Barbara Lazović je bila s petimi goli ob Katarini Krpež najboljša strelka Krima. Foto: Aleš Fevžer
Barbara Lazović je bila s petimi goli ob Katarini Krpež najboljša strelka Krima. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj
Tonetu Tislju svojih varovank ob 30. obletnici kluba ne bo uspelo popeljati na vrh Evrope, kar je bila tiha želja ob nastopu njegovega triletnega mandata. Foto: Aleš Fevžer
Srčne krimovke naredile največ, kar so lahko

Krimovke so bile večji del tekme popolnoma enakovredne nasprotnice aktualnim evropskim prvakinjam, ki so v prvem polčasu povedle z dvema goloma razlike, a ob odmoru je bilo 14:14.

Györi je sredi drugega polčasa ušel na +3 (21:18), vendar so se krimovke v 49. minuti vrnile z golom Katarine Krpež za 21:21. Sledila je dramatična končnica, v kateri so se zapravljeni napadi na obeh straneh kar vrstili. Gostje pa so bile vendarle nekoliko bolj zbrane, tako da so tekmo odločile v svojo korist.

Krimovke v izgubljenem položaju
Krim ima še teoretične možnosti za polfinale, a bi moral premagati Larvik v gosteh, nato pa na zadnji tekmi doma ugnati še Budućnost za 15 golov, kar pa ni realno. Budućnost je v prvi tekmi dneva z 22:17 strla Larvik v gosteh in si praktično že zagotovila polfinale.

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Tekma je bila odprta praktično do zadnje sekunde, kar je vrhunsko. Györa Krim ni premagal, tudi ko še ni bil evropski prvak, zdaj pa celo je. Györ ima res srečo, da smo med sabo vedno igrali ravno takrat, ko smo imeli določene težave. Danes pa so se končale sanje nekaterih deklet in vseh nas, tako kot tudi projekt, ki smo ga zastavili pred tremi leti in naj bi se uspešneje zaključil ob 30-letnici kluba. A dekleta so danes pokazala, da imajo karakter in srce, to je največ vredno, tu smo najmočnejši. Naredila so vse, kar so lahko, da bi ostala v igri za polfinale. Toda Györ je trenutno pač močnejši. Upam, da se bodo zadeve v klubu uredile, saj mislim, da si dekleta glede na današnjo predstavo to zaslužijo."

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 4. krog, skupina B

KRIM MERCATOR - GYÖRI 22:24 (14:14)

Krim Mercator: Grubišić, Piedade 4, Wörz 1, Mavsar 3 (2), A. Bulatović, Stefanišin, Lazović 5, Marinček, Zulić, Penezić 3, Krpež 5 (1), Zrnec 1, Potisek.

Györi: Lunde, Loke 4, Hornyak, Korsos 2, Herr, Görbicz 5 (5), Kovacsics 1, Amorim 4, Redei - Soos, Tervel, Orban 2, Sirian, Boczko - Hornyak, K. Bulatović 4, Bognar - Bodi 2.

Sedemmetrovke: 3/5; Györ 5/5

Izključitve: 2 min, 6 min

LARVIK - BUDUĆNOST 17:22 (8:9)

Vrstni red: Budućnost 6, Györi 5, Krim Mercator 2, Larvik 1.

Skupina A:
SÄVEHOF - THÜRINGER 26:32 (13:16)

MIDTJYLLAND - VARDAR 25:24 (15:9)

Vrstni red: Thüringer 6, Vardar 5, Midtjylland 4, Sävehof 1.

Srčne krimovke naredile največ, kar so lahko