Rokomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 16 glasov Ocenite to novico!
Miha Zarabec
Miha Zarabec bo kariero nadaljeval pri najtrofejnejšem nemškem klubu. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Miha Zarabec iz Celja odhaja v Kiel

Nemci plačali odškodnino
12. april 2017 ob 11:42
Celje - MMC RTV SLO

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po Blažu Jancu za naslednjo sezono ostali še brez enega izmed stebrov ekipe. Iz mesta ob Savinji odhaja Miha Zarabec, ki bo okrepil vrste nemškega Kiela.

Če štejemo še Blaža Blagotinška, ki je pred letošnjo sezono odšel v Veszprem, je to že tretji slovenski reprezentant, ki bo kariero nadaljeval pri enem izmed evropskih rokometnih velikanov. Že prej je bilo znano, da Janc odhaja na Poljsko v Kielce.

Zarabec je imel pogodbo s Celjani še za naslednje leto, vendar je bila v njej klavzula, da lahko ob plačilu dogovorjene odškodnine odide predčasno, kar je Kiel sprejel.

"Pred tremi leti, ko smo ga pripeljali v klub, vsi niso bili prepričani, da bo lahko nadomestil Mateja Lekaija in Sebastjana Skubeta, a je hitro upravičil zaupanje in dvakrat zapored postal najkoristnejši igralec slovenskega prvenstva, navduševal je v našem dresu in si priigral stalno mesto v slovenski reprezentanci. To je ponudba, ki je noben igralec ne more zavrniti, to je njegova pot dalje, in prepričan sem, da bo uspel tudi v enem izmed najmočnejših klubov na svetu. Tako jaz kot klub smo veseli zanj in mu želimo vse najboljše v njegovi nadaljnji karieri," je povedal trenrf Celja Branko Tamše.

"Pri nas bo seveda zazijala luknja po njegovem odhodu, a že pred njim so odhajali igralci, ki smo jih nadomestili z novimi. Takšen je bil tudi Miha. Zdaj moramo najti nove zvezde na tem položaju, potencial imamo v svojem klubu, v tej ekipi. Na ta potencial je opozoril s svojimi predstavami pri nas in v mladih selekcijah reprezentance, to je Jaka Malus. Verjamem, da je v njem tisti potencial in talent, ki ga moramo zdaj še izbrusiti in spraviti na plano. Verjamem, da nam bo to uspelo. Ne smemo pa pozabiti na Davida Razgorja, ki je uspešen na več položajih in je vse do zdaj odlično vodil igro skupaj z Miho, enako pričakujem v prihodnje. Morda pa se nam pridruži še kakšen nov igralec, ki pa ga v tem trenutku še iščemo," je še dodal Tamše.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Rui
# 12.04.2017 ob 15:58
Škoda je predvsem ker je rokomet šport, kjer bi lahko Slovenija resnično bila zraven in to tudi na primeren način financirala.

V rokometu res ne igrajo takšni finančni vložki, da si v Evropskem vrhu. Imamo dvorane, imamo znanje, imamo tradicijo, pogoje dela,...

In z eno strategijo, ki bi zajemala oživitev rokometa v LJ, in z večjimi vložki v Kopru in MB, bi ob tradicionalnih Celju in Velenju močno ligo čez nekaj let.....

Za vse ostale kolektivne športe enostavno nimamo toliko denarja da bi lahko sledili evropskemu vrhu - rokomet bi pa lahko.

In ta šport je razvit v vseh večjih Evropskih državah (Nemčjia, Španija, Francija, Švedska, Danska, na Balkanu) in kot tak bi moral biti zanimiv našim podjetjem ki so izvozno naravnana in po večini poslujejo s temi državami....
SF0100
# 12.04.2017 ob 14:21
Ni mi pa jasno ker čudak da mlademu igralcu ob podpisu pogodbe klavzulo 50 jurjev.

