Dragan Gajić je najboljši strelec Montpelliera, vodilne ekipe francoskega prvenstva. Na prvi tekmi, ki so jo
Dragan Gajić je najboljši strelec Montpelliera, vodilne ekipe francoskega prvenstva. Na prvi tekmi, ki so jo "Francozi" dobili s 35:29, je Celjanom zabil deset golov. Foto: EPA
Matej Gaber
Drugi Slovenec v Montpellieru Matej Gaber v dvoboju z Rhein Neckar Löwnom. Slovenski krožni napadalec je dosegel dva gola. Foto: EPA
Dragan Gajić
Dragan Gajić je eden izmed nosilcev igre slovenske reprezentance, ki bo v Katarju branila četrto mesto s svetovnega prvenstva v Španiji. Foto: Aleš Fevžer

30-letni Gajić je eden izmed petih Slovencev v Montpellieru. Poleg njega na jugu Francije igrajo še Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek. Gajić je v zelo dobri strelski formi, saj je najboljši strelec kluba tako v francoskem prvenstvu, kjer z 79 goli zaseda skupno drugo mesto, kot tudi v Ligi prvakov, kjer je z 49 goli tretji.

"Iskreno povedano, vedno hočem in si želim napredovati. Sem zadovoljen, vem pa, da mi še nekaj elementov manjka. Včasih statistika ne razkrije vsega. Enkrat kaže preveč, enkrat premalo. Najbolj sem zadovoljen s stanjem ekipe. Smo prvi v prvenstvu," je uvodoma za MMC dejal Gajić.

Rhein Neckar "vzel mero" Montpellieru
Montpellier v Celje ne prihaja z najboljšo popotnico, saj je v zadnjem krogu doma izgubil (29:33) z Rhein Neckar Löwnom. "Res je, da smo imeli veliko poškodovanih igralcev, je pa tudi res, da bi morali za zmago nad nasprotnikom, kot je Rhein Neckar Löwen, pokazati tudi več v obrambi. Na koncu je izid realni pokazatelj stanja med dvema ekipama. Na nas je, da v prihodnosti posvetimo več časa igri v obrambi," je tekmo z levi ocenil "Gajo".

V sredo s PSG-jem
Še pred Celjem pa varovance Patricea Canayerja v sredo čaka dvoboj z drugouvrščenim PSG-jem: "Realno gledano je Pariz po imenih bolj kakovosten od nas. Vprašanje pa je, ali so kolektivno boljši. Moramo jih pripraviti do tega, da delajo napake, potem si lahko obetamo dober rezultat. Četudi izgubimo, ne bo nič dramatičnega."

V Zlatorogu bo odločila dnevna forma
Z zmago nad Celjani bi si Montpellier, ki je prvo tekmo dobil s 35:29, že zagotovil napredovanje med 16 najboljših. "Pričakujem trd boj. Zlatorog bo po dolgem času verjetno razprodan, saj je Celjanom to rešilna bitka za preboj med najboljših 16. Zavedamo se, da bo težko igrati v Celju. Njihova prednost je zagotovo tranzicija iz obrambe v napad. Naša prednost pa fizična igra: malo močnejša obramba, dvoboji ena na ena ... Vsekakor pa je na eni tekmi vse mogoče. Odločil bo dnevni navdih, dnevna forma."

Slovenci v Montpellieru kot velika družina
V Celju zagotovo ne bo igral poškodovani Mačkovšek, najverjetneje pa ne bo niti Dolenca: "Mačkovšek bo po vsej verjetnosti začel drugi del sezone, to je februarja, pri Juretu pa se še ne ve. Mogoče se zna zgoditi, da bo zaigral ta teden." Slovenci v Montpellieru se sicer družijo tudi zunaj igrišča. "Seveda. Ko le imamo čas, ga preživimo skupaj. Druženje je pomembno tako za nas kot tudi za naša dekleta, žene. Delujemo kot velika družina. Želim si, da bi se tudi v prihodnosti tako razumeli."

Cilji v Katarju najvišji
Že konec decembra pa bo Gajić s soigralci v slovenski reprezentanci začel priprave za svetovno prvenstvo, ki ga bo med 15. januarjem in 1. februarjem 2015 gostil Katar. "Želim si, da bi prišli zdravi na zbor. Potem se je treba usesti z ekipo, si zadati cilje, ki so visoki, in prav je, da so takšni. Vsi si želimo prvega mesta in zakaj ga ne bi napadli? Vsekakor pa mora biti cilj uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre v Riu de Janeiru," je sklenil Gajić, nato pa se odpravil na večerni trening.