Rokomet
()
Zoran Jankovič

Dodaj v

JANKOVIČ NE BO PREDSEDNIK EHF-a

Prvi mož Evropske rokometne zveze postal Norvežan Lian
7. maj 2004 ob 15:52
Nikozija - MMC RTV SLO

Zoran Jankovič ni bil izvoljen za predsednika Evropske rokometne zveze. Prvi mož EHF-a je na kongresu na Cipru postal Norvežan Tor Lian.

Jankovič je izpadel že v prvem krogu, ko je dobil šest glasov. Lian jih je prejel 21, Luksemburžan Jean Kaiser 13, Švicar Karl Güntzl pa pet. V drugem krogu je Lian le za glas premagal Kaiserja (23:22).

Mnogi so pred glasovanjem menili, da je predsednik Rokometne zveze Slovenije favorit za zmago. Po nekaterih podatkih naj bi imel zagotovljenih 23 glasov, a se je izkazalo, da so bila ta predvidevanja napačna. Jankovič je napovedoval korenite spremembe v rokometu.

"Med vsemi kandidati sem se edini zavzemal za spremembe v delovanju EHF-a, moj program pa ni naletel na odobravanje predstavnikov nacionalnih rokometnih zvez, ki so se odločili za kontinuiteto. Nisem razočaran, nimam niti tehtnih razlogov za kaj takega. Na Ciper sem prišel povsem neobremenjen in brez pričakovanj, razplet predsedniških volitev sem celo sprejel z olajšanjem," je takoj po volitvah dejal Jankovič, ki ne namerava ponovno kandidirati.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo