David Špiler je prva Deničeva izbira na mestu levega zunanjega položaja. Foto: Tina Uršič
David Špiler je prva Deničeva izbira na mestu levega zunanjega položaja. Foto: Tina Uršič
David Špiler
Špilerjevi favoriti za končno zmago so Francozi, najmočnejša ekipa zadnjih let. Foto: Reuters

28-letni Špiler, ki se na januarsko prvenstvo v Srbiji skupaj z reprezentančnimi kolegi pripravlja v Zrečah, je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice. Mladost, pomešana s pravo mero izkušenosti, in dobro vzdušje v moštvu so po mnenju Špilerja največji slovenski aduti v Srbiji, kjer se bo zasedba Borisa Deniča v skupini D najprej pomerila z Norveško, Hrvaško in Islandijo.

Favoriti Francozi, najlepše igrajo Skandinavci
"Skupina je težka, a ne samo za nas. Verjamem v napredovanje," zatrjuje Gorenjec, ki pričakuje, da bo ta pomlajena reprezentanca doživela vrhunec na olimpijskih igrah v Braziliji leta 2014. Špilerjevi favoriti evropskega prvenstva so Francozi, najlepši rokomet pa igrajo skandinavske ekipe, ki gojijo igro s hitrim prenosom žoge.

Vzornika Jackson Richardson in Ivano Balić
Špiler je raznovrsten rokometaš, ki lahko igra na položaju levega krila in na mestu levega in srednjega zunanjega. "Vseeno mi je, kje igram, samo da igram. Kot majhen nisem niti sanjal, da bom živel od rokometa. Vedno pa sem se podil za žogami vseh velikosti," je o svojih rokometnih začetkih dejal član Croatie Osiguranja, ki se dvoboja s Hrvati "že zelo veseli". Špilerjeva vzornika sta že upokojeni Jackson Richardson in soigralec v Zagrebu Ivano Balić.