Kaj te pa stane da jo daš 250? Še zmeraj jo lahko spustiš, če želiš. Igralec pa bo tudi podpisal saj hoče igrati za Celje.... (sploh ko je mlad in neznan).
apollo11
# 12.04.2017 ob 12:20
Odškodnine so itak minimalne, dobro pa je da gredo igralci v velik klub. SEHA liga pa je največja neumnost slovenskega klubskega rokometa. Tako neresenega in brezveznega tekmovanje pa ne vidiše daleč okrog.
mr. pp
# 12.04.2017 ob 11:49
Joj, pa gre še en vrhunski rokometaš. Celje jih je pa res že izvozilo v zadnjih letih... Nimaš kaj, mal denarja, mal muske. Bi pa rad videl, da bi enkrat igralci, ki so bili vzgojeni v Celju ali pa so se tam dokončno razvili, igrali skupaj eno sezono. Čeprav zgleda slabo, verjamem, da bodo v Celju zopet sestavili pravo ekipo. Ne za vrh Evrope, za kakšen skalp in lep rokomet pa zagotovo... Pa srečno Miha!
mihamiha23
# 12.04.2017 ob 12:18
upam da bo celje enkrat spet na nivoju,da bodo fantje ostali ne glede na ostale ponudbe,ker bodo imeli v mislih,da lahko skupaj pridejo na final 4
pelicango
# 12.04.2017 ob 12:16
Bravo Miha ! Glede na to, da bodo Nemci plačal 50-80 tisoč celju, je to ok.

Upam, da bi v slo rokomet prišla saj 2 močna sponzorja, recimo Petrol pa Luka Koper, pol pa nebi rabli več SEHA lige, ki je sama sebi namen. Sam da gazprom zapre pipco, pade vse.
rok ometaš
# 13.04.2017 ob 09:22
schultz23, hvala ker si odgovoril "miran kač", uprava bi rade volje pripeljala sponzorja z miljonskim vložkom, vendar so to zelo redki,v Sloveniji pa takšnega sploh ni . Kar se tiče polne dvorane pa takole, tisti ki imamo radi rokomet smo z njim kot pravijo v dobrem in slabem, tisti pa ki z obiskom na kašni tekmi polfinalaLP in finala LP, kot je bilo l. 2004 izkazujejo kao statosni simbol (pomembnost) , pa so že naslednje leto zapustili Zlatorog in se pojavili ob kakšni tekmi z velikim nasprotnikom, karto pa so seveda dobili , namesto da bi jo kupili in pomagali polnit blagajno. V Sloveniji je pač tako , da bi imeli vse zstonj , pluvali bi pa takrat ko ni po naših pričakovanjih. Zato vsi ki vam rokomet kaj pomeniv Zlatorog z letno ali kupljeno vstopnico .
juksi
# 12.04.2017 ob 13:37
škoda da nima heineken interesa vložiti kakšnega dodatnega € v Celje,ne mislim parih milijonov,pač pa nekaj da bi kakšnega nosilca uspeli obržati v ekipi sezono ali dve več.
mend055
# 12.04.2017 ob 11:56
Tako je. Velika riba vedno poje majhno, še posebej če ima veliko denarja. In ima ga.
Slovenceljni pa veselo pihamo in pojemo na te note globalizacijsko-korporativno-divjega kapitala, ki nas papca. Na vseh koncih, saj se sami ne ''upamo zavreti'', češ, kaj bodo pa drugi rekli, saj ste v de(j)mokra(st)ciji, kot je nekdo že rekel večkrat ...
OK1
# 13.04.2017 ob 10:01
rok ometaš in schultz23 - ravno to je point. Mi bi morali pomagati polniti proračun, zato da bi bila ekipa boljša. Tako pa vsi čakajo, da bo ekipa, potem bi pa prišli na eno tekmo. In če bi jo klub slučajno izgubil, bi zraven pljuvali in seveda ne več prišli. Najprej na vsako tekmo, podpora igralcem in klubu, nato pa bomo lahko pljuvali in zahtevali kaj več, kot pa le odhode... Pred časom sem zasledil, da ima Kiel prodanih več kot 8000 letnih vstopnic in da je zanje čakalna vrsta, ker preostalih 2000 hranijo za individualne kupce. Ne vem koliko je letna pri njih, a gotovo je blizu 300 EUR, če ne več, kar pomeni skoraj 2.5 mio EUR. Z individualnimi vstopnicami pa dobijo krepko preko 3 mio. Kaj pa Celje, Velenje,...? In mi bi želeli isti nivo in sanjali ligo prvakov... Se pa strinjam, da je rokomet največji ekipni potencial za Slovenijo... A očitno se vžigamo na napačnem forumu, ker nacionalka našega mnenja očitno ne deli...
marko530
# 12.04.2017 ob 19:18
Smešno majhna odkupna vsota, pod 200k ga nebi smeli prodat. THW s proračunom 12 milijonov nebi imel nobenih problemov s takšnim denarjem.
levkup
# 12.04.2017 ob 16:56
Rui @
So bili ljudje, ki so to idejo že pred leti
želeli speljati, toda na žalost nekdo hitro
poskrbi, da nas razdeli na bele in rdeče pa
na vaše in naše pa zgornje in spodnje....
In ker imamo nevoščljivost tako ali tako že
zkoreninjeno v genih, nas preveč skrbi kakšno
osebno korist bo kdo imel od takega projekta.
Itak da vse podremo še predno se kaj ustvari :(
imlakar4
# 12.04.2017 ob 14:56
Iz rokometnega kluba počasi prehajajo v prekupčevalski klub. Sramota, da se igralci, v katere je bilo ogromno vloženega prodajajo za takšen mizeren denar.
schultz23
# 12.04.2017 ob 23:24
ne more biti vizija, da samo ob dobrih rezultatih kluba ne moreš priti do karte... to bi moralo biti normalno ne glede na rezultat... in ne moraš pričakovati, da bo sponzor to zahrbtnost podpiral... če si prepričan v nekaj, bo slej ko prej tudi prišlo (v športnem smislu, tudi po slabi sezoni pride dobra).... tako pa je problem, da gledamo samo tisto kar je narejeno in tisto kar je uspešno.... pri polomljenem in neuspehu pa pokažemo hrbet.... tu bi se moralo spremeniti razmišljanje nas vseh vpletenih....

