Preostali športi
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 5 glasov Ocenite to novico!
Nadežda Ostapčuk
V Londonu je 'padlo' osem športnikov, od dobitnic medalj 'le' Nadežda Ostapčuk. Foto: Reuters

Dodaj v

Wada si želi takojšnjega izvajanja testov

Pohvalili delo v Londonu
26. september 2012 ob 11:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Svetovna protidopinška agencija (Wada) želi od Mednarodnega olimpijskega komiteja v prihodnje hitrejše testiranje športnikov pred olimpijskimi igrami.

Kot so na torkovem zasedanju v Montrealu dejali pri Wadi, naj bi Mok začel izvajati testiranja čim prej, namesto da preprosto v času pred igrami izvede večje število testiranj.

Posebna komisija Wade je v poročilu zapisala, da od Moka pričakuje takojšnje vnovično analiziranje vzorcev, odvzetih na olimpijskih igrah v Londonu. Ti bi naj bili preiskovalcem na voljo nadaljnjih osem let.

Sicer pa je Wada pohvalila delo Moka, londonskega organizacijskega odbora in britanske protidopinške agencije "za zgledno delo v času pred in med igrami", kjer je bilo odkritih osem primerov, šlo pa je tudi za pozitiven primer med dobitniki kolajn (Belorusinja Nadežda Ostapčuk). Prireditelji so v času iger opravili 5.132 testov.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
Sandie
# 26.09.2012 ob 12:10
Stran vržen denar. Med OI ujamejo le tiste, ki si (vrhunskega) dopinga ne morejo privoščiti in prav gotovo to vedo. Phelpsa, Bolta in podobne velezvezde svetovnega športa bi - če ne bi hoteli dvomiti v izide londonskih OI - morali večkrat nenapovedano testirati med oktobrom 2011 in marcem 2012, v najbolj intenzivnem obdobju treninga. Ko se enkrat začnejo tekmovanja, je vse bob ob steno. Tako na tekmovanjih padajo le outsiderji kot Ostapčukova. Ali pa Kanadčan Ben Johnson, ki je moral zlato prepustiti - kakšno naključje - Američanu Carlu Lewisu, ki, kot vemo danes, v Seulu sploh ne bi smel nastopiti.
Kazalo