Rekreacija
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Sveti Primož nad Kamnikom znova vabi vse, ki so željni rekreacije. Zimska liga se bo začela to soboto. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Sobotni pohodi na Sv. Primoža polni pozitivne energije

Šteje deset najboljših rezultatov
24. november 2017 ob 15:29
Kamnik - MMC RTV SLO

Začela se je Zimska liga k Svetemu Primožu, ki bo petnajst sobot v znamenju znoja, smeha, mraza in preklinjanja klancev.

Sveti Primož nad Kamnikom je priljubljena izletniška točka, ki 842 metrov visoko ponuja ravno prav klanca za dobro rekreacijo in seveda na vrhu lep razgled. KGT Papež že nekaj let organizira Zimsko ligo, letos bo na sporedu že deveta.

"Liga je zelo prijetna popestritev jeseni oziroma zime, da lahko pripravljen dočakaš poletno sezono. Saj veste, pozimi, ob kratkih dneh, hitro postaneš len, Zimska liga pa te prisili v gibanje. Polovica udeležencev jo vzame zares, polovica pride le zato, da vidijo, kaj se dogaja. Veliko pozitivne energije je. Da ni preveč monotono, je vedno kakšna druga tematika, tako smo že hodili tudi bosi 8. februarja, na vrhu deklamirali pesmi, tudi človekoljubni pohodi so že bili," nam je povedal rekreativni gorski tekač Jernej Pikel iz Kamnika, ki je bil lani skupno peti. Njegov rekord znaša 21 minut in 29 sekund.

Skupinski štart je pri Domu krajanov ob 9. uri, na vrhu si vsak sam izmeri čas in ga vpiše v zvezek, ki je v okrepčevalnici pri Petru. Za končni rezultat bodo upoštevali povprečje najboljših desetih vzponov. Organizatorji pravijo, da bo prihodnjih petnajst sobot spet "v znamenju znoja, boja, smeha, mraza, preklinjanja klancev in sreče na vrhu". Tudi tokrat je liga obogatena s tematskimi vsebinami, naslednje srečanje 2. decembra bo na primer posvečeno sv. Miklavžu.

Lani se je lige udeležilo 78 tekačev, zmagal je Gregor Osolnik, ki ima osebni rekord pod 20 minutami.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018
Kaj je zdravo staranje? 00:06:28, 06.04.2018