Braneta Oblaka čaka zahtevna naloga, osvojiti točke in pomiriti nogometne navijače. Foto: RTV SLO
Braneta Oblaka čaka zahtevna naloga, osvojiti točke in pomiriti nogometne navijače. Foto: RTV SLO
Lennart Johansson
Lennart Johansson je na čelu krovne evropske nogometne organizacije že 16 let. Zveni znano? Foto: EPA

Po debaklu proti Bolgarom (0:3) se je močno stresel Oblakov stolček in tudi vrh NZS-ja. Slovenija v soboto proti Luksemburgu in naslednjo sredo proti Belorusiji nujno potrebuje točke, da bi obdržala upanje na uvrstitev na prvenstvo v Švici in Avstriji. Brane Oblak opozarja, da niti srečanje z nogometnim malčkom Luksemburgom ne bo lahko, saj bodo morali slovenski nogometaši narekovati tempo in napadati, kar pa naj ne bi bila največja odlika trenutne izbrane vrste.

Reprezentantje so se v ponedeljek zbrali na pripravah v tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju. Tudi tokrat, zaradi igranja za klube, ne gre brez zamud. Kot zadnji bo šele v četrtek prispel Milenko Ačimovič.

Platini in Johansson v Ljubljani
Vodstvo Nogometne zveze Slovenije si bo pred tem še lahko malce oddahnilo od reprezentance, saj bo v sredo in četrtek v Ljubljani potekalo redno zasedanje izvršnega odbora evropske nogometne zveze (Uefa).

"Odločitev vodilnih mož Uefa, da zasedanje IO-ju zaupajo Ljubljani, je prav gotovo priznanje tako za NZS kot Slovenijo. Prav tako pa si v veliko čast štejem tudi to, da so mene in generalnega sekretarja kot gosta povabili na ta sestanek," je sporočil predsednik NZS-ja Rudi Zavrl.

Med 14 člani IO-ja bo seveda tudi predsednik Uefe, Šved Lennart Johasson, in njegov protikandidat za mesto predsednika na volitvah prihodnje leto, Francoz Michel Platini.