Leda Krošelj je v finalu preskočila 390 cm. Foto: Xinhua
Leda Krošelj je v finalu preskočila 390 cm. Foto: Xinhua
Leda Krošelj (desno)
Krošljevi sta na zmagovalnem odru delali družbo Švicarka in Venezuelka. Foto: Xinhua

Krošljeva je v finalu preskočila 3,90 m. Zmagala je Švicarka Angelica Moser s 4,36 metra, bronasta pa je bila Venezuelka Robeilys Peinado s 4,10 metra.

"Vedela sem, da sta Švicarka in Venezuelka raven višje. Tretje mesto je bilo odprto. Treba je bilo skakati v prvo. Mislim, da je bilo to najpomembnejše - da imaš psihično prevlado pred drugimi," je povedala Krošljeva, ki je izpadla na štirih metrih, kar bi bil sicer njen nov osebni rekord. Dobitnico brona je na tribuni spremljal tudi nekdanji slovenski rekorder v skoku s palico Jure Rovan, nekdanji trener Krošljeve, ki je tekmo spremljal ob zdajšnjem trenerju Timoteju Kostrevcu.

Znova je imel smolo jadralec na deski Toni Vrščaj, ki bi danes moral jadrati v finalni regati, vendar so prireditelji tekmovanje zaradi slabega vremena znova preložili.

Anže Urankar in Leon Breznik sta se prvič predstavila v kajakaškem šprintu, oba pa sta obstala v 1/16 finala. Slovenska lokostrelca sta nadaljevala posamično tekmo, končala pa sta jo polovično uspešno. Gašper Štrajhar je v 1/16 finala z 0:6 izgubil proti Mehičanu Luisu Tapii, Ivana Laharnar pa je v tem delu tekmovanja s 6:2 premagala Jessico Sutton iz Avstralije. V ponedeljkovem četrtfinalu bo tekmovala proti Španki Alicii Marin.

Fantovska košarkarska ekipa 3 na 3 je s 14:21 izgubila proti Litvi, na drugi tekmi pa je z 19:15 ugnala Kitajsko. Dekleta so z 9:20 klonila proti Braziliji.