Po dolgem času se v Celju spet obeta polna dvorana. Foto: BoBo
Po dolgem času se v Celju spet obeta polna dvorana. Foto: BoBo
Marko Bezjak
Marko Bezjak je na prvi tekmi Celjanom zabil devet golov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Mlada celjska ekipa je v prejšnjem krogu v Kopru z 31:26 premagala Cimos in ob mestu ob Savinji spet dvignila rokometno temperaturo. Za vodilnimi Velenjčani pred koncem prvega dela prvenstva zaostaja tri točke.

Matićev recept: Pustiti srce na igrišču
"Potem ko smo pretekli teden igrali en veliki derbi, nas v sredo čaka morda še večji. K nam prihaja vodilna ekipa, za katero sem že na začetku sezone dejal, da na papirju deluje najmočnejša v Sloveniji. To so do zdaj dokazali in so prvi na lestvici, kar pa za nas ne spreminja dejstva. Ne bi se rad ponavljal pred vsako tekmo, vendar od svoje ekipe pričakujem popolnoma enak pristop kot na vsaki letošnji preizkušnji - torej da pokažemo neizmerno željo, da se borimo in da pustimo srce na igrišču. Tokrat bo še težje, čaka nas še močnejši nasprotnik kot pred tednom dni in zato, da bi lahko razmišljali o uspehu, bomo morali v vseh fazah igre odigrati izjemno. V nasprotnem primeru ekipa iz Velenja, ki k nam prihaja kot favorit, kaznuje vsako napako, tako kot so to storili na našem prvem obračunu," je pred tekmo za klubsko spletno stran povedal trener Celja Vladan Matić.

Velenjčani so v prvem letošnjem obračunu na domačem parketu slavili z 31:26. Za Celjane je bil takrat nerešljiva uganka Marko Bezjak, ki je dosegel devet golov.

Juršič: Boj do zadnjega atoma moči
"Tukaj kakšne posebne filozofije ni. Ekipi se med seboj zelo dobro poznata in to je zagotovilo, da se nam v dvorani Zlatorog obeta pravi spektakel. Celjska zasedba je sestavljena iz vrhunskih posameznikov, ton igre dajejo izkušeni in prekaljeni igralci, kot so Perić, Metličić, Toskić in Žvižej. Zraven so še nekdanji mladinski reprezentanti, ki dobesedno letijo po igrišču. Vendar imamo tudi mi svoje račune, in če bomo odigrali tako, kot znamo in kot se spodobi, se lahko v dvorani Zlatorog zgodi marsikaj. Obljubljamo boj do zadnje sekunde, do zadnjega atoma moči in skupaj z našimi zvestimi navijači bomo poskušali v dvorani Zlatorog zmagati," pa je dejal Tomaž Juršič, pomočnik trenerja Gorenja Branka Tamšeta.

Sreda ob 19.00:
ŠMARTNO HF BANKA - MARIBOR BRANIK

JERUZALEM ORMOŽ - CIMOS KOPER

CELJE P. LAŠKO - GORENJE

KRŠKO - KRKA

RIBNICA - TRIMO TREBNJE

ISTRABENZ PL. IZOLA je prosta.

Lestvica:                             
GORENJE                  18 17 1 0  35
CELJE PIVOVARNA LAŠKO    18 16 0 2  32
CIMOS KOPER              18 12 1 5  25
TRIMO TREBNJE            18  9 0 9  18
KRŠKO                    19  8 1 10 17
MARIBOR BRANIK           18  6 3 9  15
IZOLA ISTRABENZ PLINI    19  6 2 11 14
JERUZALEM ORMOŽ          18  5 3 10 13
RIBNICA RIKO HIŠE        18  4 3 11 11
ŠMARTNO HERZ F. BANKA    18  3 5 10 11
KRKA                     18  3 3 12  9