Mohamed Ali se je v nepozabnih obračunih pomeril z Joejem Frazierjem. Foto: Reuters
Mohamed Ali se je v nepozabnih obračunih pomeril z Joejem Frazierjem. Foto: Reuters

Prav tako ni imel dovolj moči, da bi bil navzoč na premieri filma z naslovom I am Ali (Jaz sem Ali), ki časti njegovo izjemno kariero in življenje.

"Zelo je bolan. Zelo težko govori, toda je srečen in ponosen, ker so na primero filma prišli člani njegove družine," je povedal njegov brat Rahman. Sin legendarnega boksarja Ali Jnr je januarja izjavil, da ni nobene možnosti, da bi Mohamed Ali živel do konca letošnjega leta.

Alijeva hči Maryum je zatrdila, da bo očetu film, ki si ga še ni pogledal, brez dvoma všeč: "Oboževal ga bo. Vem, da ga bo. Jokal bo, smejal se bo. Neizmerno bo ponosen."

Ali, leta 1942 rojen kot Cassius Clay, se je preimenoval v Mohameda Alija po spreobrnitvi v islamsko vero leta 1964. Zaradi svojega boksarskega sloga in izjemnih predstav v ringu je osvojil srca številnih boksarskih navdušencev po vsem svetu, večina poznavalcev pa ga priznava kot največjega boksarja vseh časov.

V filmu prikazujejo njegovo kariero, ki temelji na zvočnih dnevnikih, s katerimi so ustvarjalci želeli portretirati Alija, posebej so poudarili tudi njegovo družino. O Aliju v filmu spregovorita tudi boksarska velikana Mike Tyson in George Foreman.