen, predsednik Human Right Fundation, je tako zapisal: "Messi je delal PR-ovske storitve družini Bongo, s tem resno spodkopava kredibilnost svoje dobrodelne fundacije. S tem je podprl režim, ki ne želi preiskovati ritualnih umorov otrok v Gabonu."

Bongo: Messi je mož besede
Gabon naj bi Messiju plačal 3,5 milijona evrov za obisk, kar pa so vsi zanikali. Predsednik Bongo je razložil: "Pred nekaj leti sem bil v Barceloni in mi je obljubil, da me bo obiskal v Librevillu. Dal mi je obljubo. Res je mož besede, saj je držal svojo besedo."

Video: Udarec Messija

Video: Gol za 2:0

Messi izgubil živce