Vladimir Kličko je zadnjič izgubil aprila 2004, ko ga je premagal Američan Lamon Brewster. Foto: EPA
Vladimir Kličko je zadnjič izgubil aprila 2004, ko ga je premagal Američan Lamon Brewster. Foto: EPA

Po 12 rundah dvoboja so o zmagovalcu odločali sodniki. Ukrajinec je zmagal po soglasni odločitvi (120:107, 120:107, 119:109) in s tem na 62. obračunu slavil še 59.

Prvi poraz za Poljaka
Mlajši brat Vitalija Klička, ki je svetovni prvak po verziji WBC, je zdaj na boksarskem prestolu že šest let in pol. Wach je po 27 zmagah v poklicni karieri tokrat izgubil sploh prvič. Kličko je ves čas nadzoroval dvoboj in Poljaku nikakor ni dovolil, da bi razvil napad.

Spomnil se je na dolgoletnega prijatelja
"Ujel me je v peti rundi, ko nisem bil dovolj pozoren. Wach je boksal briljantno," je priznal Kličko, ki je pri tem utrpel ureznino pod levim očesom. Kličko je zmago posvetil dolgoletnemu sekundantu ob ringu in prijatelju Emanuelu Stewardu, ki je bil v njegovem kotu zadnjih devet let, 25. oktobra pa je umrl v 68. letu. "Rad bi se spomnil moža, ki ga danes žal ni tukaj. Emanuel Steward, pogrešamo te in mislimo nate," je čustveno dejal zmagovalec.

Veliko razočaranje poražaneca
"To je bil najtežji dvoboj mojega življenja. Rad bi se opravičil vsem, ki sem jih razočaral. Res sem si želel zmagati, najlepša hvala moji družini," pa je bil po porazu razočaran Wach. Dvoboj si je ogledalo kar nekaj znanih ljudi, med drugim tudi filmski igralec Silvester Stallone, znan po liku boksarja Rockyja.