Uroš Zorman je bil s šestimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman je bil s šestimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Slovenski selektor Veselin Vujović bo po tekmah s Hrvaško oblikoval seznam 16 igralcev, ki jih bo popeljal na Poljsko. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski rokometaši klonili s Hrvati

Po dveh remijih z Makedonci je bil tokrat nasprotnik nekoliko težji. Slovenci so dobro odprli tekmo in ves čas držali korak s Hrvati. Slovenija je pokazala več želje in energije kot proti Makedoncem. Do vodstva domačih z 8:7 je razpoloženi Uroš Zorman dosegel štiri gole.

Hrvati na odmor s +2
Malo pozneje je Slovenija z zadetkom Dragana Gajića celo povedla z 9:8, nato pa je sledila tesna tekma. V končnici je tehtnico na hrvaško stran prevesil vratar Mirko Alilović, ki je zapored ubranil najprej zicer Mihi Žvižeju, nato pa še sedemmetrovko Gajiću, tako da je semafor ob odmoru kazal 15:13. Slovenci se v zadnjih petih minutah niso vpisali med strelce.

Neuspešen lov za Hrvaško
Slovenci so na začetku drugega dela hitro izenačili na 16:16. Razigral se je Borut Mačkovšek, ki je dosegel tri gole. A Hrvati so spet ušli in varovancem Veselina Vujovića jih v nadaljevanju ni uspelo več ujeti. Hrvaška je vseskozi ohranjala od dva do tri zadetke prednosti. Ko je dobrih pet minut pred koncem ušla na +6 (29:23), je bil dvoboj odločen. Slovenci so lahko le še omilili poraz. Pri Sloveniji je bil s šestimi goli najučinkovitejši Zorman, po štiri sta dodala Borut Mačkovšek in Gašper Marguč. Vujović je tokrat na klopi pustil Deana Bombača, Vida Kavtičnika in Matevža Skoka.

Luka Žvižej novi rekorder
Luka Žvižej pa se je zapisal v zgodovino, saj je nastopil na 213. reprezentančni tekmi, s čimer je prehitel dozdajšnjega rekorderja Bena Lapajneta. Zorman ima štiri tekme manj od Žvižeja, ki lahko postane tudi najboljši strelec reprezentance. Zabil je 695 golov, s čimer le še za dva zadetka zaostaja za Alešem Pajovićem.

Reprezentanci se bosta v soboto ob 16.15 pomerili še v Kopru. Prenos obračuna bo na MMC-ju in TVS-ju.

Slovenija bo evropsko prvenstvo odprla v soboto, 16. januarja, s tekmo proti Švedski v Vroclavu.

PRIPRAVLJALNE TEKME SLOVENIJE

HRVAŠKA - SLOVENIJA 31:30 (15:13)

Hrvaška: Alilović, Stevanović, Ivić, Štrlek 5, Kovačević, Čupić 2 (2), Horvat 3, Brozović 4, Kozina, Marić 1, Kopljar 2, Vuglač, Duvnjak 5, Karačić 2, Cindrić 1, Pavlović, Mamić 1, Slišković 1, Gojun, Šebetić 4.

Slovenija: Skok, Škof, Lesjak, Zarabec 3, Cingesar 1, Marguč 4 (3), Kavtičnik, Cehte 2, Dolenec 3, Skube, Poteko 1, Miklavčič 1, M. Žvižej, L. Žvižej 1, Blagotinšek, Gaber 1, Zorman 6 (3), Gajić 2, Razgor 1, Bombač, Mačkovšek 4 (1).

Sedemmetrovke: 2/3; 9/10

Izključitve: 4 min; 6 min

Sobota ob 16.15 (Koper):
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.
SLOVENIJA - MAKEDONIJA (Celje)
23:23 (13:12)

SLOVENIJA - MAKEDONIJA (Krško)
28:28 (13:10)

Slovenski rokometaši klonili s Hrvati