V ženskem delu turnirja bodo nastopile štiri ekipe - dve slovenski (Olimpija Ljubljana,  ŠDMH Zverine) in dve češki. Foto: Matevž Paternoster
V ženskem delu turnirja bodo nastopile štiri ekipe - dve slovenski (Olimpija Ljubljana, ŠDMH Zverine) in dve češki. Foto: Matevž Paternoster

Za prestižno lovoriko najboljše moške in ženske ekipe največjega turnirja na slovenskih tleh se bodo borili tudi domačini in organizatorji FBK Olimpija Ljubljana. Slovenske barve bodo branili še Insport Škofja Loka in Slovenska vojska.

Favoriti so lanski zmagovalci Špindl Ubals iz Češke, za najvišja mesta pa bodo kandidirale tudi vse štiri ekipe iz Finske, ki so aktualni svetovni prvaki. V Ljubljani bodo nastopile še ekipe iz Švice, Avstrije, Slovaške in Nemčije.

Organizator Blaž Lasič napoveduje: "Turnir poteka devetič, šestič v Ljubljani. Sem izjemno zadovoljen, da nam uspeva leto za letom pripraviti turnir. Iz leta v leto naredimo korak naprej pri sami organizaciji dogodka, kot tudi pri ekipah, ki so se v letošnjem letu odzvale še v kakovostnejši zasedbi."