Rekreacija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Rekreacija - Arhiv
V Vipavi v nedeljo začetek kolesarske sezone za amaterje V nedeljo, 25. marca, se bo na Slapu pri Vipavi začela sezona Pokala Slovenije za amaterske kolesarje. Gre za 5. dirko Slap-Lože.
Novo mesto v Štukljevem letu dobiva svoj polmaraton Letos mineva 120 let od rojstva olimpionika Leona Štuklja. V njegovem rojstnem Novem mestu so razglasili Štukljevo leto, v katerem bodo pripravili niz prireditev, med njimi bo tudi polmaraton.
Skakanje po trampolinu je najprej šport, potem zabava Prožne ponjave oziroma trampolini niso nevarni, jih je pa treba pravilno uporabljati. Poškodb je namreč pri nas vse več.
Pirančani želeli plavati od slovenske do hrvaške obale Štirje piranski plavalci so se tudi letos pripravljali na zimsko plavanje od slovenske do hrvaške obale.
Smučarski legendi v spomin: "Kleni Pohor'c in veseljak, ki je gnal motor naprej" Jure Košir, Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Rene Mlekuž in drugi prijatelji prezgodaj umrlega smučarja Draga Grubelnika so spet skupaj stopili na smuči in se poklonili spominu nanj.
Kar enajst medalj slovenskih novinarjev v Pamporovem Svetovno prvenstvo novinarjev smučarjev se je končalo s tekaško preizkušnjo, na kateri sta Maja Grgič in Uroš Esih osvojila zlati medalji.
MMC ima svetovnega prvaka: Bravo, Tomaž! Slovenija ima kopico svetovnih prvakov, še nikoli pa se ni zgodilo, da bi najboljši na svetu prišel iz naših redakcijskih vrst.
Tekaške proge in drsališče prebudili Jezersko Na Jezerskem je prava zimska idila, imajo 60 cm snega, v objemu gora lahko tečete na smučeh, drsate ali se sankate, kraj je tudi izhodišče za turne smučarje.
V osmih urah enajstkrat na Slivnico - zmore kdo še več? Po štirih poskusih tekmovanja Osem ur Slivnice se prireditev kot februarska koledarska stalnica v koledar vrača s petim mandatom.
V soboto priložnost za zimsko kopanje v Blejskem jezeru Blejsko jezero bo v soboto, 10. februarja, prizorišče 7. Pokala Bleda v zimskem plavanju. Prizorišče adrenalinske preizkušnje bo zunanje kopališče Grand Hotela Toplice.
Maratonskega teka ne moremo kar tako razglasiti za nezdravega " Potreba po gibanju je za človeka naravna, ni pa vsako gibanje naravno ," pravi Urban Praprotnik in navaja ugotovitve zanimive raziskave, ki so jo opravili v Avstraliji.
Boljši smučar kot si, bolj si odgovoren za varnost na smučišču Nesreče na smučanju se največkrat zgodijo v prvih trenutkih smučanja, morda tudi zaradi slabše telesne priprave, predvsem pa zaradi neprimerne izbire terena.
V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
Bi si opremo izposodili kar na smučišču? Priporočljivo za smuči, manj za čevlje. Če vas nakup smučarske opreme ne zanima in bi si jo radi zgolj izposodili, je to najlažje storiti kar na smučišču.
"Fitnes smo postavili na napačne predpostavke" Fitnes zveza Slovenije želi videti sodobne, vitalne in samozavestne ljudi, pripravljene na stres in na dolgo življenje.
Ob svetovnem dnevu snega pestro dogajanje v prestolnici Vreme ni nič kaj zimsko, a v soboto se ob svetovnem dnevu snega v Ljubljani vseeno obeta veliko zimskega dogajanja, ki bo razveselilo zlasti otroke.
Primerna gibljivost gležnja prinaša užitek v gibanju " Kdor se zna gibati, uživa v gibanju ," pravi član strokovnega odbora fitnes zveze Gregor Jenko, ki ugotavlja, da se ljudje sploh ne znajo kakovostno gibati.
Odlične razmere za ljubitelje smučarskega teka " Razmere so odlične, tekačev pa je za delovni dan presenetljivo veliko," je bil po pretečenih 20 kilometrih zadovoljen tekač na smučeh, ki smo ga danes opoldne ujeli po treningu v Ratečah.
Foto: 231 ljudi teklo in premagovalo ovire v rudniškem rovu Na osmem zimskem jamatlonu je 231 tekmovalcev iz Slovenije in tudi tujine na 5,5 km dolgi progi premagovalo različne ovire, povezane z rudarskim delom in življenjem.
17. Miklavžev tek za konec serije Gorenjska, moj planet V Snoviku bo v nedeljo, 3. decembra, zadnja tekaška tekma v seriji Gorenjska, moj planet - 5,3 kilometra dolg Miklavžev tek. Tokratni bo že 17. po vrsti. Tek izpred Term Snovik do gore sv.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Minute za rekreacijo 00:04:33, 02.03.2018
Milan Hosta o telesni kulturi 00:05:46, 09.02.2018
Otroci na smučeh 00:01:55, 21.01.2018
Kako se pripraviti na smučanje 00:04:07, 22.12.2017
Minute za rekreacijo 00:06:08, 27.10.2017
50 let pomurske planinske poti 00:01:59, 19.10.2017
Minute za rekreacijo 00:05:33, 13.10.2017
Gibanje na delovnem mestu 00:16:56, 02.10.2017