Mitja Petkovšek je napovedal boj za zmago. Foto: BoBo
Mitja Petkovšek je napovedal boj za zmago. Foto: BoBo
Sedem slovenskih telovadcev v finalu Ljubljane

36-letni Petkovšek je za vajo prejel oceno 15,400. "Dober nastop me je pomiril, tako da grem lahko v nedeljski finale popolnoma sproščeno in neobremenjeno. Ne zahtevam nobene kolajne, niti je ne potrebujem, saj jih imam dovolj. Morda se bom celo odločil za težjo sestavo, saj je konkurenca tu tako močna, da bom z lažjo težko prišel do kolajne, kaj šele zlate. Bomo videli," je pred nedeljskim finalom napovedal Petkovšek.

"Petko" je bil zelo zadovoljen, da je sam sebi dokazal, da še ni prestar za gimnastiko: "Vesel sem, ker vidim, da za mojo slabo formo niso kriva leta. Kolajne se sicer ne bi branil, a edina pomembna stvar zame danes je bila, da sam sebi pokažem, da nisem še prestar za gimnastiko."

V sobotnih finalih z začetkom ob 14. uri se bodo za kolajne borili Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, Rok Klavora na parterju ter Teja Belak in Tjaša Kysselef na preskoku.

V nedeljo, ko bo pod Rožnikom Aljažev dan, pa ga bodo z dobrimi nastopi skušali popestriti že omenjeni Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na bradlji in drogu, Belakova na gredi in Saša Golob na parterju.

Sedem slovenskih telovadcev v finalu Ljubljane