Slovenci bodo na evropskem prvenstvu nastopili šestič. Najvišje so segli pred štirimi leti, ko so bili deveti. Foto: odbojka.si
Slovenci bodo na evropskem prvenstvu nastopili šestič. Najvišje so segli pred štirimi leti, ko so bili deveti. Foto: odbojka.si

Organizatorja igre sta Dejan Vinčič in Gregor Ropret, sprejemalci oziroma napadalci so Tine Urnaut, Klemen čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar in Jan Pokeršnik, korektor je Mitja Gasparini, blokerji pa Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik in Uroš Pavlovič. Na položaju libera bosta Jani Kovačič in Miha Plot.

Slovenija bo igrala v skupini C v Varni skupaj z Belorusijo, Poljsko in Belgijo. Zmagovalci štirih skupin se neposredno uvrstijo v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščeni pa se bodo za četrtfinale pomerili še v repasažu.

Uvrstitev v nadaljnje tekmovanje Slovencem doslej še ni uspela, a je po mnenju Alena Šketa in njegovih soigralcev tokrat zagotovo dosegljiva.

Šket: Kot ekipa smo rastli
"Že ko smo se v začetku maja prvič zbrali, smo se dogovorili, da se zares dobro pripravimo na evropsko prvenstvo. Skozi Evropsko ligo in tudi teh nekaj močnih pripravljalnih tekem nam je to precej dobro uspelo. Naša forma se je ves čas stopnjevala. Kot ekipa smo rastli in Andrea ima za to zares velike zasluge. Osebno zelo optimistično pričakujem to evropsko prvenstvo. Prva tekma je sicer vedno tista, ki jo je potrebno dobiti in za nas bo obračun z Belorusijo zelo pomemben. Vsi trije nasprotniki so premagljivi, a vseeno menim, da bomo v nadaljnje tekmovanje štartali z drugega mesta. Cilje imamo sicer postavljene visoko, kar je tudi pravilno. Za začetek pa želimo igrati tekmo za tekmo in se prebiti v nadaljnje tekmovanje. Kasneje bo veliko odvisnega tudi od nasprotnikov,"
pravi Šket.

Prenosi bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju.

Petek, 9. oktobra, ob 16.30:

SLOVENIJA - BELORUSIJA
Ob 19.30:
POLJSKA - BELGIJA

Sobota, 10. oktobra, ob 16.30:

BELORUSIJA - BELGIJA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - POLJSKA

Nedelja, 11. oktobra, ob 14.00:

SLOVENIJA - BELGIJA
Ob 17.00:
BELORUSIJA - POLJSKA