Carlos Arroyo bo skrbel za organizacijo napadov Barcelone. Foto: EPA
Carlos Arroyo bo skrbel za organizacijo napadov Barcelone. Foto: EPA

Ribas, ki je med kandidati za nastop v španski reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu, je zadnja tri leta uspešno igral za Valencio, s katero je tudi osvojil evropski pokal. Kariero je v Barceloni rojeni 28-letni in 196 centimetrov visoki košarkar, ki lahko igra na obeh branilskih položajih, začel pri Joventutu, z Barco pa je podpisal triletno pogodbo.

Arroyo bo v katalonski prestolnici igral eno leto. Sloviti 35-letni Portoričan prihaja kot zamenjava za Marcelinha Huertasa. Za Arroyem je dolga in bogata kariera. Dolgo je igral tudi v Ligi NBA, nato pa v Španiji, Izraelu in Turčiji. Uspešno je nastopal tudi za portoriško reprezentanco. Na krilu se je Barca okrepila s Stratosom Perperoglujem. Grški reprezentant je nazadnje igral za Anadolue Efes, predtem tudi za oba atenska velikana Panathinaikos in Olympiacos, podpisal pa je za dve sezoni.

Pod obroč so pripeljali kar tri nove košarkarje. Zadnji dve leti je pri Barceloni na položaju krilnega centra igral tudi Boštjan Nachbar, leto predtem pa je na istem položaju klub zapustil Erazem Lorbek. Iz milanskega Emporio Armanija je prišel 206 centimetrov visoki Jamajčan Samardo Samuels, ki bo v Barceloni ostal dve leti, enako dolgo pogodbo je podpisal 208 centimetrov visoki Nigerijec Shane Lawal, ki je nazadnje igral za Dinamo Sassari, tri leta pa bo v Kataloniji igral 21-letni in 211 centimetrov visoki Senegalec Moussa Diagne, ki je prišel iz Fuenlabrade.