Šport
(3)
Tekmovalke v hitrih disciplinah bodo v soboto tekmovale v St. Moritzu na superveleslalomu, naslednja tekma pa bo 18. decembra, smuk v Val Gardeni. Po dveh tekmah (v Lake Louisu) je vodilna smukačica sezone Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki ima popoln izkupiček. Foto: EPA

Dodaj v

Val Gardena bo po štirih desetletjih gostila alpske smučarke

18. decembra smuk, 19. decembra superveleslalom
6. december 2018 ob 20:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Val Gardeni se obeta teden smučarskih tekem za svetovni pokal, saj bosta tam 18. in 19. decembra tudi ženski smuk oziroma superveleslalom.

Mednarodna smučarska zveza je tako hitro našla rešitev za odpadle tekme v Val d'Iseru. Tradicionalno južnotirolsko prizorišče moških tekem bo tako prvič po letu 1975 gostilo tudi alpske smučarke. V torek, 18. decembra, bo tam smuk, dan pozneje pa še superveleslalom za točke svetovnega pokala.

Tekmi v Val d'Iseru, predvidene za 14. in 15. december, so morali pred dvema dnevoma odpovedati zaradi pomanjkanja snega. V Val Gardeni bodo tako imeli skorajda smučarski teden, saj bodo 14. in 15. decembra na progi Saslong izvedli tekmi svetovnega pokala smučarjev v smuku in superveleslalomu, 17. decembra pa bodo imele smučarke že prvi trening. Drugi in zadnji trening bo v torek zjutraj, torej na dan tekme.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Kris
# 06.12.2018 ob 21:06
Urban ''poljana Ciaslat'' Lavrenčič bi orgazmiral, če bi lahko tam komentiral še dekleta. Sicer pa bo super videti punce kako se bodo odrezale na tem delu in pa na Kamelji grbini, prek katere nese zelo daleč. Verjetno bodo skok s postavitvijo proge vsaj malo ublažili. Štuhčevi bi morala ta proga zaradi dolgih drsalnih delov izjemno ustrezati, dvomim pa da bodo dekleta tekmovala v polni dolžini, okoli 2 minuti. Tudi v Wengnu in Kitzbühlu dekleta še niso tekmovala, čeprav so bile leta 1998 tekme v slednjem že v urniku, česar se je veselila predvsem tedanja kraljica hitrih disciplin Katja Seizinger, a so bile tekme prestavljene v Altenmarkt. Res bi bilo zanimivo gledati dekleta, kako se spopadajo s težkimi odseki kot so Hundschopf, Kanadski kot, Kernenov S, Vodna postaja, Haneggschuss, Mišnica, zavoj pri Kmetiji, prečni prehod itd. Upam, da izvedba tekem uspe!
Belphegor
# 06.12.2018 ob 22:40
V Kitzu punce ne bi šle čez prečni prehod, ampak bi pri kmetiji zavile levo po cesti okoli na ciljno strmino. Tudi štartale bi na mišnici. V bistvu v tem primeru to postane za moške skoraj najlažji smuk, za ženske bi bil pa čisto OK.

In ne, ne bi jih bilo zanimivo gledati. Že na prvem treningu pri prvi tekmovalki bi bil v zraku helikopter. Na določene proge in odseke se jih pač (še) ne spusti. Kot punce pri skokih na letalnice. Z razlogom.
Springbok
# 07.12.2018 ob 01:12
Ali dekleta v Groednu vozijo na isti stezi kot fantej? Klasični Saslong.
Predvidevam, da imajo štart smuka tam, kjer imajo fantje štart super G-ja. Ali pa pod prelomnico Sochers. Če pa bodo smuk štartale nad Saut dl Moro, pa utegne biti brutalno na drugi prelominici.

Ali kod ve bolj natančno.
Kazalo