Ryan Lochte in Michael Phelps se bosta v Londonu znova udarila za najvišja mesta. Foto: EPA
Ryan Lochte in Michael Phelps se bosta v Londonu znova udarila za najvišja mesta. Foto: EPA
Michael Phelps
Spomin na Peking 2008. Foto: Reuters

In 27-letni Američan bo imel v Londonu spet priložnost, da to dokaže. Po osmih osvojenih olimpijskih medaljah je imel Phelps velike težave z motivacijo in nenehnimi treningi za letošnje olimpijske igre. Po porazih na preteklih svetovnih prvenstvih in ameriških olimpijskih kvalifikacijah je očitno spet na zmagoviti poti.

Bowman: Treniral bolje kot kadar koli prej
"Zares je treniral odlično, zato menim, da se bo odrezal veliko bolje kot na ameriških olimpijskih kvalifikacijah. Zadovoljen sem s tem, kar je naredil. Opazno je napredoval. Treniral je bolje kot kadar koli prej," je na zadnjem ameriškem pripravljalnem kampu v Franciji poudaril Phelpsov trener Bob Bowman.

"Phelps bo spet glavni"
Po videnem bo očitno na igrah v zadregi tudi trener Phelpsovega največjega tekmeca Ryana Lochteja, Gregg Troy: "Sodeč po tem, kar sem videl, bo Michael tudi tokrat izreden. Pripravljen bo in bo najbrž spet glavni."

Strah ga je le kač in višine
Phelps in Lochte se bosta v Londonu udarila tudi na 200 in 400 metrov mešano. Phelps je bil na ameriških kvalifikacijah boljši na 200, Lochte pa na 400 metrov. Phelps je o svojem glavnem tekmecu povedal: "Nikogar se ne bojim. Edini stvari, ki me ju je strah, so kače in višina. Ryan ni kača in mislim, da sem višji od njega. Imam svoje cilje in upam, da jih bom dosegel. Ne bo lahko, ampak če mi bo uspelo, bom zadovoljen. Če bom na koncu prvi, drugi ali osmi, bo vseeno."