Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zlata je bila na balvanih in kombinaciji, srebrna pa v težavnosti. Skupaj je na svetovnih prvenstvih osvojila že deset medalj (od tega osem zlatih), s čimer je z naskokom najuspešnejša plezalka v zgodovini tega športa.

Sorodna novica Janja Garnbret: "Na tekmah se počutim živo"

Ekipi povsem zaupa
"Minilo je nekaj dni in bolj se zavedam, kaj nam je uspelo v Bernu. Dve uri po tekmi je bolj kot ne bilo le 'olajšanje' in zadovoljstvo, da je glavni cilj sezone izpolnjen. Obenem se še nikoli po tako dolgem tekmovanju nisem počutila tako spočito. Prišla sem res dobro pripravljena, ob sebi sem imela ekipo, ki ji 100-odstotno zaupam in vse to mi je delo olajšalo," je pripovedovala Janja Garnbret.

Kljub poškodbi izpolnila vse cilje
Dodala je, da se je celotno prvenstvo počutila dobro, bila je osredotočena na delo, ki ga je morala opraviti in čutila je pozitivno vznemirjenost: "Na tem prvenstvu smo dobro delovali kot ekipa, se imeli lepo v vsakem trenutku, vzdušje je bilo odlično in posledično je bilo vse lažje. Zapomnila si bom zagotovo, da sem res uživala v plezanju in imela ob sebi ljudi, ki so mi vedno stali ob strani ter mi olajšali delo na steni. Ob tem si bom zagotovo zapomnila tudi pripravljalno obdobje in prvenstvo kot rezultat dobrega dela in pripravljenosti. Letos sem prvič imela resnejšo poškodbo in okoliščine so bile nove. Kljub temu mi je uspelo doseči zastavljen cilj."

Sorodna novica Še ena zlata medalja za Janjo Garnbret! In vozovnica za Pariz.

Priprave na Pariz se začnejo 1. 11.
Njen naslednji kratkoročni cilj je tekma svetovnega pokala v Kopru, dolgoročni pa olimpijske igre v Parizu: "Naslednja velika kljukica mora biti narejena v Parizu, do takrat pa še nekaj vmesnih ciljev, vključno s celotnim procesom treninga, ki me dejansko pripelje do stanja, v katerem lahko računam na najboljši rezultat." Priprave na olimpijske igre bo začela že 1. novembra.

Mia Krampl je bila četrta v težavnosti, kar je bil njen izid sezone: "To je potrditev, da sem na pravi poti in s tako glavo grem tudi v zadnji del sezone." Vita Lukan pa je ocenila: "Sem zadovoljna s svojim nastopom. Na žalost nisem uspela ponoviti podobne predstave v polfinalu kombinacije. Če pa potegnem črto, pa sem zadovoljna že z uvrstitvijo med najboljših 20, ker verjamem, da lahko še nadgradim formo, sploh v balvanih."