Tina Maze bo uradno in javno odločitev o svoji prihodnosti sporočila na novinarski konferenci v četrtek, 20. oktobra v Söldnu. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Tina Maze bo uradno in javno odločitev o svoji prihodnosti sporočila na novinarski konferenci v četrtek, 20. oktobra v Söldnu. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Na zadnjem svetovnem prvenstvu 2015 v Vailu je postala svetovna prvakinja v smuku in kombinaciji, v superveleslalomu pa je osvojila srebro. Foto: Reuters
Ali bo Tina Maze smuči postavila v kot?

Slovenka naj bi se v prihajajoči zimi tako odločila še za krajšo poslovilno turnejo v svetovnem pokalu, nato bo v izbranih disciplinah nastopila še na februarskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, zatem pa smuči postavila v kot, se Avstrijci sklicujejo sicer na dva meseca staro pisanje EkipeSN.

Rakrili vsebino novinarske konference v Söldnu?
Tabloid Kleine Zeitung v torkovi izdaji piše, da naj bi se Tina Maze počasi odpravljala v tekmovalni pokoj. Za 20. oktobra je najuspešnejša slovenska športnica sklicala veliko novinarsko konferenco v Söldnu, kjer bo vsej smučarski karavani spregovorila o svoji prihodnosti.
EkipaSN možni scenarij objavila že 1. avgusta
Avstrijski ćasnik se sklicuje na izjavo novinarja EkipeSN Jurija Završnika, ki pa je to objavil v slovenskem športnem dnevniku že 1. avgusta, pri čemer pa načina slovea ni zapisal v trdilni oblliki, ampak na podlagi različnih informacij, tudi iz tabora slovenske šampionke.
Dvakratno slovo: najprej v Mariboru, nato na SP-ju
Tina Maze v Söldnu ne bo nastopila na uvodni tekmi sezone. Po nastopu na izbranih tekmah naj bi se Črnjanka od svetovnega pokala poslovila na domači tekmi v veleslalomu v soboto, 7. januarja, v Mariboru, medtem ko naj bi nedeljski slalom za zlato lisico izpustila. Po dodatnih pripravah pa naj bi Mazejeva zadnjič tekmovala na SP-ju 2017, ki bo med 6. in 19. februarjem potekal v St. Moritzu.
Neznani vir: Razmišljala naj bi o selitvi v Švico
Letos v pripravljalnem obdobju ni bila na snegu, se je pa posvetila treningu moči in kondicije. Kleine Zeitung še piše, da Mazejeva še ne načrtuje družine in da za zdaj še ne bo opravljala svojega poklica učiteljice.
"Tina razmišlja o tem, da bi se selila v Švico in delala v marketingu za svojega proizvajalca smuči Stöckli. Še naprej sodeluje s Filo, pravkar je zanje opravila poziranje v Milanu, in z Milko. Želi nadaljevati tudi kot komentatorka smučarskih tekem na Eurosportu," je časniku prišepnil neznani vir iz Ljubljane, ki naj bi bil blizu Mazejevi.
Ali bo Tina Maze smuči postavila v kot?