Peter Kauzer po slabšem začetku sezone stopnjuje formo. Foto: BoBo
Peter Kauzer po slabšem začetku sezone stopnjuje formo. Foto: BoBo
Anže Berčič
Anže Berčič je v letošnji sezoni dobil že dve tekmi v svetovnem pokalu. Foto: BoBo

Na reki Vltavi bodo barve Slovenije zastopali kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Simon Brus, kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič, kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak ter kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat.

Jelenc: Konkurenčni smo v vseh disciplinah
"Čaka nas še zadnje dejanje sezone, ki je bila za nas zelo dobra, in tako z lepo popotnico odhajamo v Prago. V vseh disciplinah smo konkurenčni za vrhunske uvrstitve. Praga je bila že večkrat kraj, kjer smo se veselili dobrih rezultatov. Upam, da bo tako tudi tokrat," je na novinarski konferenci povedal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Kauzer brani naslov svetovnega prvaka
Eden tistih, ki je v preteklosti vedno jasno povedal svoje cilje, je branilec naslova iz leta 2011 Kauzer. Ta je imel v tej sezoni slabši začetek, a je v drugem delu sezone dvignil pripravljenost. "Vem, da grem tja kot svetovni prvak. S tem se ne obremenjujem. Želja je, da poskusim spet osvojiti naslov svetovnega prvaka. Bo težko, ampak je to en izziv in upam, da ga bom uspešno prestal," pravi Kauzer, ki je bil najboljši na svetu tudi leta 2009.

Ekipno so letos na svetovnih pokalih izvrstno nastopali kanuisti Berčič, Savšek in Brus, ki so bili na vsaki tekmi na stopničkah. "Zelo dobro smo veslali in se zelo dobro ujeli čez celo sezono. V Pragi pa bodo Slovaki v polni postavi, Francozi so tako ali tako dobri, Čehi so na domačem terenu, potem smo tu še mi ... Bomo videli, kako bo na sami tekmi, kdo bo naredil manj napak, kdo bo bolje veslal ..." je o konkurenci med ekipami spregovoril Berčič.

Berčič: Raje malo počasneje in brez napak
Ta je letos tudi v posamični konkurenci blestel, dosegel je tudi dve zmagi. Kako bo v Pragi? "Do zdaj sem na tisti progi vedno kar dobro veslal, imel kar dobre čase, počutil sem se v redu, sem pa napravil kak dotik ali napako, ki me je stala dobre uvrstitve. Upam, da bom letos to odpravil, bom raje odpeljal malce počasneje, ampak še vedno dovolj dobro in brez večje napake. Je pa to proga, na kateri moraš biti tako natančen kot hiter," še pravi Berčič, ki bo prav tako imel močno konkurenco vsaj 15 čolnov.