Grant Hackett in Michael Phelps sta vse misli že usmerila k avgustovskim olimpijskim igram v Riu. Foto: EPA
Grant Hackett in Michael Phelps sta vse misli že usmerila k avgustovskim olimpijskim igram v Riu. Foto: EPA

Dvakratni olimpijski prvak Hackett se po šestih letih premora pri 35 letih vrača v bazene z željo, da si zagotovi nastop v Braziliji. Pri tem si želi čim pestrejše mednarodno sodelovanje, zato je treniral tudi z drugima ameriškima zvezdnikoma Ryanom Lochtejem in Missy Franklin.

"Res sem zelo užival s Phelpsom. Zelo dobro je bilo tudi to, da sem se lahko osredotočil le na lastno delo, pri tem pa seveda tudi izkusil, kaj počneta Phelps in Bowman. Za nameček sva se z Michaelom lahko pogovorila tudi o vzponih in padcih v športu in zasebnem življenju," je dejal petkratni svetovni prvak Hackett.

Priprave na igre je Avstralec vzel zelo resno. "Če pogledam na rojstni list, seveda vem, da to niso moje prve igre, a vse skupaj je že kot nekakšno vnovično rojstvo. Seveda zdaj na vse skupaj gledam povsem z druge perspektive kot ob prvih pripravah."

Hackett in Phelps veljata za plavalni legendi, oba pa sta imela tudi težave v zasebnem življenju. Medtem ko so Phelpsovi alkoholni izleti dobro znani in se je tekmovalec zanje pokesal, pa si je Hackett privoščil ločitev v najslabšem smislu besede, saj je bilo v Melbournu med drugim razbito tudi skupno stanovanje nekdanjih zakoncev.