Nekdanji zvezdnici z atletskih stez Lauryn Williams in Lolo Jones bosta članici ameriške reprezentance na ZOI v Sočiju. Foto: Reuters
Nekdanji zvezdnici z atletskih stez Lauryn Williams in Lolo Jones bosta članici ameriške reprezentance na ZOI v Sočiju. Foto: Reuters

V tem športu bo na bližnjih olimpijskih igrah sicer nastopilo 15 ameriških športnikov oziroma dva moška štiriseda in trije dvosedi ter trije ženski dvosedi. Jonesova in Williamsova sta skupaj z Ajo Evans "preživeli" zaključno selekcijo med šestimi kandidatkami za mesto porivačke.

Obe sta se v novem športu hitro izkazali
31-letna Jonesova je dvakratna dvoranska svetovna prvakinja v teku na 60 metrov z ovirami in je bila tudi prva favoritinja za zlato kolajno na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 v teku na 100 m, a je padla na predzadnji oviri. Predlani je v Londonu zasedla četrto mesto. Pozneje se je odločila, da se preizkusi tudi v bobu in že na prvi tekmi svetovnega pokala stala na stopničkah. Želja po osvojitvi olimpijske kolajne, brez katere je ostala na atletski stezi, jo je gnala naprej.

V bob je zvabila tudi leto mlajšo Williamsovo, nekdanjo svetovno prvakinjo v teku na 100 m (2005), ki se je atletsko upokojila lani in je bila na olimpijskih igrah v Londonu članica zlate ameriške štafete 4 x 100 m. Tudi ona se je v bobu hitro izkazala, saj se je na zmagovalni oder uvrstila na treh od štirih tekem svetovnega pokala.