Branko Tamše se je iz Velenja preselil k Celju. Foto: RK CPL
Branko Tamše se je iz Velenja preselil k Celju. Foto: RK CPL

34-letni Tamše se tako po 25 letih igranja in dela v velenjskem klubu seli k največjemu tekmecu Gorenja, k Celju Pivovarni Laško.

Tamše: Vesel, počaščen in presenečen
"Zelo sem vesel in počaščen, hkrati pa pozitivno presenečen. Vodstvo celjskega kluba je pokazalo veliko zanimanje za moje usluge. Ko smo se dobili in mi predstavili vizijo ter način dela v prihodnje, in ko sem svoj pogled predstavil še sam, smo se hitro začutili v tej zgodbi. Zadovoljen sem z vsemi pogoji celjskega kluba. Čaka me zanimivo delo v najtrofejnejšem rokometnem klubu v Sloveniji. Komaj čakam, da začnem delo, saj poznam kar nekaj fantov iz mladih selekcij Celja, ki so izjemno nadarjeni. Moj sistem in način dela bo ostal isti, kot je bil v prejšnjem klubu. Vsak dan bomo delali maksimalno in poizkušali iz teh fantov potegniti čim več ter narediti čim več igralcev za prvo ekipo, kar je prioriteta našega dela. Hkrati jih bomo poizkušali razvijati na vseh področjih - tako življenjskih kot tudi športnih - in ne dvomim, da nam bo uspelo," je po imenovanju dejal Tamše.

Matić: Ne preostane nam drugega kot "proizvodnja" igralcev
Tamše bo tesno sodeloval s trenerjem prve ekipe pivovarjev Vladanom Matićem. "Že ves čas delujemo na način, da krepimo delo z mladimi. Vsi vemo, v kakšnih razmerah delujemo, kjer nam ne preostane drugega, kot da proizvajamo vedno nove igralce v lastni šoli rokometa. Mislim, da nam bo Branko lahko tu veliko pomagal in da bomo tudi z njegovo pomočjo naredili še več igralcev, ki bodo lahko igrali za člansko ekipo, s katero bomo konkurenčni tudi v Evropi," je dejal Matić.

Tamše se je z vodstvom Gorenja razšel po lanski sezoni. Na klopi Velenjčanov ga je zamenjal Ivan Vajdl.