Branka Tamšeta s Celjani čakajo izjemno atraktivni nasprotniki. Foto: Aleš Fevžer
Branka Tamšeta s Celjani čakajo izjemno atraktivni nasprotniki. Foto: Aleš Fevžer
V Zlatorog prihajajo tudi trije nekdanji člani celjskega kluba. Med njimi tudi Slovenec Matjaž Brumen (levo). Foto: EPA
Podprite Celjane: eno vstopnico kupiš, eno dobiš

Vardar iz Skopja.

Junijski žreb na Dunaju je celjski zasedbi namenil "skupino smrti", v njej so same imenitne in ambiciozne ekipe, ki so v bližnji preteklosti imele pomembno vlogo na evropski klubski sceni. Poleg zvezdniškega madžarskega Veszprema so v skupini C še nemški Rhein-Neckar Löwen, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier, v katerem igra kar pet slovenskih reprezentantov (Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek), ter makedonski Vardar.

Prihajajo tudi trije nekdanjih Celjani
Za makedonskega podprvaka, pri katerem je alfa in omega nekoliko kontroverzni ruski bogataš Sergej Samsonenko, igrajo številni vrhunski igralci, kot so Hrvat Blaženko Lacković, Rusa Timor Dibirov in Aleksej Rastvorcev, nekdanji srbski reprezentančni vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, v tem bogatem skopskem klubu pa so tudi trije nekdanji člani celjskega kluba - Slovenec Matjaž Brumen, Srb Alem Toskić in Rus Sergej Harbok.

"V naši skupini so vsaj tri ekipe, ki v tej sezoni želijo nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu. To so Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Vardar. Imamo srečo, da se bomo pomerili s tako kakovostnimi zasedbami, za našo mlado ekipo je to vsekakor izjemno velik izziv," je o "skupini smrti" dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in natrosil številne komplimente na račun makedonske ekipe.

Vardar nevaren z vseh položajev
"Skopska zasedba je izkušena in zrela, v tej sezoni ima najvišje cilje. Nevarna je z vseh položajev. V napadu moramo biti maksimalno preudarni in strpni pri strelih na gol. Upam, da Šterbik ne bo imel svojega dne, v primeru njegovih obramb namreč sledi nevarnost hitrih nasprotnih napadov. Kakovostno se moramo vračati v obrambo in tekmecu preprečiti hitro izvajanje žoge s sredine igrišča. V napadu so vsi nevarni, izpostavil pa bi Harboka, ob Šterbiku zagotovo največja okrepitev makedonske ekipe v tej sezoni,"
je povedal Tamše. Dodal je: "V prvi vrsti si želim, da bi moja ekipa igrala obrambo na najvišji mogoči ravni. To bo naša najmočnejša karta na sobotni tekmi, le v tem primeru se lahko enakovredno upremo Vardarju."

"Za Vardar igrajo samo vrhunski igralci iz celotne Evrope, sploh ne vem, koga bi posebej izpostavil, a na igrišču vselej zmaguje ekipa, ne posamezniki. Če bomo na sobotni tekmi v Zlatorogu prikazali čvrsto predstavo, predvsem mislim na našo obrambo, potem lahko pričakujemo ugoden izid," je na novinarski konferenci pristavil kapetan Luka Žvižej. Pravico na sobotnem dvoboju v dvorani Zlatorog, ki bo ob 20.30, bosta delila Šveda Michael Johansson in Jasmin Kliko.

1. krog, skupina C, sobota:
CELJE PL - VARDAR ob 20.30
ČEHOVSKI MEDVEDI - VESZPREM
RHEIN NECKAR LÖWEN - MONTPELLIER

Skupina A, nedelja:
METALURG - PSG
LA RIOJA - MEŠKOV BREST (BLR)
ZAGREB - KIEL

Skupina B, sobota:
WISLA PLOCK - BEŠIKTAŠ
Nedelja:
KOLDING - FLENSBURG
ALINGSAS (ŠVE) - BARCELONA

Skupina D, četrtek:
KADETTEN SCHAFFHAUSEN - KIELCE
Nedelja:
DUNKERQUE - AALBORG
PICK SZEGED - MOTOR ZAPOROŽJE

Podprite Celjane: eno vstopnico kupiš, eno dobiš