Državni prvaki iz Litije so si že zagotovili uvrstitev v polfinale. Foto: Drago Perko/futsal.si
Državni prvaki iz Litije so si že zagotovili uvrstitev v polfinale. Foto: Drago Perko/futsal.si

al se je ligaški del v prvi futsal ligi in pred najboljšo šesterico so izločilni boji za nastop v finalu. V Kobaridu sta se na posoškem derbiju pomerila Oplast in Puntar, prvak Litija je gostoval v Velikih Laščah, Dobovec je gostil škofijski Bronx, Sevnica je gostovala v Mariboru.

Končnica se začenja čez štirinajst dni. Državni prvak Litija in kobariški Oplast sta že pred zadnjim krogom rednega dela sezone potrdila prvo in drugo mesto, ki prinašata neposredno uvrstitev v polfinale končnice, vseeno pa zadnji krog ni bil povsem brez naboja.

Zgolj točka razlike je namreč omogočala preobrat na vrhu in zanj je Oplast potreboval zmago na sosedskem derbiju. Začel je dobro z zadetkom Hrasta, a so do odmora Tolminci z uspešnim napadom Hozjana izid poravnali. V nadaljevanju, ki je postreglo z novimi elementi ostrine, značilne za posoške derbije, je protinapad za končnih 1:2 zaključil Rutar in Kobaridci so ostali na drugem mestu.

Seveda so o razpletu na vrhu lestvice po rednem delu sezone, ki ni brez pomena, saj v izločilnih bojih prinaša tekmo več doma, odločali tudi Litijani, ki so gostovali v Velikih Laščah. Tekma pa je obenem neposredno vplivala tudi na boj za obstanek, saj so sedmouvrščeni gostitelji želeli ohraniti minimalno prednost pred zadnjim Mariborom. Z remijem 4:4 so Litijani še za dodatno točko povečali prednost pred poraženim drugouvrščenim Oplastom, samo točka pa je bila premalo za novinca Velike Lašče, ki je padel na osmo mesto in se seli v drugoligaško konkurenco. Boj za obstanek so namreč dobili Mariborčani, ki so presenetljivo visoko z 10:4 odpravili tretjeuvrščeno Sevnico in tako za točko prehiteli Dolenjce.

Tekma, ki ni imela posebnega naboja, je potekala v Rogatcu, kjer je šesti Dobovec z 10:6 odpravil peti škofijski Bronx, vendar pa sta ekipi zadržali svoji mesti in s tem potrdili tudi četrtfinalna tekmeca: Dobovec se bo na dve zmagi pomeril s Sevnico, Bronx s Puntarjem, zmagovalca pa potem čakajo polfinalne tekme z Oplastom in Litijo.

Še pred začetkom končnice pa bo konec prihodnjega tedna v Podčetrtku na sporedu zaključni pokalni turnir s polfinalnima paroma Litija – Dobovec in Sevnica – Oplast. Finale bo v nedeljo ob 19.00 uri.