Bosta Robin van Persie in Arsene Wenger našla skupni jezik? Foto: EPA
Bosta Robin van Persie in Arsene Wenger našla skupni jezik? Foto: EPA

Trener Arsene Wenger si želi, da bi bila prihodnost sijajnega napadalca rešena še pred začetkom Premier lige, Arsenal bo za uvod 18. avgusta gostil Sunderland.

"Robin ima še enoletno pogodbo, mi pa si ga vsekakor želimo zadržati, a storili bomo tisto, kar je najboljše za naš klub. Zelo smo ambiciozni, a ne bomo spreminjali politike klube, naša usmeritev je prava. Van Persie je sijajen napadalec, celotno kariero sem mu stal ob strani," je na turneji topničarjev v Maleziji poudaril francoski strokovnjak, ki že 16 let sedi na klopi Arsenala.

Manchester City, Manchester United in Juventus so se že ogreli za van Persieja, ki je lani dosegel 30 zadetkov v Premier ligi in bil izbran za najboljšega igralca sezone.

Lani sta odšla Nasri in Fabregas
Wenger si na vsak način želi izogniti ponovitvi lanskega scenarija, ko sta odšla Samir Nasri (Manchester City) in Cesc Fabregas (Barcelona). "Uradni konec prestopnega roka je 31. avgusta, mi pa si lahko postavimo svoj urnik. Mislim, da bi se morali vsi prestopi končati z začetkom nove prvenstvene sezone," je še dodal Wenger.