Briljanco 24-letnega Messija potrjujejo tudi številke. Na 311 tekmah za Barcelono je dosegel 228 golov, sedem manj od absolutnega klubskega rekorda. Že v osmini finala je izenačil rekord po številu golov v eni sezoni Lige prvakov - Ruud Van Nistelrooy (12). Letos je v vseh tekmovanjih dosegel 48 golov na 42 tekmah. Foto: EPA
Briljanco 24-letnega Messija potrjujejo tudi številke. Na 311 tekmah za Barcelono je dosegel 228 golov, sedem manj od absolutnega klubskega rekorda. Že v osmini finala je izenačil rekord po številu golov v eni sezoni Lige prvakov - Ruud Van Nistelrooy (12). Letos je v vseh tekmovanjih dosegel 48 golov na 42 tekmah. Foto: EPA

24-letni Argentinec je spet na naslovnicah vseh svetovnih medijev. Vsi že nekaj časa vlečejo vzporednice s Pelejem, Maradono, Cruyffom in drugimi velikani in vse več anket ga uvršča na zgodovinski nogometni vrh. Rooneyjev stavek je včeraj ponovil tudi trener Barcelone Pep Guardiola.

V novi rubriki "Športni čivk" smo na socialnem omrežju Twitter zastavili vprašanje: "Je Lionel Messi najboljši igralec vseh časov? Je TA Barcelona najboljša nogometna ekipa vseh časov? Nenavijaško, prosim."

Vabljeni k sodelovanju. Hashtag je #sportnicivk. Tukaj je nekaj odgovorov. Seveda sodelujte tudi v komentiranju pod novico.

@maticslapsak: Kot navijač Reala, moram (skoraj) prikimat. Ekipa najbrž da, saj so res neverjetni. Messi - manjka uspeh z reprezentanco.

@lavkeri: Težko je realno primerjat različna obdobja. Lionel Messi je izjemno visoko, manjka mu le še uspeh z reprezentanco. Kar pa govori v prid Messiju pa je dejstvo, da danes nogomet igra bistveno več športnikov kot pred 50+ leti.

@MitjaKravanja: Za Messija bo kar držalo. Nogomet je vse kompleksnejši in vedno težje je biti 'vesoljec'. Tudi nogomet je strašno taktično napredoval. Veliko težje si je sedaj izboriti prostor, dobro pozicijo ... O Barki bi se dalo debatirati.

@TLapajne: Po moje ima Messi hudega konkurenta že med Argentinci - Maradono, ki je Argentino popeljal do naslova SP.

@matohini: Lahko si najboljši, če imaš za sabo Iniesto, Xavija, Cesca ... bo treba še kaj z in za gavče dobrega narest.

@LukaMaselj: Čas bo pokazal, ampak zame ni dvoma. Boljšega od Messija še nisem videl.

@gallus5: Najboljši trenutno da. Vseh časov ne, saj z repko ni napravil ničesar. Zidane v tem pogledu korak spredaj.

@poirot986: Kako je lahko Zidane s potezo ob koncu kariere korak spredaj? Zame žal ne.

@tilen_jamnik: Reprezentančni uspeh mu še manjka. Taka superiornost in to toliko časa ga pa nedvomno uvršča v sam vrh.

@lisjakm: Messi ima samo to srečo, da ni igral v obdobju, ko je po Evropi haral naš Tony Kurbos!

@Zlobnigenij: Argentinska zlata kokoš je dobra vsepovsod drugod po svetu, le v svoji Argentini ne :) Tam še dandanes "prevladuje" Maradona.

@hrastaramt: Messi na poti k 4. zap. naslovu najstrelca LP. 5 let zapored vsaj 2. Maradona je bil sv. prvak pri 25 letih, Messi jih ima 24.

@BraneM: Messi ima to srečo, da igra v ekipi z odličnimi veznimi igralci, ki mu asistirajo. Zame ni najboljši igralec vseh časov.

@RSustar: Razprava na temo Messi/Barca bi bila bolj objektivna recimo po tekmi Barcelona - Real Sociedad (2:1, en gol Messi).

@n3jcek: Kaj je on brez inieste in xavija? Kaj je bilo, ko ni bilo Inieste zaradi poškodbe?Padec forme! Zame pri barci ni najpomembnejši.

@DarkoKrajnc: Težko je imeti nenavijaško debato, ker se vedno najdejo 'realisti' ipd., ki jih Messi nikoli ne bo prepričal.