Trg Republike je decembra gostil tekme z Jeseničani, Dornbirnom in Bolzanom. V petek prihaja še vodilni Salzburg, ki bo drugi del Lige Ebel začel s prvega mesta. Foto: www.alesfevzer.com
Trg Republike je decembra gostil tekme z Jeseničani, Dornbirnom in Bolzanom. V petek prihaja še vodilni Salzburg, ki bo drugi del Lige Ebel začel s prvega mesta. Foto: www.alesfevzer.com
Hunter Bishop
Hunter Bishop ne bo igral v petek in tudi ne v nedeljo v Dornbirnu. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Zajc in Fabian Dahlem
Fabian Dahlem je bil navdušen po zmagi nad Linzem s 5:3. Prepričan je, da lahko Miika Wiikman nadomesti Andyja Chioda. Foto: www.alesfevzer.com

Drsališče v središču Ljubljane je po besedah organizatorjev zaživelo in kljub nekaterim težavam, predvsem z vremenom, ostaja želja tako meščanov kot tudi prirediteljev za prihodnjo zimsko sezono.

"Veseli nas, da se je projekt drsališča v središču Ljubljane prijel, decembra nam je uspelo odigrati predvidene tekme, čeprav z malce zamude zaradi vremena. Za konec smo si prihranili pravo poslastico, prihaja najbogatejše moštvo lige in večkratni prvak. Stanje na lestvici je znano, zato lahko pričakujemo dobro in sproščeno tekmo, da bodo igralci pokazali svoje znanje," je pojasnil direktor hokejistov Olimpije Matjaž Sekelj.

"Ob tem bi se zahvalil tudi županu Zoranu Jankoviću, da je prisluhnil željam meščanov, ki so na naš in njegov naslov poslali številne peticije, da se drsališče podaljša do konca februarja in da bodo lahko Ljubljančani drsali vsaj še en mesec," je še dodal Sekelj.

Za izvedbo programov že vso zimo skrbi ekipa Lucky Luka, ki jo vodi Luka Klasinc, nekdanji umetnostni drsalec, ki je zastopal Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah 1992 v Albertvillu.

Klasinc želi drsališče ponuditi tudi prihodnje leto
Klasinc je z obiskom drsališča zadovoljen kljub številnim tveganjem, ki jih takšen objekt na prostem prinaša s sabo. Glede na odziv ljubiteljev drsanja meni, da bo drsališče sredi Ljubljane zaživelo tudi prihodnjo zimsko sezono. "Obisk ljudi je dokaz, da številne neprespane noči niso bile zaman, zato si bom prizadeval, da bi drsališče Ljubljančanom lahko ponudili tudi prihodnje leto," je dejal Klasinc.

Tekma s Salzburgom šteje kot tudi nadomestna tekma za srečanje Telemach Olimpija - KAC Celovec, ki bi moralo biti na Trgu republike odigrano 16. decembra, a je bilo prestavljeno v Tivoli.

Dosežen dogovor o prestopu Chioda
Odlični vratar Andy Chiodo in vodstvo Olimpije sta le dosegla dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe (Finci so nakazali dogovorjeno odškodnino) in 31-letni Kanadčan je tudi uradno član finske ekipe Kalpa.

Wiikman bo debitiral pred parlamentom
V petek proti Salzburgu bo prvič branil Šved Miika Wiikman, ki je prišel iz Banske Bystrice. 30-letnik se, čeprav je rojen na Švedskem, bolj počuti Finca, ima tudi finsko državljanstvo in živi na Finskem. Zelo se veseli izziva na tekmi na prostem. Rezervni vratar bo Tomaž Trelc, ki se je zelo izkazal v nedeljo proti Linzu (5:3).

Bishop ima bolečine v hrbtu
Poškodovani so Matej Hočevar, Kyle Medvec, Gal Koren, Aljaž Uduč in tudi Hunter Bishop. Sijajni napadalec ima velike težave s hrbtom in vprašanje je, kdaj bo lahko naslednjič zaigral. Trener Fabian Dahlem upa, da bo pripravljen za drugi del.

Drugi del zmaji zelo verjetno začenjajo v Bolzanu
Olimpija je na zadnjem mestu z 32 točkami in bo drugi del začela brez bonus točk. Drugi del se začenja 10. februarja, na sporedu bo deset tekem. Tekmeci Ljubljančanov bodo zagotovo Gradec, KAC Celovec, Dornbirn in Innsbruck, zelo verjetno pa tudi Bolzano, ki je na sedmem mestu in zaostaja za Sapo Fehervar tri točke. Prav Bolzano bi nato gostil zeleno-bele v prvem krogu 10. februarja.
Sedmouvrščena ekipa bo v drugi del prenesla štiri točke, osmo mesto prinaša tri točke, deveto mesto dve točki, deseto mesto pa eno točko. Zadnja in predzadnja ekipa drugi del začenjata brez točk.

43. krog, petek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - SALZBURG

DUNAJ - DORNBIRN

GRADEC - LINZ

KAC CELOVEC - BOLZANO

INNSBRUCK - SAPA FEHERVAR

ORLI ZNOJMO - VSV BELJAK

Lestvica:                *          
SALZBURG           42 29 4  9 +50 62
LINZ               42 26 3 13 +36 55
VSV BELJAK         42 26 1 15 +16 53
DUNAJ              42 24 4 14  +9 52
ORLI ZNOJMO        42 23 4 15 +24 50
SAPA FEHERVAR      42 23 1 18  -2 47
------------------------------------
BOLZANO            42 21 2 19  +3 44
GRADEC             42 18 5 19  -9 41
KAC CELOVEC        42 15 7 20 -26 38
DORNBIRN           42 17 2 23 -32 36
INNSBRUCK          42 15 5 22 -22 35
TELEMACH OLIMPIJA  42 15 2 25 -47 32
                                    
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
    strelih prinaša eno točko