"Prvi polčas" kvalifikacijskega dvoboja je pripadel Sloveniji, ki je v soboto v Celju zmagala s 24:18. Foto: www.alesfevzer.com
Vujović, Gaber, Skube pred tekmo na Norveškem

Slovenci so v Stavanger, prizorišče evropskega prvenstva v rokometu leta 2008, pripotovali z lepo popotnico - prednostjo šestih golov z domače tekme v Celju (24:18), žal pa je imela na poti nekaj zamude. Letalski promet v zahodni Norveški je bil namreč zaradi napake na radarskem sistemu povsem zaprt, reprezentanca pa je ostala tudi brez kovčka za fizioterapijo, ki naj bi z letališča v Köbenhavnu prispel zvečer.

Na prizorišču tekme je slovensko reprezentanco sprejel uradni ataše in nekdanji reprezentant Boštjan Kavaš, ki je za člansko izbrano vrsto zbral 66 nastopov in 104 zadetke. 37-letni Prekmurec že drugo leto zapored igra v norveški ligi, trenutno pa je član bližnjega Sandnesa.

Izbranci Veselina Vujovića so v večernih urah opravili prvi trening v DNB Areni, ki je od vrhunskega, tipično skandinavsko opremljenega hotela, v katerem sta nastanjeni obe reprezentanci, oddaljena devet kilometrov in v kateri je prostora za 5.000 navijačev. Vzdušje v reprezentanci je še naprej odlično, rokometaši in člani strokovnega štaba pa že komaj čakajo na začetek dvoboja.

Selektor bo šestnajst rokometašev za tekmo, ki jih mora prijaviti na sredinem tehničnem sestanku, sporočil dopoldne.

"Igralci so dobro razpoloženi in za nami je kakovosten trening, do tekme pa nas čaka še en, ki bo bolj namenjen ponovitvi akcij. Zagotovo bomo tako v obrambi kot v napadu odigrali nekoliko drugače, saj mislim, da smo vsi skupaj, igralci in trenerji, bolj kreativni od Norvežanov. Drugače bo tudi zato, ker bosta verjetno v postavi tudi Vid Kavtičnik in Uroš Zorman, izjemno kakovostna igralca, ki sama od sebe prinašata spremembe. Upam, da bo njuna navzočnost v ekipi vplivala tudi na Norvežane. Mi moramo vseh 60 minut odigrati v visokem ritmu, zelo osredotočeni na cilj, brez padcev v igri in črnih lukenj, s čimer bi si izborili uvrstitev na svetovno prvenstvo 2017," je povedal Vujović.

"Mislim, da je vzdušje v reprezentanci na vrhuncu. Zelo uspešno sezono, ki je že za nami, želimo končati s piko na i - uvrstitvijo reprezentance na svetovno prvenstvo. Pri takih ekipah, kot sta Slovenija in Norveška, je lahko prednost šestih zadetkov s prve tekme velika ali pa majhna, a na to se sploh ne oziramo, temveč gremo na zmago tudi v Stavangerju," pa je dejal kapetan Uroš Zorman.

Dvoboj Norveške in Slovenije se bo začel ob 19. uri. Prenos prvega polčasa bo na MMC TV, ob 20.00 pa se bo prenos začel tudi na TV SLO 2!

Sreda ob 19.00:
NORVEŠKA - SLOVENIJA
Na svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 29. januarjem 2017 v Franciji, se uvrsti zmagovalec dvoboja.

Vujović, Gaber, Skube pred tekmo na Norveškem