Oscar Pistorius se zmagovito vrača v London, kjer je bil že zvezdnik
Oscar Pistorius se zmagovito vrača v London, kjer je bil že zvezdnik "običajnih" olimpijskih iger. Foto: EPA

Razprodani olimpijski stadion je eksplodiral ob nastopu Južnoafričana, ki je navdušil že na "običajnih" olimpijskih igrah, kjer je nastopil kot prvi invalid brez obeh nog. S svojimi in nekaj časa spornimi "rezili" se je pred mesecem dni prebil v polfinale teka na 400 m, kjer je nato s časom 46,54 zasedel skupno 23. mesto. Ob tem je 25-letnik iz Sandtona sodeloval še pri južnoafriški štafeti 4 x 400 m, ki je osvojila 8. mesto

Za uvod podrl sveži svetovni rekord
Pistorius si v Londonu obeta, da bo ubranil vse tri zlate medalje iz Pekinga, ko je slavil na 100, 200 in 400 m, ob tem pa upa, da bo z Južno Afriko slavil še v štafeti 4 x 100 m.

Začetek je bil odličen, v polfinalu teka na 200 m v kategoriji T44 je več kot za pol sekunde popravil svetovni rekord, ki ga je v prejšnji skupini ravno postavil Brazilec Alan Fonteles Cardoso Oliveira (21,88).

Navdušen nad spremenjenim Londonom
"Presrečen sem, da sem znova tu. Občinstvo je izjemno, prav takšno kot pred štirimi tedni. Tolikokrat sem že bil v Londonu, toda še nikoli nisem videl stvari, kot jih videvam zdaj. Greš na podzemno železnico in ljudje ti pridržijo vrata ter ti pomagajo. Olimpijske igre so res preporodile mesto in spremenile pogled številnih ljudi," je bil Pistorius navdušen nad vzdušjem v mestu, ki je po uspehu olimpijskih iger popolnoma prevzeto nad paraolimpijci.