Peter John Stevens je na evropskem prvenstvu maja v Londonu osvojil srebrno medaljo na 50 m prsno. Foto: EPA
Peter John Stevens je na evropskem prvenstvu maja v Londonu osvojil srebrno medaljo na 50 m prsno. Foto: EPA

Z mitingom v Zagrebu se je iztekel rok za doseganje norm za nastop plavalcev na SP-ju v Kanadi. "Norme so bile naravnane na 16. mesto, kar je ciljna uvrstitev za nastopajoče. Za najvidnejšo uvrstitev pa bo glede na osvojeno medaljo na letošnjem EP-ju kandidiral Peter John Stevens, ki ga vidim vsaj v finalu na 50 m prsno, če bo na dan tekmovanja seveda v pravi formi," je pojasnil selektor Miha Potočnik.

Klinarjeva, Dugonjić in Odrova nastop odpovedali
O majhni odpravi selektor, ki se mu s SP-jem izteka mandat, pravi: "Več kot še enkrat toliko plavalcev z normo je ostalo doma. Tudi na papirju najmočnejši olimpijci Anja Klinar, Damir Dugonjić in Tjaša Oder so nastop odpovedali. Norme so imeli tudi Janja Šegel, Tjaša Vozel in Robert Žbogar. Zelo blizu je bilo še nekaj plavalcev, nazadnje v Zagrebu Tara Vovk."

Vsi najboljši slovenski plavalci in še peščica mladih so z mislimi že pri svetovnem prvenstvu, ki ga bo julija 2017 gostila Budimpešta. O dolgoročnejših ciljih Potočnik ni želel razpravljati, saj poudarja, da je to zadnja tekma v njegovem mandatu: "Na Plavalni zvezi Slovenije smo dobili novo vodstvo. Zapluli smo v novo zgodbo in zdaj vsi čakamo novega selektorja in nove kriterije, ki jih plavalci in trenerji potrebujejo čim prej."