Blaženko Lacković je eden ključnih mož Hamburga. Foto: EPA
Blaženko Lacković je eden ključnih mož Hamburga. Foto: EPA

Nemci so slabo začeli državno prvenstvo, kjer so po šestih krogih le deveti. V prvi tekmi Lige prvakov pa so brez težav ugnali špansko La Riojo s 33:24. "Pred nami je težka preizkušnja, pomerili se bomo z branilcem naslova v ligi prvakov. Zavedamo se moči nemške ekipe, kjer se na zunanjih položajih igra vrti okoli Blaženka Lackovića in Domagoja Duvnjaka, tukaj pa so tudi drugi izjemno kakovostni igralci, kot so Stefan Schröder, Hans Lindberg in mnogi drugi," je tekmeca predstavil trener Gorenja Ivan Vajdl.

"Na tej tekmi se bomo skušali predstaviti v najboljši luči, vnaprej pa ne nameravamo izobesiti bele zastave," opozarja Vajdl.

"Za večino mojih igralcev je bila tekma s Švedi premierna v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Z njihovim pristopom in učinkom sem zadovoljen, tudi z njihovo predstavo. Hkrati pa pričakujem, da bodo moji varovanci na vsaki naslednji tekmi v evropski ligi prikazali še udarnejšo igro", je Vajdl strnil misli pred prvim gostovanjem v Ligi prvakov v tej sezoni.

Skupina D:

DROTT HALMSTAD - FLENSBURG 27:37
Četrtek ob 20.00:
HAMBURG - GORENJE VELENJE
Nedelja:
AALBORG - LA RIOJA

Lestvica: Hamburg, Flensburg in Gorenje po 2, Halmstad, Aalborg in La Rioja 0.