zakaj pa ni rokomet (ali pa kar igre z žogo) boljše financiran iz močnejših denarnih tokov, pa je vprašanje za veljake, ki so v eni zvezi že dolgo v vrhu oz položaju...
miran kač
# 12.04.2017 ob 20:07
@ rui
Se strinjam...povrhu me moti neambcioznost vodilnih v klubu da končno sestavijo ekipo , ki bo stalno pri vrhu eu rokometa ali blizu njega. Mesto in klub , ki ima tradicijo, tudi naslov eu prvakov bi moral gledati da ne skoraj vsako leto izgubi nosilce igre ( ki jih potem z težko muko nadomestijo z novimi) , s tem pa posledično stik z vrhom. Vodstvo kluba bi moralo gledati da pridobijo takšnega sponzorja , ki bi lahko pokrival želje in potrebe kluba po vrhunskosti, po kvalitetnih igralcih ( ne njih stalnemu uhajanju v druge klube) in po stalni prisotnosti v vrhu rokometa. Imeti ( in ustvarjati ) željo po naslovu , po uvrstvi na final four , ne pa da se borijo za 6. ,7.,ali 8 mesto v skupinskem delu. Da bo dvorana razprodana vsaj za eu tekme (in še nekatere domače ). In za zadnje , da si bodo drugi vrhunski igralci želeli priti v <celje in ne odhajati. To bi morala biti vizija vodstva in njih naloga. LP M

PS.: Spomnim se še časov ko je tekme se še igralo na skalni kleti , ko jebilo premalo prostora za vse ljubitelje in si šel po mestnem parku in lahko poslušal navdušeno navijanje , ko je Golovec pokal po šivih vse do Zlatorog dvorane , ko nisi mogel do karte....to bi morala biti vizija..
rok ometaš
# 12.04.2017 ob 15:22
SF100@
50 tisoč ni klavzula, ampak predčasen odkup pogodbe, ki bi naslednje leto znašal 0000 evrov
ker bi Zarabcu potekla pogodba in bi ta drugi znesek pripadal Celju .
lojal
# 13.04.2017 ob 17:07
Škoda za Janca in za Zarabca, ampak Celje je valilnica in odskočna deska za nove talente. Edina prava pot za tiste, ki se mislijo uveljavit. Dozdajšnji rezultati to potrjujejo. Tamše je garancija za to.
ikacbe
# 13.04.2017 ob 08:16
Miha, hvaka za vse. Želim ti mega kariero in seveda dobre igre tudi v reprezentanci!
Donfrenky
# 12.04.2017 ob 23:50
Imamo pa na mestu organizatorja res veliko dobrih fantov. Bezjak in Zarabec bosta verjetno še naprej glavni imeni za reprezentanco v prihodnjih sezonah. Za nastope se bodo pa borili še Bombač, Staš Skube, D.Razgor, Leban in konec konec koncem čez par let tudi Malus...
Donfrenky
# 12.04.2017 ob 23:44
Zanimivo bo videti kako se bo res odrezal Malus zdaj ko bo bržkone dobil večjo minutažo. Me pa tudi zanima koga bo Celje še pripeljalo po sezoni..
levkup
# 12.04.2017 ob 22:23
rok ometaš@
Ja v bistvu sem res nerodno vse skupaj zapisal.
Logično da v Trebnjem ni mogel igrati na tem
nivoju. Konec koncev je tudi v reprezentanci
dodal svoje.
Tako je kot si zapisal, bil je že prej izvenserijski
tu pa je na višjem nivoju tudi sam dozorel !
rok ometaš
# 12.04.2017 ob 17:38
levkup@
Res je Miha je bil izvenseriski igralec, da pa je na tem nivoju igral že v trebnjem pa ravno ne drži .
Dejstvo da je pet ali šest let starejš , veliko bolj dozorel in igralsko napredoval (tekme evropskih pokalov), je tisto kar ti ne govori v prid. Saj s to trditvijo praviš , da v teh letih ni napredoval
rok ometaš
# 14.04.2017 ob 08:47
Slovenceljček@
Včasih je imel vlagatelj v šport ugodnosti pri davku, danes pa država, beri politika ima preveliko vrečo, ki se je ne da napolnit in za to je vlagateljev vse manj. Od polne dvorane lahko odšteješ vsaj 500 sponzorskih kart, stroške varovanja, zavarovanja prireditve, policije, zdravstvenega osebja in gasilce .Pa preračunaj koliko ostane, če je bila dvorana 5-8 krat res nabito polna .
scenic
# 13.04.2017 ob 11:20
Bravo mali.
Res par norih tekem na najvišjem nivoju tako v klubu kot reprezentanci je za njim.
Srečno v kielu!
smeško 562
# 12.04.2017 ob 21:49
V naši ligi je dovolj kvalitete, samo kaj ko Celje glih nima pojma koga ce kupiti. Najmanj trije so v ligi ki Zarabca v treh letih kmot nadomestijo. Torej ne jamrat da ni dnara pa delat
levkup
# 12.04.2017 ob 15:30
Se z večino napisanega lahko strinjam...
Toda ko gre debata o Zarabcu pa res ne more
nihče rečt, da se je razvil v Celju ? On je že v
Trebnjem igral na tem nivoju. 100%
Slovenceljček
# 13.04.2017 ob 23:21
Malus dvomim, da bo kolikor toliko nasledil Zarabca. Dobil je kar nekaj priloznosti pa ravno ni blestel... Sicer pa Celje ni podalo se niti ene dobre novice letos. Zadnjic se je tresla gora in rodila mis ko je Tamse podaljsal. To, da so omenjali, da je pogodbo podaljsal se Planteu je bilo pa res ful pomembno. Brez njega ne bi bilo nic... Sarcasm ON. Kar se pa tice tega da sponzor ne bo podpiral hinavscine navijacev je pa tut ena huda izjava. Spomnite se casa ko je bilo Celje evropski prvak in so se sponzorska sredstva kljub osvojenemu naslovu in polni dvorani zmanjsala. Ta o hinavscini in sponzorjihje bla pa res dobra :)
Janko1973
# 12.04.2017 ob 15:16
Zarabec je bil duša od človeka, prav tako Janko Zamernik.
Kazalo